Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.
priatelova matka vyuziva
Buki.
Ak by si ty bol/a, alebo tvoji najblizsi, ucastnikom havarky kde sofer co to cele zavinil a nafukal by a niekto by ti tam umrel, ci utrpel zdravotne nasledky - neviem, ci by si bol/a nadalej takto tolerantna a zhovievava k niekomu, kto poziva alkohol a potom si kludne sadne za volant a soferuje.
Ak ona riskuje svoj zivot a zdravie, je to jej zivot a jej problem.
Ale vacsinou to byva tak, ze takymto ludom co piju a zavinia havarky - vyviaznu zvacsa maximalne tak so skrabancami, nic im nie je a nevinne obete, zial, zaplatia najvyssiu cenu. Vlastny zivot ci zdravie.
Ta zena ohrozuje vsetkych ucastnikov cestnej premavky ak soferuje pod vplyvom alkoholu. A tam patria aj chodci cyklisti, deti ai. Ak myslis, ze je normalne pit a potom soferovat - tak ja si to nemyslim isto
Jeho mama mi vypisovala argumenty typu, ze dobrych ludi sa vsade vela zmesti. Co myslite ona si neuvedomuje, ze je to nevhodne? Ze na navstevy sa chodi po obede a nie ked ludia obeduju?
Nenecham si, ved mamicka je urazena, lebo dom nieco mala ked chcela prist. Este vypisovala bez hanby, ze ked nue v sobotu, tak v piatok, alebo nedelu atd. Ako mozu takto ludia prosit a pritom si neuvedomit, ze je to do oci bijuce trapne.
mas malo odvahy a nechas si kadit na hlavu, az je to nezdrave.... musis sa vzchopit a ukazat, ze tu je ciara.... ten tvoj priatel je debil, co ma v hlave nakadene, to je dalsi problem....nenechaj zo seba robit sluzku
Rom nie je, ale je pravda, ze som ho malo poznala. Dieta je moja radost, aj ked on si ma asi tym chcel poistit
Vyuzivat ta budu obaja. Maju to v sebe. Nafutroval sa ti do bytu a postupne nenapadne sa tam nastahuje aj ona. Nikdy nedovol, aby u vas spala. Prepac, ale nie je tvoj priatel Rom? Toto je typicke pre nich, ze sa nastahuje aj sirsia rodina. Je to tvoj byt, nech sa uraza kolko chce. A on ju nema co volat spat, ked to nie je jeho byt. S takym chrunom si spravit decko. Pripravia ta o majetok a este si z teba urobia sluzku. Kopni ho do zadku aj s jeho mamickou. Lepsie ti bude s dietatom bez neho.
Ospravedlnujem sa za preklepy, pusem z mobilu. V podstate problem je, ze priatel chce aby sme im varili, predkladali, chystali. Nie sme ani manzelia.
@a_dr1a Byt z ineho sveta a mat inu vychovu ktora sa ti nepaci je jedna vec ale podrazat a udavat rodinu to je ina sila. Za to je ten najlbsi a najtemnesi kut pekla. Mor na teba.
Alebo povie ze varit nemam, ale pritom chce prist o12 h v case kedy my obedujeme a vrwxy sa podla mna na navstevu nechodi. A vzdy pridu nenaobedovani. Sme v malim byte, je ti trapne jest ked pridu
Dva pohare vina, nafuka po cca 3-4 hodinach? Preto by som jej moje dieta nikdy nezverila. Ja si s nou ani nam co povedat, iny typ cloveka.