priatelova matka vyuziva

Príspevok v téme: priatelova matka vyuziva
KajaKa

Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.

KajaKa

Ano, tak by to bolo jwdniduche, ale chcela som byt slusna. Avsak inak to nejde, naposledy som nieco mala dohodnute ked chcela znovu prist na obed a tak sa urazila, ze mam dat vsetko bokom. Ja som nevedela, ze takyto ludia existuju, som z nich v soku. A priatel, ten ju sem vola aj spat a ze mam byt rada, ze su ochotni prist. Zrusila som ju, ci sa im to paci alebo nie.

a_dr1a

A tvoj priatel co na toto cele hovori?? Hra mrtveho chrobaka ci?

Pozri sa. Tvoj dom - tvoje (vase s partnerom) pravidla.
Mas male dieta. Takze tieto navstevy s obedami ai zatrhni. Urci im, kedy mozu prist a na aky cas. Ziadne menu im nevyvaraj. Sorry. To by mali tie zenske vam doniest navarene a nie aby si im ty este vyvarala. Ty mas co robit okolo novorodenca a starostlivosti o domacnost. Jednoducho to zatrhni. Daj na stol mineralku a hotovo. Ak zacne s radami, povedz jej, ze ty si matka, dakujes jej za rady, ale urobis, ako uznas ty za vhodne.
Pozri. Ak si nespravis poriadky teraz, tak ti za chvilu budu skakat po hlave. Uz skacu
Inak ak by ju policia chytila a nafukala by, prisla by aspon na cas o vodicak. Co takto si splnit obciansku povinnost?))