priatelova matka vyuziva

Príspevok v téme: priatelova matka vyuziva
KajaKa

Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.

KajaKa

nie som na ňom závislá finančne, Ako otec je uvedený. Poznáš tieto typy? robia to takto všetci holdujúci alkoholu podobne?, detom lejú a minule sa chválila, ze koli vnúčatu sa u nich fajčí uz len v kuchyni!

0vecka

KajaKa nj presne poznam tieto typy... fakt ti radim ich vyrazit ... budes mat ovela lepsi zivot... co sa priatela tyka tak ak sa postavi na ich stranu by som vyrazil s nimi... btw je on vedeny ako otec dietata alebo nie? Si nejako financne na nom zavisla?

KajaKa

Ovecka áno, smejem sa, presne ako hovoríš, tetka synovi naliala a ukazovala mu ako to má lízať! Hrôza a u nich fajčili pred deťmi! Náznaky o imunite to nefunguje, všetko vyskúšané, vyhodíš dvermi a prídu oknom, robia zo seba obete potom pred partnerom, že pre nás niečo majú a že to chceli priniesť! a vlastne som potom ja tá zlá a nevdacná!

0vecka

inak priprava sa aj na to ze aj ked jej brutaln evynadas zavolas policiu atd tak bude tak tyden oduta a po tyzni sa dotrepe ako by sa nic nestalo... potom sa dusevne priprav na to zopakovat postup...

kiddo

Podla mna je to alkoholicka a neexistuje sposob, ako situaciu vyriesit a nepohnevat si ju. Clovek s prepitym mozgom, tak si vyber, bud trp, co robi, alebo trp rozbroje v rodine.

0vecka

Jaja15 nic v zlom ale tito ludi amale naznaky ignoruju. Typujem ze jej Partner je bud slaby na to aby zasiahol alebo mu to vyhovuje. Inak neviem ako si to predsavujes ale ked povedia ze maly ma slabu imunitu tak si myslis ze sa svorkra zdekuje? ona mavne rukou ze lekar o Tom hovno vie. inak podla toho co zakladatelka pisala nebude trvat dlho a budu Alkohol ponukat aj detom typujem tak najneskor v 13tich...

Jaja15

V prvom rade si to treba vyjasniť s partnerom - je to jeho rodina.....V rodine kde sú 2 deti si takéto návštevy neviem predstaviť....Treba si vyjastniť s partnerom,že sa ti nepáčia takéto časté návštevy a už vôbec nie v čase obeda....Neviem aký má k tomu postoj tvoj partner, v každom prípade si to treba s ním vyjasniť...Ak má rovnaký názor ako ty, netreba takejto nášteve jednoducho nalievať, keď tak jeden na prípitok a schovať flašu....nech si myslia čo chcú....rovnako žiadny obed, len ľahké občerstvenie a odídu aj sami, deťom samozrejme obed dať, návšteve ponúknuť koláč alebo chlebíčky...a ked to zjedia, nedokladať....ak by to nepochopili, treba potencionálnej svokre a jej ďaľšej rodine povedať na rovinu, že cez víkend máte iný program....Treba si s ňou vyjasniť, že ak príde raz za mesiac k vám sama na obed je to ok, ale nie volať širšiu rodinu....Ale treba to riešiť najskôr s partnerom, on je ten čo by to mal stopnúť - ide o jeho rodinu....ak má na to rovnaký názor a náznaky nepomáhajú, treba dotyčným na rovinu povedať že musíte takéto návštevy obmedziť - môžete použiť aj malé klamstvo(napr.syn má problém s imunitou, lekár odporučil vyhýbanie sa návštevám, kľudový režim....)...

0vecka

KajaKa ak je to tvoj byt nieste zobrati tak neni o com... povedz im minimalne ze tvoje dieta zu pomaly vnima veci okolo a nemienis z neho vychovat Alkoholika... ak sa tam dotrepu tak ich vyhod ak nebudu chciet ist zavolaj policiu. toto sa fakt inak riesit neda. Poznam tieto typy. Ty si v podstate pre nich len truhlik ktori ked sa naparuje tak ho treba ogabat.teda povedia ze nepridu na navstevu ale oslavovat meniny teda vyhovorka.

Podla mna ako nahle niekto nerespektuje slusne odmietnutie tak si nezasluzi aby sa s nim dalej jednalo slusne. Ja by som im fakt normalne povedal ze si neprajes aby tam chodili.

tak to robim aj s podomovymi obchodnikmi alebo s niekym kto ma otravuje na ulici. Najprv slusne odmietnem typu na toto nemam peniaze atd ak to nezaberie a povedia napr ze mi daju vyhodnu pozicku tak im poviem ze asi nepochopili ze som ich prave slusne poslal do riti a teraz ich posielm do riti neslusne a tresnem dverami. Naozaj nie len v tejto situacii ale celkovo v zivote sa ti bude lepsie darit ked sa nenechas manipulovat. To ze sa urazia ti moze byt jedno. RAdsej urazene ftirky ako neurazane.

KajaKa

dakujem, velmi dobre ste mi vsetci tu poradili. Premýšlam nad tým, avsak chcem sa ešte spýtat ako by ste riesili to, že oni sú silní manipulátori napr. ak odmietam ich alkoholické návstevy tak sa ozvú tým spôsobom, že ideme blahozelať k Vám na meniny, napr. môjmu starsiemu synovi, ktorému nie sú nic a zase dookola príchod priamo na obed. darceky prinesú gýče, ktoré mi len miesto zaberajú, sošky a oblečenie, aké nemosíme. Tak isto aj mne. Ak poviem, že nerobíme oslavu, začnú nátlak, že oni už niečo kúpili... Nevládzem zvládat dookola ich námietky. Oni si na návstevu stále hladajú dovody. Pritom som si všimla, ze ani kávu a a i caj nikdy nechcú, len naliať alkohol.