priatelova matka vyuziva

Príspevok v téme: priatelova matka vyuziva
KajaKa

Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.

KajaKa

máš pravdu Bublii, v tejto veci ma nerešpektuje, on ako keby sa ich bál a ako hovoríš má to okukaná z domu. Paradox je, že ked žil sám tak u neho z jeho rodiny bola len mama a to 1x počas 5 rokov čo má ten byt. A ziadna tetka nebola u neho, prečo sa potom tlačia ku mne odkedy spolu bývame? Chceli chodiť pomaly ihned po našom zoznámení na návstevy. Oni len zábavu a piť alkohol, jedlo a staraj sa

Bubliii

A čo tak zablokovať sociálne siete, alebo to zavesiť na "wall", že pozrite, akú mám "skvelú" svokru? A tvoj priateľ má IQ 5, že nechápe, že jedna matka a 2-týždňový novorodenec potrebujú pokoj a ticho? Práveže on by sa o teba mal starať, a nie o nich.. holt ale asi to má odkukané z rodiny, že každý si robil, čo chcel.
Nemohla by tvoja mamina na pár dní prísť ku vám (ak máte dobré vzťahy)? Tým by si našla argument proti návštevám (nemáme miesto) a hádam by ti trochu pomohla a upevnila tvoje postavenie v rodine. Proste "urobila poriadky" (ako sa hovorí). A návštevám - vziať kľúče, neotvárať, nepúšťať a dohodni sa s priateľom, že keď chce vidieť mamičku, nech si zájde ku nim sám. Na rovinu povedz, že ty nejdeš, ty ostávaš doma s dieťatom. Je na zamyslenie, ako sa bude váš vzťah vyvíjať, keď ťa už teraz vôbec nerešpektuje a hľadí iba na seba a svoje pohodlie... :/

KajaKa

ja som sa totiž s týmto spôsobom jednania nestretla, vnucujú sa a ak nemám čas tak mi napíše prednášku ako to nevedie k dobrým vzťahom! Prišla som na to, že slušne týmto ľudom to nejde, vyhodíš dveramia vrátia sa oknom. preto som aj jeto tetke a aj jeho matke napísala presne ako sa cítim a že ak nevedie k dobrým vzťahom, že som im vyvýrala pár dní pred pôrodom a oni nemali hanby nátlakom prísť aj vtedy, ja nenazývam nevedenie k dobrým vzťahom ale inak (nevdacnosť, bezohladnost a zneužívanie). Pani matka odvtedy nepíše, ale viem že dočasne. Potom sa ozve ako vždy a ako keby nič napíše, prídeme v sobotu tak ako minule a v čase ako minule. A znovu musím odpovedať, keby neodpovedám, zavolá priatelovi a on povie OK prídite!

Lollka

Mas toho teraz vela, starostluvost o novorodenca da vzdy zabrat a je to zmena v zivote. Jeho rodina a vlastne aj on ti to vobec neulahcuju, skor naopak, spravaju sa nevhodne, vnucuju sa na navstevy, nechaju obskakovat. Uz len to, ze tvoja svokra pije a potom sadne za volant svedci o jej charaktere, ohrozuje nielen seba ale aj inych. Ty si slusne vychovana, nechces prist s nimi do konfliktu, snazis sa im vyhoviet a asi cakas, ze sami musia pochopit. Len toto su typi ludi co nepochopia a ked nezacnes byt asertivna, budu si k tebe stale viac dovolovat. Skus to najskor cez priatela, je to jeho matka, najlepsie by bolo, keby jej dohovoril on. Povedz mu, ze jeho matku mas sice rada (neohovaraj ju pred nim, to by to cele len zhorsilo) ale ze tieto ich caste navstevy a este k tomu v nevhodnom case ta vycerpavaju a zeby si bola rada, keby im on dohovoril nech chodia menej casto a vo vhodnejsich casoch. Ak by si u neho napriek tomu nepochodila, budes musiet riesit to sama. Pozvu sa na obed a svokra ti hovori nech im nevaris? Vyborne, tak im nevar. Navar akurat sebe a priatelovi, jeho rodine sprav tak maximalne caj a nech sa na vas pozeraju jak jete. Ak by mal niekto z nich alebo tvoj priatel reci ze preco si im nenavarila, povedz, ze vsak to sama svokra chcela a ty mas toho teraz dost a unavuje ta to. Mozno ti bude trapne ked vy budete jest a oni tam len tak sediet, budes mat vycitky ale tieto pocity v sebe musis zadusit lebo toto co oni robia je fakt neunosne a trapne by sa mali citit oni nie ty. Ak ti budu davat rady s dietatom, podakuj ze sa zaujimaju ale asertivne povedz, ze ty si to chces urobit podla seba, ze uznavas ine metody a kludne to svoje sprav aj pred nimi a to ich odignoruj. Ked sa budu hlasit na navstevu a tebe sa to nebude hodit, povedz, ze teraz nie je vhodny cas, ze sa napr. citis unavena a potrebyjes trocha pokoja. Ver tomu ze svokra ti bude nadavat a psychicky ta vydierat prip. robit z teba neschopnu, ale tieto reci jednym uchom dnu druhym von. Najlepsie ked sa nenechas vyprovokovat do hadky ale budes pokojna a budes si opakovat svoje. Oni su u teba zvyknuti ze sa im snazis prisposobit preto ked sa teraz zacnes spravat inak cakaj utoky a vycitky z ich strany, musis to ale prestat a neskor by sa to cele malo zlepsit. Ked pochopia, ze s tebou nemozu manipulovat ako chcu a ze si vzdy budes robit po svojom, mali by dat aspon ciastocne pokoj. Kup si nejaku knihu o asertivite a skusaj tie praktiky priamo na nich. Nemas to teraz lahke dievca tak pevne nervy a drz sa, ale musis im teraz na zaciatku stanovit jasne hranice a nenechat si skakat po hlave lebo neskor by to bolo este horsie. Drzim palce.

KajaKa

správne ste mi to povedali, presne to isté som urobila, povedlaa som naposledy, že mi to nevyhovuje, pretože niečo mám a aj som naozaj mala niečo neodkladné a dôležité pre mňa. Ona je odvtedy odutá, čo mi neprekáža a som rada, len viem že čoskoro to začne znovu a priatel nechápe moje argumetny, podla neho mám byť rada, že sú ochotní prísť. pritom ako hovorím tí ľudia o mne nič nevedia ani len akú prácu robím, nemajú na mňa ani tel. číslo, to som im nedala, vypisujú mi cez soc. siete a zvláštne je, že svojho syna nekontaktujú, len mna obťažujú a ked prídu tak syn ich znovu sem volá a aj spať.

0vecka

z akeho dovodu toto tolerujes? na tvojom mieste poviem priatelovi ze toto nemienim akceptovat a ze nech jej povie aby sa dopredu spytala ci moze prist a ze nie znamena nie. Ak tento rozhovor nezaberie alebo ak to tvoj priatel odmietne tak mu povedz ze sa budes musiet porozpravat sama... a potom jej skratka povedz to co si napisala Sem a ze si neprajes aby sa k vam pozvala atd...

kafe

Kaja preboha nebuď blbá! Chceš byť slušná k ľuďom čo ťa využívajú, pindajú ti do života, bohvieako ich nemáš rada... to akože PREČO? Pohádať sa s nimi do krvi a žiť si šťastne svoj život, bez ich prítomnosti. Alebo máš pocit, že ti budú chýbať?
Oni, nie že si neuvedomujú, že je niečo nevhodné, oni teba presvedčia, že im máš slúžiť a byť tam pre nich, variť im, skákať okolo zadku... už TERAZ TO tak ROBÍŠ! A ANO, zneužívajú ťa a ty blbá sa necháš. Im to vyhovuje a tebe sa to nepáči. Našli trúbku, čo nechá so sebou kývať. A kým sa im nepostavíš, tak ťa budú využívať.

Vykašli sa na slušnosť, povedz im NIE, nemôžete prísť a nevysvetľuj prečo. Alebo si vymysli, si chorá, idete na výlet, na návštevu, do mesta... Ak sa nevieš/nechceš pohádať jednoducho sa s nimi nebav, nedvíhaj telefóny, SER NA NICH. A do svojho života, do svojej blízkosti si púšťaj príjemných, fajn ľudí, nie debilov. Priateľovi vysvetli, že chceš mať súkromie a neželáš si návštevy JEHO rodiny častejšie ako raz za polrok. Obťažuje ťa to, vadí ti to, nemáš ich rada a nechýbajú ti. Nech si svoju rodinu navštevuje ale neťahá ti ich do tvojho bytu! Bez diskusie. Tvoj byt, tvoje právo koho tam pustíš.

a_dr1a

Kaja. Povedala si priatelovi vsetky tieto svoje argumenty? Zapajas ho vobec do chodu domacnosti a do starostlivosti o dieta? Co robi vlastne on doma? Zrejme je malo vytazeny a zamestnany doma a pomocou tebe a dietatu, ked takto vymysla. Stopni to. A poviem ti nieco. Partnerov mozes mat este kolko chces. Dieta a samu seba mas len jedno. Pozeraj teraz hlavne na seba a na dieta. To dieta je na tebe zavisle a potrebuje mat matku zdravu a psych./fyz.FIT. Ty mas teraz co robit sama so sebou, hormony, zvykat si na nove podmienky dieta harmonogram, musis sa starat o male, dalej domacnost ai. Ak nechces skolabovat, tak urci nove pravidla vo vasej domacnosti. Nepaci sa? Nerespektuju? Tak dovi dopo

hehe1

jednoducho jej povedz, ze si to neprajes, aby k vam chodila len tak a ze ked chce prist, tak len na tvoje pozvanie!.... nenechaj sa zatlacit k muru, treba nastojcit a za tym si stat, bud to pochopi stara a ked nie, nech sa strci do ....

KajaKa

Pit a soferovat urcite nie. Neviem zhodnotit kedze ja nepijem, ci 2 pohare su vidiet pri fukani ak ich vypila pred 3 -4 hod, teda ci alkohol v sebe este clovek ma. Iste by som ja nesoferovala, ale ludia su rozni, bezohladni, ja tiez myslim na to, ze bezbranni a nevinni na takych doplacaju