Co dalej?

majto

To nie je take jednoduche zobrat deti do Nemecka. Pytal som sa pravnika aj na taku moznost. Ale pokial nie su deti dospele tak to je nepriestrelna vec pokial s tym zena nesuhlasi. Inak by to bol unos aj ked by deti isli dobrovolne a myslim si, ze aj radi. Vsak ty moji pubertaci by zili pri Mnichove. Pre teenegerov je to hrozne uzasna vec. Ano unos. A to my potvrdil aj pravnik. Musel by som jej umoznit styk s detmi. Takze to nie je take jednoduche.A musim povedat ze deti maju velmi dobry vztah z matkou. Ale to aj so mnou. Samozrejme ze by sa alimenty riesili inak. Ona by platila na deti a nie ja. Aj ked mam vysoky zarobok tak minimum by musela platit. Neviem kolko to je. Ona zarobi 600 eur cisteho. Ale z mojej strany vobec nejde o peniaze. Ja som jej to aj povedal ze sa o deti postaram. Jej reakcia bola ze co bude mat z toho ona. Ked sa nevie jeden z rodicov postarat materialne o deti /aspon standartne byvanie, vyzivna strava, oblecenie, poskytnut nalezite vzdelavanie atd./ je toho vela tak ma sancu druhy rodic. Sud je vacsinou na strane matky. A tu prichadza to, ze treba vytrieskat z otca co sa da.Takze ma asi cakaju divoke chvile.

majto

Presne tak. Chyba nikdy nie je iba na jednej strane. Za krizu vzdy mozu obaja. Ja som som si vsetko priznal o milion krat olutoval.Tak ako je to v mojom prispevku ked som zalozil tuto temu. Ale ona je asi dokonala.Podla nej ona nikdy nespravila chybu. Tak nec2h si zije svoj dokonaly bezchybny zivot. Ale bez mojich vydretych penazi. Nesedim v kancli ale makam.

Marunka

Este stale s tebou nesympatizujem, lebo podla mna vo vztahu nie je nikdy chyba len na jednej strane...ale! Pohovor si s detmi, ci nechcu byvat s tebou, napriklad v Nemecku. V tom pripade by sa vsetko riesilo inak, nie? Myslim alimenty atd atd

majto

Ja nemam diety odlucne cestovne naklady.atd. Ja mam plat 4000 eur a finito. Ubytovanie plati firma auto a naftu mam firemne. Cisty mesacny prijem je cca 4000 eur.

Kycera

Majto,
právnik Ti povedal približnú sumu, o konečnej výške alimentov aj tak rozhoduje súd za predpokladu, ak sa vy dvaja nedohodnete! Tá sa vypočítava z príjmu za posledných 12 mesiacov. Zaratáva sa len MZDA, t.z. nerátajú sa diéty, odlučné, strava, ubytovanie, cestovné náklady,...

Kycera

Alimenty ešte nerieš. Z Tvojho zárobku vyplýva, že budú naozaj vysoké. Písal si, že máš známeho právnika, preber to s ním. Rozvod, alimenty na deti, BSM,...

majto

Nechcem vytrestat deti ale ked mi vyrubu 1500- 1800 mesacne tak ich deti kazdy mesiac dostanu? Ta vyska je pro mojom zarobku realna. Ani ja nie som idiot. Bude si uzivat ona. Radsej detom zalozim ucty.

Kycera

Majto,
rozvodové papiere sa nepodpisujú. Pojednávania o rozvode vášho manželstva sa musíte zúčastniť osobne Ty, aj Tvoja manželka. Zároveň sa bude rozhodovať aj o úprave práv a povinnosti vás rodičov k maloletému synovi a dcére, kt. predpokladám študuje.

Navrhla by som Ti ešte urobiť posledný pokus. Pri najbližšej návšteve si ňou sadnúť a porozprávať sa s ňou. Hovoriť môžeš len Ty a povedať jej všetko to, čo si tu napísal. Ak nebude chcieť situáciu riešiť, povedz jej, že toto bol Tvoj posledný pokus a podávaš žiadosť o rozvod manželstva! Možno sa spamätá, možno...

Aj ja verím Tvojim slovám, si rovný chlap. Väčšina Nemiek skutočne vyzerá podľa Tvojho opisu! : D
Tak sa drž, chlape!