priatelova matka vyuziva

Príspevok v téme: priatelova matka vyuziva
KajaKa

Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.

minikonka

Ovecka,

KajaKa hneď v úvode píše:
"Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte."
Čiže priateľ žije v jej byte a aj jeho matka a teta chodia na návštevy do jej bytu...
Taktiež by som si KajaKa dala pozor na to pitie pred dieťaťom, teraz je ešte maličké, ale, keď začne vnímať - istotne mu to nebude prínosom..
Ešte by som sa chcela spýtať, čo Ti Tvoj partner dáva? Čo si na ňom vážiš? Miluješ ho?
Odpovedz si kľudne aj sama na tieto otázky a uvidíš, čo ďalej :-)
V každom prípade jeho rodina nie je po morálnej stránke v poriadku a iste by som v budúcnosti (kvôli dieťaťu) obmedzila s nimi kontakt.

0vecka

KajaKa a to dieta Bola nehoda? to si nevedela predtym ze aka je to rodina?

akoze fakt dupni si urob cirkus.. akoze ja by som toto nedovolil. Deti sa neucia tak ze im nieco povies ale skor odkukavaju. Ked budes mlatit decko tak mu darmo budes vysvetlovat ze sa nema bit a podobne.

Ono vsetky vztahy su o Tom co si ochotna akceptovat. Ty sa sice branis, hubujes ale akceptujes to.

BTW komu patri byt v ktorom byvate?

KajaKa

Ovečka, áno, jasné, že mi to vadí, v našej rodine to nikdy nebolo, ked si ich tak pozerá na fotografiách, na každej sú s pohárikom v ruke a flase na stole. Oni zijú mejdanmi a deti okolo nich s ana to pozerajú. Preto je to pre nich normálna vec, a aj môj priateľ tak vyrástol, že to patrí k životu a v tomto budem dôsledná, moje dieťa tak vyrastať nebude. To v žiadnom prípade. Pre tieto veci máme doma stále výmeny názorov. My ako deti sme toto nikdy nevideli doma, ved aj preto nemám o čom s nimi ani hovoriť. U nás sa kládol dôraz na výchovu, vzdelanie, venovanie sa detom, cestovanie. Coraz viac a aj toto ako mi píšete mi pomáha vidieť tie rozdiely medzi nami.

0vecka

KajaKa inak to ti vobec nevadi ze ti tam pred tvojim deckom chlastaju? toto by som im tiez hned zatrhol. Ine je na oslave zopar deci vina ale len tak si sadnut a zacat chlastat a ked toto decko od narodenia vidi tak to nanho asi dobry vplyv mat nebude

minikonka

KajaKa
Čo sa týka jeho mamy, tak zjavne problém s alkoholom má...nemusí byť ešte alkoholička (závislá), ale dovolím si tvrdiť, že k tomu smeruje. Veľmi veľa ľudí bagatelizuje alkohol, ale veľké percento populácie s ním má obrovský problém – a ženy vo veľkej väčšine prípadov pijú tajne. Najrizikovejšia skupina sú osamelé ženy – dôchodkyne, či aj mamičky na materských dovolenkách...
Je fajn, že Tvoj partner aspoň nepije, keď nie je s nimi...
Podľa toho, čo si napísala, nabudúce im nenalej a uvidíš, že sa intenzita návštev zmierni :-) keď chcú piť, nech idú do krčmy, alebo partner k nim.
Porozprávala by som sa o tom s partnerom a stanovila jasné podmienky – ako často sa stretávať a nič nepiť.
Ste rodina, máte dieťa, vaša spokojnosť a pohodlie by malo byť na prvom mieste. Ak chce byť s mamou častejšie, nech ide on k nej a vyriešené. Stoj si za svojim a nenechaj sa manipulovať, či citovo vydierať –ani od partnera, ani od jeho matky.

0vecka

kafe dik za uznanie ja to beriem ale tak ze proste chcem mat klud od takychto zbytocnych veci. Nejake ferove riesenie tu podla mna neni

0vecka

KajaKa to ze si dala pred soferovanim s nej alkoholicku nerobi... to sa vola nezodpovednost... inak si myslim ze bud si dupnes a bude po tvojom alebo sa odstahujes alebo po tvojom nebude... inu moznost tam fakt nevidim

KajaKa

Monika dobrý postreh, áno, oni majú u mnňa krčmu. Bez alkoholu to nejde u nich a to doslova nikdy. Priateľ ale pije len ked prídu oni, a to nie veľa, skôr ked je u nich tak to rozbehne a opijú sa tak, že im je zle. Myslím, že sa snaží zdržať so mnou, lebo vie, že u mňa to pochopenie nenájde. U nás ani nikdy nie je žiaden alkohol kúpený, musí im kúpiť ked majú prísť. Poznám ho rok a pol. Myslíte, že je alkoholička ak si dala poháre vína aj ked šoféruje ( 3-4hod. pred cestou?)