Johanson: samozřejmě že vtipkuješ, ale pokud to myslíš vážně, tak měl jsi číst lépe celý můj příspěvek. Původ homosexuality není znám, takže ti nikdo neřekne, jestli je to geny, působením hormonů, nebo nějakými jinými vlivy. Co je podstatné, je to tu od pradávna, a v každé civilizace i etniku, se všemi výhodami, nevýhodami a problémy.
Musím tě zklamat, ale myslím že nemalá část gayů je schopna mít poměr se ženou, a mít i děti, ale to co pro ně představuje muž, se asi s tímto nedá srovnat. Co staré Řecko, Řím, ale i jiné civilizace? Co období renesance v Itálii a slavní velcí umělci a jejich žáci (mistr a žák)? Mezi gay najdeš génie, i hlupáky, hloubavé lidi, i povrchní lidi, lidi dobré, i zlé a různé patologické jedince. To není žádný jednolitý celek.
Peklo je skvělé, je to jen vynález církve, a jeho spodobnění mě fascinuje (po umělecké stránce). Bohužel asi nevíš z čeho středověké peklo vzniklo, ta genese má původ v mnohem starším zobrazením podsvětí už někde ze starověkého Sumeru, ale i v jiných civilizacích existuje.
Pokud to bereš jako "gender propagandu", tak tě mohu ujistit, že tomu to nepodléhám, právě naopak, fascinuje mě ta antika. Společnost je masa, mě zajímají individuální lidé a jejich osudy, ne manipulátoři. Pamatuj, měl jsem na rozdíl od druhých dost času o tom všem přemýšlet, takže jsme do ničeho neskočil jen tak na slepo.
Mám doma nejeden náboženský spis, nejen Bible, a vím co si o tom myslí Starozákonní bůh, ten je tvrdý a nemilosrdný, ale problém je v tom, že Bibli vnímám jen jako metaforu.
Je rozdíl mezi skutečnou láskou mezi mužem a mužem (či ženou a ženou), a nebo tebou vnímanou nějakou zvrácenou představou tohoto aktu.
Mě se prostě někteří muži líbí, a to velmi, a ženy vnímám trochu jinak, ne že by se mi v minulosti nějaká nezalíbila, ale ta intenzita je slabší a slabší, a já už vím proč. Jsem totiž gay. Nejsem ateista, ale mé vnímání boha (či určitého řádu) je trochu jiné.