Co dalej?

lLily

tak co si teda myslis, o co jej ide? chces ju vobec pochopit alebo uz je to jasne?

vztah zalozeny hlavne na kompromisoch a povinnostiach tazko moze dopadnut inak, nez nepochopenim a rozvodom. Mozno tak to cele konfrontovat s tvojou idealnou predstavou a co vas spajalo po cele tie roky, okrem deti isteze.

a_dr1a

Ahoj Kycera) Tak v mojom pripade to veru neplati) Ja som aj bez lasky aj bez vyhry :D a to poctivo podavam tyzden co tyzden euromiliony aj eurojackpot))

Majto. Mas to tazke. Tvoja zena hra mrtveho chrobaka, ani na voz ani z voza.
Ale ignorovanie k nicomu nevedie. Ignorovala ta cele 3r a zas hra tu istu hru. Dovod? Lebo sa jej uz za tie roky tato taktika osvedcila. Ale ignorovanie a hrat mrtveho chrobaka k nicomu nevedie. Tak ako to je u vas uz viac ako 3r, to moze byt dalsich 10r 20r takto.
Chces takto Majto dalej zit??
Sorry. To nie je zivot ale prezivanie. Ste este mladi ludia. Vo vasom veku mnoho ludi zaziva este len nove vztahy rodiny manzelstva. Ini ziju a vy doslovne dozivate prezivate.
Ja som ZA co pise Kycera. Ale mam pocit, ze Neviem111111 a Marunka maju pravdu. Tam uz nie je co zachranovat. Lebo zachranovat nieco ma zmysel, ak je zaujem a ochota vôla, ak to chcu obidve strany. Ale Majto aj keby sa rozkrajal, aj keby pre zenu vyhral eurojackpot, tak ona uz zial asi nechce. Mrzi ma to.
Ale aj tak sa spolu musite o tom z oci do oci porozpravat. Sice sa tomu obaja uspesne branite, ale musite.
Vsak nech ti povie zena, ako chce dalej zit a s tebou spolunazivat? Nech ti povie co a ako dalej chce. A potom jej povedz, co chces zasa TY. Ako chces zit, ako si predstavujes vase dalsie fungovanie. Ak sa vase predstavy ciele nebudu zhodovat, tak si dohodnite co bude dalej? S detmi, rodinou, hypotekou domom ai. Proste aby ste obaja vedeli, nacom ste. A hlavne - co bude dalej. Odluka rozvod ai.
Drz sa Majto. Zvladnes to, neboj

Kycera

Majto,
blahoželám k výhre. V Tvojom prípade sa potvrdilo príslovie : "Kto nemá šťastie v láske, má šťastie v kartách!" Kiežby to bolo naopak.

Medzi láskou a nenávisťou je veľmi krehká hranica...
Dúfala som, že sa porozprávate spolu...
Jednoznačne som za ten rozhovor, máte sa o čom rozprávať! Ak ona nehovorí, nechce hovoriť a nebude hovoriť, hovor Ty a dobre sa naň priprav.

Ľudia žijú všelijako. Ako chceš žiť Ty? Budeš musieť veľa premýšľať a do premýšľania zahrnúť aj DETI! Ak sa rozhodneš pre rozvod, budeš im to musieť vysvetliť. Deti nie sú slepé, ani hluché! Vidia, cítia, vnímajú,...Dcéra je už veľké dievča, uvedomuje si, čo hrozí, preto tá hádka s matkou.

Nevieš, či je to v tejto napätej situácii dobré riešenie?
Majto, toto je JEDINÉ správne riešenie! Tri roky si mlčky znášal jej chovanie, najvyšší čas, aby si ako chlap buchol po stole a určil si svoje podmienky, za kt. by vaše spolužitie ešte mohlo byť možné.
A navyše budeš mať čisté svedomie, že si pre záchranu manželstva spravil všetko, čo bolo v Tvojich silách!

Marunka

Neviem, áno, áno s tým súhlasím :)
Osobne by som išla do rozhovoru v štýle "poďme to nejak ukončiť" (ako aj ty píšeš). Určite by som nevolila rozhovor "tak povedz, ideme to ešte zachraňovať?" :)
Uvidíme, čo si Majto z toho vyberie, ale verím, že čokoľvek, bude to správne :)

neviem111111

Marunka, ved ja si tiez nemyslim ze to este zmysel ma, ale to si uz musia rozhodnut oni dvaja, preto som to tak napisala. Rozhovor tam podla mna patri, aby si normalne povedali co bude dalej a dohodli sa na nejakych veciach. Treba za tym dat bodku a nie to mat nevypovedane.

Marunka

Teda, súhlasím a prvou časťou jej príspevku. Ale s tou ďalšou už moc nie. Zbytočný rozhovor, zbytočne kecanie do vetra. Treba si povedať nejaké tie záverečné slová, ale už by som nedúfala, že sa to zmení. Už by som nechcela rozhovor o tom "či sa ideme ešte snažiť, alebo už nie". Myslím, že šancu dostala za tie roky nie raz. Zbytočne zahadzujete spolu tak drahocenný čas. Dnes tu sme, zajtra už nemusíme...
Ale to je len môj názor, urob Majto ako cítiš :)

majto

neviem111111. Na slovensku budem najskor za tri tyzdne . Samozrejme nemam problem sadnut do auta a odist odtialto kedy budem chciet. Ale oficialny odchod mam 25. Maja. Ale asi mas pravdu. Zacina vytriezvenie a nejaky odchod z rozprávky. Tak asi.

Marunka

Súhlasim s Neviem. Tu už niet čo zachraňovať a riešiť a dúfať a čakať a veriť. Vnútorná sila človeka a jeho osobnosť sa prejaví aj vtedy, ak vie odísť z vecí, ktoré už naozaj niet ako kriesiť. To je ako poskakovať okolo zvädnutého kvetu a dúfať, že to ešte dá....No nedá :)
Veľa síl na vykročenie vpred! ;)

majto

Princ. Je mi to jedno, nie je to jedno. Naozaj neviem. Ako hovoris, ze si zazil nieco podobne,tak asi vies co sa vo mne odohrava. Je to naozaj tazke a dochadzaju mi na tento boj sily.