Ipsik: s první větou souhlasím, ale zároveň nemůžeš popřít, že sexualita a tedy i ta orientace hraje u člověka velikou roli, a pokud se to splní s určitým typem osobnosti, může to nadělat v životě hodně dobra, ale i zla. Proto by se lidem nemělo v tomto bránit, ale jen je varovat, a zvláště mladé, velmi mladé, ne mně.
Pro mě má rozvoj ducha i těla veliký smysl, jako v antice, a vůbec ve starém světě. Já se o svoji fyzickou podstatu nemusím moc zajímat, mám přirozené fyzické dispozice, ale musím chodit ven, procházky a výlety, tam čerpám energii, a také cvičit, to teď začnu dělat naplno. Kdysi ze mně chtěli mít sportovce, ale můj duch s tím neladil, i když jsem se dostal kdysi dávno na výběrovou školu-atletika, ve skutečnosti mojí velkou láskou byla je hudba. A to především klasická, v té vidím dokonalost, i když většina volí tu lehčí, srozumitelnější moderní hudbu. Já jsem otevřen každému stylu, ale poklady hledám jen u skutečných mistrů.
O sportovcích my ani nepiš, to jsou tak samolibá individua, a už v té atletice jsem to cítil, ti lidé nemluvili o ničem jiném, než o sobě, dnes to hodnotím jako ztrátu času, mojí velkou chybu, měl jsem se zaměřit pořádně jen na pár věcí, jednu ne, to nemusí vyjít, takto to byly jen sny.
Zneuznaní umělci, a to někdy i velcí umělci, a potom šílenství, a konec. Ale to není pravidlo, spíše musí člověk toto přijmout jako daň, kterou musí platit, protože chce dělat netuctovou věc. Všude je selekce, zůstávají jen pro mě nudná místa, nudná práce, a s nudnými lidmi, kterých se děsím. Nedej bože, že bych nějakým buranům ještě mluvil o svých osobních problémech, nebo orientaci, tak v tomto jsou chápavější ženy, a to podstatně více.
Já beru věci velice vážně, to co má pro mě smysl, to nemusí mít smysl pro druhé, ale cítím, že teď přichází doba, kdy některé věci budou mít šanci, jen je prosadit, a hlavně potkat ty správné lidi.
Za celý život jsme nikoho takového nepotkal, a v Ostravě v životě nepotkám, to je primitivní místo, proto musím zmizet, dokud to ještě jde.
Nechci tady stále opakovat svůj původ, ale už jen geneticky a genealogicky jsem světoobčan, rád bych znal původ všech svých předků, a bude to hodně daleko i mimo Evropu, protože mám v sobě něco z mnoha etnik a národů, možná i proto jsem takový, osobitý. Rodiče mé mámy přišli ze Slovenska Maďaři (převažují maďarská příjmení a s určitým podílem srbských, polských, určitě i slovenských předků, a u jednoho prarodičů to jde až k rumunské hranici), ze strany otce, v jedné linii původ Karpaty, tedy Rumuni, potom Poláci, Slezané, v druhé linii Češi promíchání s Němci, prostě to je asi většina Čechů, ale i další vlivy, a určitě velmi zajímavé, nepochybuji že mnozí předci půjdou mimo Evropu.
Tak toto ze mě dělá člověka, který mám rád snad všechny národy, nechápe rasismus, nenávidí eugeniku, ale který má své chyby, a také někdy mluvil nepěkně o některých, ale to vše jednou vynahradím, bohatě, to vím. Líbí se mi snad všechna etnika, a krásní lidé jsou všude, i to dobří a zajímaví.
Já se nenazývám Čechem, a vadí mi, když mě tak někdo nazve, já to nechci, jen proto že jsem se zde narodil? Já to cítím jinak, a mám více předků, měl bych umět mnoho jazyků, jsem nezařaditelný. Nejsem jediný, ale asi jsem jeden z mála co to píše.
Psal jsi že jsi určitá menšina, mohl by jsi to více rozepsat?