Ahojte, aky mate nazor na tuto situaciu:
Kratko po zoznameni s mojim priatelom sme zacali spolu zit v mojom byte. Jeho matka sa hned zacala sama pozyvat na obed, a mala tendencie volat sem aj dalsiu jej rodinu, udajne aby sa tu stretli, nakolko e to na polceste pre oboch. Ked jej syn byval sam nevstivila ho 1xza5 rokov, chodil on k nim. Zrazu ako ma mna chce kazde 2 tyzdne chodit o 12 h, teda v case obeda k nam. Nechala si dokonca navarit odo mna aj 10 dni pred mojim terminom porodu! Na moje usmernenia a prosby aby prisla az poobede, alebo aby prisla v iny dwn ak uz nieco mam reaguje prednaskou ako mam dat vsetko bokom koli ich navsteve a urazi sa. V podstate si uvedomojem ze ona vlastne o mne vobec nic nevie, ani ju nezaujima co robim, kde pracujem. Obcas sa spyta ci robim na zmeny vo fabrike ako robotnicka, pritom som jej uz hovorila, ze pracujem v administrative, som ucitelka. Teraz mame dieta a zahrnala ma radami, ktore su priam prikazy, pretoze chcela kontrolovat ci to tak robim(napr dat novorodencovi caj a ine prezitky). Ja mam pocit, ze ma chce zneuzivat, volat si sem ludi a mat k tomu servis jedla a alkoholu( da si aj ked prisla autom). nema hanbu chciet to od zeny s 2 tyzdnovym dietatom a urcovat si pravidla v mojej domacnosti. Toto jednanie registrujem ale aj u jej sestry, ktora mi vypisuje nap. otazky ako su co robime v utorok(pritom pracujeme), lebo chce prist a ked pride je tu do 22 h a o dva tyzdne sa pokusa znovu prist na navstevu bezohladne na nas a nase fungovanie domacnosti.
priatelova matka vyuziva
tiez podla mna odchadzat s vlastneho bytu mi nepride ako dobre riesenie.. navyse tam sa lahko moze stat ze ju nakoniec ukecaju a neodide.
inak to ze niekto nieje asertivny z neho este nerobi menejcenneho cloveka. Kebyze si najde lepsieho partnera tak mohla mat spokojny zivot
Tánička, nie je to jednoduché pri manipulátorovi. Ja som človek, ktorý ľahko podlieha manipulácii, preto tomu ťažko odolávam.
Tiež si myslím že zadávateľka je sprostá....slabá povaha ktorá nechá na sebe orať....ak mi niečo vadí, tak buchnem do stola a neechám sa dotlačiť do niečoho čo nechcem...
Jaja15 ja si myslim ze ona neni moc sebavedoma a na svokru nevie nakricat a ked to povie normalnym tonom tak svokra sa na to vykasle. Podla mna tu treba zavolat policiu. Jej Partner nema ziadne pravo byt v jej Byte a svokra zu vobec nie.
Nebuď hlúpa a nenechaj sa zneužívať.....všetko je o kompromisoch...tvoj partner už vie že ti to vadí, aj keď nepochopím prečo si mu to povedala až včera.....teraz treba aby pochopil aj to, že to, že jemu to nevadí neznamená že to ty budeš stále akceptovať....nebuď ťuťka čo nechá na sebe orať....ak to nejde cez partnera, rieš to cez "svokru"....kludne jej to vykrič pri najbližšej návšteve(aj pred jej rodinou, nech sa hambia oni), alebo ak zavolá, povedz že ty ideš s deťmi preč...nenechaj to odísť do "stratena", že síce si mu to povedala, ale naďalej to budeš akceptovať....nebuď sprostá....ak ustúpiš, nič sa nezmení, iba on bude vedieť, že vždy bude len po jeho, nebude ťa akceptovať....
este co sa tyka manipulatora tak ten hra casto na to ze ty nechces nieco priznat. Kludne mu priznaj ze na teba robi natlak nevies ako reagovat atd. Casto ta napr dotlaci do toho ze nieco povies a potom s tym operuje. Kludne mu povedz ze si to povedala len pod psychickym natlakom a v skutocnosti to vobec nieje tvoja vola atd. Ked si napr zoberies kamarata a on to odmietne tak mu kludne povedz ze v Tom pripade sa s nim odmietas bavit lebo sama nevies odolat jeho natlaku a potom ten rozhovor vobec nema zmysel atd.
znásilnenie nie, len dohoda bola, že si bude dávať pozor. No a nedal a potom sa tešil ked som otehotnela. Ja tu nechcem hovoriť, že som v tom nevinná, ale on dohodu nerešpektoval a pre mňa interupcia je absolútne neprijateľná nakoľko som veriaca a moje deti nadovšetko milujem
inak zase pozor... on je otcom ak ho vyrazi tak sa lahko moze stat ze mu musi davat dieta na vikendy aj ked o tomto musi rozhodnut sud...
inak je sila ze zakladatelka nevie povedat nie najme ked ide hlavne o jej dieta.
inak nemas ziadneho kamarata ktory by robil moderatora pri tychto rozhovoroch? inak tak sa mi zda ze aj to dieta bolo splodene tak ze ty si povedala nie a on ano a jednoducho si ho urobil. To nema daleko od takej lahkej formy znasilnenia...
je to tak, to čo poviem je malý vánok. Neviem prečo sa ho bojím, ja neviem, tak to ale býva pri silných manipulátoroch, ktorý dokážu vec obrátiť proti manipulovanému. To, že som ju mala povedťa rozdiel medzi našimi mamami pre mňa, som mu mala povedať, napadlo ma to neskôr, ja som vždy v šoku z jeho argumentov a tým čím mu protirečím je naozaj len slabý vánok. Toto že sa tu vyžalujem mi pomáha a aj ma správne nasmerujete, len mne to ide s ním pomaly, keby nie Vás tak ani ten slabý vánok by včera nebol. Som vĎačná
Ak nemáš na vec rovnaký názor ako partner, tak tu je každá rada drahá....Môžeš jej návštevy sabotovať, nič neponúkaj, alkohol ani jedlo na pohostenie nekupuj nech sa stará priateľ stará...ty s deťmi si urob vlastný program, a ak bude u vás choď s deťmi na prechádzku, na návštevu k mame....hádky budú, ale tie jej návštevy ignoruj....ešte predtým by som svokre povedala že takéto návštevy v čase obeda, rovnako ako jej návštevy kedy príde s cudzími ľuďmi(lebo pre teba sú cudzí)ti vadia a nepraješ si ich....Ak nepochopí, tak tie návštevy ignoruj, nič nechystaj, nenakladaj na stôl, najlepšie ak s deťmi pred tým odídeš preč....a partner ak nepochopí a nepokúsi sa o nejaký kompromis(napr.že nech svokra chodí a nech aj prespí,ale nech nechodí v čase obeda a hlavne bez širšej rodiny)tak uvažuj nad rozchodom....ty nie si povinná živiť jeho rodinu a robiť im "párty"....Mne by svokra až tak nevadila, ale to že si k tebe do bytu vodí pre teba cudzích ľudí, to by som nezniesla......a ty im k tomu robíš ešte servis, to je choré...