Vieme milovať len pekných ľudí?

Príspevok v téme: Vieme milovať len pekných ľudí?
Omarsy

Dobrý večer, aký máte na toto pohľad vy? Keď sa pozriete na svojho partnera/partnerku, je pre vás táto osoba fyzicky atraktívna? Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo ste spolu? Alebo vám na ňom/nej učarovalo čosi celkom iné a ten vzhľad neriešite? Už rozprávky nás učia, že sa nemáme zamilovávať do krásy, ale ozaj to tak funguje? Dali by ste niekomu prednosť pri výbere partnera pred niekým len na základe atraktivity?

Nie, neľutujem seba. :D Ale fest ma to zaujíma, keďže aj v mojom okolí vzťahy vyzerajú tak ako vyzerajú a potom sa ľudia divia. Mňa na žene priťahuje vyrovnanosť, sebavedomie, humor, schopnosť byť oporou vtedy sú všetky krásne. Ale dosť často mám pocit, že som jediný takto nastavený,,,

Marunka

Mesačný, veď o tom píšem....
Až vplyvom romantizmu sa začali rozprávky jemne modifikovať aby boli vhodné pre decká

Mesačný princ

kiddo - aký je to neatraktívny vzhľad?

len sa pýtam, aby som vedel, či mám u žien vôbec nejakú šancu...

anjelik *

Ak by ste si uvedomili, že svet a aj tých druhých, vždy vnímate len ako svoju vlastnú predstavu, ktorú o nich vytvárate, tak by ste nemuseli riešiť podobný problém. Potom je totiž jasné, že do predstavy o druhom vnášame sami seba a môže sa stať, že pre nás aj ten najošklivejší tvor má v sebe nejaké tajomné kúzlo. A ak nemá, tak si ho tam proste primyslíme.Vedie nás k tomu vlastná osobnosť, ktorá jednoducho veľakrát nepripustí, že sme šliapli ale úplne že mimo. :o)) Že časom môže nastať problém, keď sa naše predstavy začnú biť s realitou, čo leží vedľa nás v posteli, je viac menej jasné. No a potom je už neskoro si búchať hlavu. Bleskovo skontrolujeme vzťahy druhých, povieme si, že ale veď to nie je také zlé a veselo mudrujeme druhým do ich vzťahov, lebo platí, riešiť druhých je vždy väčšia zábava, ako sa zamýšľať nad sebou. A trebárs aj nad tými rozprávkami, ktoré boli určené naozaj mnohokrát skôr dospelým ako deťom. :o)

kiddo

Vzdy som davala sancu aj muzom s neatraktivnym vzhladom. Predpokladaka som o to zaujimavejsiu osobnosti. Lenze velke sklamanie, ti muzi mali z velkej miery mindraky a ich osobnost sa tocila iba okolo porovnavania a naviac sa ku mne spravali, akoby ma chceli za to potrestat. Narozdiel od nich, pekni muzi sa ku mne spravali pekne. Aj moji byvali su spravidla velmi pekni a viem, ze po nich baby cumeli. Takze mne o vzhlad fakt nejde, ale aj tak som vzdy vybrala toho pekneho, ale z inych dovodov.

cholesterol

Tolko reci a o nicom, tu platia iba zakony prirody a tie hovoria jasne , krasa je najpritazlivejsia a pud sebazachovi nepusti, rozum mas len nato aby si bol-a dobry pracovity otrok.

Marunka

Semit, dalsi priklad - Zvonar u Matky Bozej v Parizi,
A rozpravky ste si za priklad vybrali velmi zle :) Pretoze rozpravky sa nepisali pre deti, bol to zaner pre dospelych. Toto vysvetlujem vela rodicom, ked citaju decku Andersena a su zhrozeni, kolko je tam krutosti :D Umierali tam a trpeli ludia bez ohladu na vyzor.
Tie rozpravky, co opisuje Kycera su uz novodobe a mam pocit, ze v kazdom jednom pribehu ide o to, ze aj ked si pekny neznamena to nic, ak nie si slusny a nemas velke srcko :)