Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priatelova matka vyuziva

Príspevok v téme: priatelova matka vyuziva
KajaKa

Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.

KajaKa

aj to ako som otehotnela, on chcel, ja nie, ale vedel že nič neberiem, a ked som otehotnela reagoval: Konecne sa mi to podarilo!
teda od ako keby to zámerne, poistiť sa. samozrejme nechcem tým povedať, že ja som v tom nevinne, ale že on to mal ako úmyslel, tak mi to pripadá. Ale dieťatko milujem nadovšetko. Som rozhodnutá, že má čas sa zmeniť pokiaľ ho dieťa nebude tak vnímať, koľi nemu má tú možnosť a ak nie nebudem s ním. Pracovitý je, ale má iné hodnoty ako ja

KajaKa

Denisaf máš pravdu, málo som ho poznala... máš úplnú pravdu, urobila som chybu, čo mi aj moja mama vyčíta. Ale jeho matka a rodina sú nadšení z jeho zabezpečenia sa.

denisaf

kratko po zoznameni u teba ten tvoj uz zacal byvat... to znamena ze ste ani riadne dlho spolu nechodili nepoznala si jeho rodinu... ked uz mate aj male dieta uz je neskoro asi plakat....ale pre poucenie pre ostatne taketo baby je to ze chodi sa nato aby sa dvaja spoznavali... ale dnes sa robi vsetko opacne... ludia sa daju rychlo rychlo dokopy ani sa dobre nepoznaju urobia si dieta a spoznaju sa az potom kedy zistia ze je to pohroma... asi tolko...

minikonka

"ked ich ide priatel navštívit nakúpi im cigarety a alkohol ako dar aj v hodnote 200e a pritom zarába 900."

Celé zlé - tu v jednej vete máš opísaný celý zmysel ich života...
Porozmýšľaj či chceš mať s takýmito ľuďmi niečo spoločné...

KajaKa

jeho mama nie je ani z mesta kde bývam ja, a ani z mesta kde býval on. Za 5 rokov bola u neho len 1x a teho tetky ani 1x. Bližšie to ku mne nemá, je to probližne rovnako. Zabudla som ešte povedať, že nerozumiem ako ľudia tohto typu nakladajú s peniazmi. Ked ich ide priatel navštívit nakúpi im cigarety a alkohol ako dar aj v hodnote 200e a pritom zarába 900. Do jeho financií hovoriť nechcem, na domácnosť riadne prispieva, ale aj tak vidím, tam aj finančnú negramotnosť. Jednoducho celý život pracujú všetci a nič nemajú.

0vecka

a hlavne sa nenechaj ukecat... najprv si presne rozmysli co si ochotna akceptovat a v ziadnom pripade zo svojich poziadaviek nezlavuj...

minikonka

KajaKa a toto vieš istotne?, cit: "Zaujímavé je, že ked nebol so mnou nechodil k nemu nikto z rodiny, zacali az ked je so mnou. Nerozumiem prečo"
Vieš to Ti mohol iba Tvoj partner tvrdiť...pravda to byť nemusí..
Tiež si spomínala, že partner má byt v inom meste, ak je jeho mama z mesta v ktorom teraz bývate, tak sa jej možno len nechcelo dochádzať, alebo sa tam (v jeho byte) necítila tak komfortne ako u Teba (vás). Ako som už písala, dostanú full servis zdarma - jedlo, pitie, obsluhu, tak, čo by sa im na tom nepáčilo?
Tak ako píše Ovečka, ak sa nedá slušne, tak bohužial aj neslušne a tvrdo. A stoj si za svojím (je to Tvoj byt) a Tvoja (vaša) rodina!
A Tvoja rodina je prvoradá. Vychovávať deti medzi alkoholikmi a fajčiarmi - z neho s veľkou pravdepodobnosťou urobí ďaľšieho alkoholika a fajčiara. Deti sa učia pozorovním - ak toto vidí a považuje za neškodné, bude k tomu inklinovať aj on / ona.
A sami vieme, že alkohol a cigarety neškodné ani zďaleka nie sú...
Plus predpokladám tam aj vulgárne správne v jeho rodine...
Proste si stanov pravidlá a ak nie si (čo nie si) stotožnená s ich spôsobom výchovy, tak nie je sa moc o čom rozhodovať.

KajaKa

ja som aj tak rozhodnutá, ak bude stále trvať na návštevách aj on, tak to musím s ním ukončiť. Nie je zlý, ale nevidí, že ja a oni máme rozdielne svety výchovy a nemáme si čo povedať a ja ich považujem za ľudí morálne veľmi nízko. Zaujímavé je, že ked nebol so mnou nechodil k nemu nikto z rodiny, zacali az ked je so mnou. Nerozumiem prečo

0vecka

KajaKa podla mna nie vsetci. ale tieto typy hej. Naftiraju sa ti a robia bordel. Ak niesi finacne zavisla tak to mas stastie a fakt podla mna neni o com.