Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.
priatelova matka vyuziva
Kaja, ale tymto si mala oponovat a vysvetlit to aj svojmu partnerovi, ked porovnaval, preco tvoja mama ano a preco jeho nie. Hlavny argument je byt, ktory mas od nej a v ktorom zijete a ze ti pomaha narozdiel od jeho mamy co k vam pride iba jest a pit. Pozri. Ty nechces ist do priamej konfrontacie so svojim partnerom. On ta ma uz dobre precitanu. Preto ta nerespektuje a robi si co chce. Ale inak to nepojde. Plus co je pre teba jeho mama?? Cudzia zena. Zobrati nie ste. Rodina tiez nie. Ty by si jej ani dieta ukazovat nemusela, ani ju pustit dnu. On je co?? Muz s ktorym mas nahodou dieta. Nemas voci nemu zavazky ako ani on voci tebe. Ma ich iba voci dieratu-vyzivovaciu povinnost ai. Pravne by mal teraz iba v case materskej aj na teba, keby si si chcela uplatnit vyzivovaciu povinnost aj na seba kym nie si opat zarobkovo cinna.
Uz to vyries. Ak to riesit vobec chces. Lebo ty sa tu vyzalujes ulavis si a potom pri nom drzis usta a krok. Ak sa aj ozves, je to maly vanok, ktory zotrie lavou zadnou. Vsak treskni riadne do stola, zrev nanho a uz konecne zacni ai branit svoje. A seba.
mesačný princ, prečo by mala moja mama doplácať na to, že jeho rodina popíjajú a nevedú morálne taký život, aký je vhodné ukazovať deťom? Tiež v byte v ktorom bývam, je byt, ktorý mi darovala moja mamina ešte dávno dávno predtým ako som spoznala partnera. Moja mamina nám pomáha na rozdiel od jeho, ktorá sem chodí jesť a piť a to v čase, ktorý si chce určovať sama a vyžaduje aby sme všetko dali bokom, pretože IDEEEE
ľudia, včera sme mali rozhovor na túto tému. HOvorím mu, že nerešpektuje to čo si neprajem a on že ved moja mama sem môže chdoť a mohla by to aj prespat a teda môže aj jeho. Nepochopí to, ńechcela som mu hovoriť, aký mám názor na jeho rodinu, ale asi budem musieť. Urazí sa aj on, ale ja už neviem ako inak
To že to priateľ vie že ti to vadí a napriek tomu ju u vás necháva - to je zásadná informácia....Buď budeš riskovať riadnu hádku a rozchod a jednoducho ak príde či už sama alebo s niekým ju požiadaš aby viac nechodila že si to nepraješ (slušne ju vyhodíš) alebo rozchod....Byt je tvoj, zobratí nie ste a ak partner jedná v tvojom mene napriek tom že vie že ti to prekáža, nemáš čo riešiť.....
nie auto našťastie ešte má
vie, že mi to vydí. Napriek tomu, že to vie, tak ked sú tu, ukazuje mamičke kde by mohla spať keby príde. On im dáva najavo, že to chceme, a ja sa sním potom pohádam, ked odídu. Takto to je, žiaľ
Kaja :) pripomínaš mi babu, čo tu už písala. Šak aj tvoj chlap stávkuje a používa tvoje auto?
Vie partner že ti to vadí? Rozprávali ste sa o tom? Nevadí mu že jeho mama chodí každú druhú nedeľu k vám na obed? Že za minuté peniaze na pohostenie jeho rodiny môžete ísť niekde na výlet alebo si niečo nové kúpiť?Ak to nechce riešiť on, povedz mu že to vyriešiš ty ale tak, že k vám prestane chodiť aj jeho mama aj jeho rodina...A jednoducho im povedz že si nepraješ vo svojom byte ich návštevy...Priateľ k nim na návštevy chodiť môže, je to jeho rodina. Ale ty financovať ich návštevy nemieniš...
KajaKa,
ja tieto výčitky nemám rada, neuznávam ich a sú mi cudzie.
Teraz je už neskoro rozmýšľať nad tým, čo si mohla urobiť inak,
áno chybami sa človek učí, ale máš možnosť ich napraviť.
Tvoja situácia ešte nie je žiadna tragédia a dá sa riešiť ako sme už spomínali nižšie v príspevkoch.
Stáť si za svojim, obmedziť návštevy a na návštevách nepodávať alkoholické nápoje. Partner ak chce nech ide za mamou sám.
Ak si s ním inak spokojná ako s partnerom a otcom a jediný problém sú tieto návštevy, opakujem dá sa to riešiť.
Držím palce a nič si nevyčítaj, nemá to žiadny zmysel..a ničím pozitívnym ťa to neobohatí :-)
Hlavu hore a rieš!