Pro ty, kteří by nabyli dojmu, že zde něco propaguji, mohu ubezpečit, že tomu tak není. Nejsem žádný "genderista", ale ta debata se zde zajímavě rozvinula. Prostě jsem si jen uvědomil, kolik trápení zažili lidé minulosti (a ještě moje generace je tím postižena), že nemohli rozvinout nejenom svůj duševní potenciál-talent, ale navíc ani mnozí nemohli projevit svoji přirozenou sexualitu. Potom vzniká její potlačování a popíraní, a s tím jsou spojeny všechny klamy, i sebeklamy, a k čemu všemu to vede, si asi každý z nás dokáže, či nedokáže představit.
Stále existuje nemalý počet lidí, kteří tuto zvláštnost, u sebe nenávidí, nepřijali ji, bojí se s tím jít ven, najít si někoho (nedivím se, vždyť mnozí i ztratili víru v druhé lidi, a jak jsou mnozí gayové prezentováni?), tak toto rozhodně nepřispívá k řešení problému mnoha lidí.
Myslím že jediná pravda je taková, že "homosexuál", to je široká paleta různých typů lidí, s různými problémy (i když mnozí je třeba ani nemají), odlišnostmi, a i mě se mnohé věci nelíbí, třeba ta podivná afektovanost některých gayů, zajímalo by mě, jak toto vzniká, protože já tímto netrpím, navíc u mě by to při mých tělesných předpokladech vypadalo komicky. ale i já toto musím brát, navíc jsem vlastně zatím nikoho takového nepoznal, samozřejmě, že jsem se během života už s homosexuáli setkal-to asi mi všichni, ani jsme o tom nevěděli. Možná se to teď všude podsunuje, a může to vypadat i otravně ,ale není pochyb o tom, že ačkoliv se mi to ani moc nelíbilo, tak mi to dodalo odvahu si to přiznat, a začít o tom doma mluvit. Jen jedna věc mi přijde zvláštní, někteří gayové řeknou, že o tom ví už od svého dětství či puberty, že je přitahovalo nějakým způsobem stejné pohlaví, někdy to bylo tak nějak 50:50, nebo v nějakém jiném poměru, třeba převažujícího ve prospěch náklonnosti ke stejnému (i můj problém), postupně to však vykrystalizovalo v určitou orientaci. A já jsem sám napsal, jak to bylo i se mnou. Je mi velmi zvláštní, že to někdo u sebe objeví až velmi pozdě? Snad kdyby mě nějaký výpadek paměti, tak bych to pochopil, já si totiž myslím, že pokud se to objeví v pubertě, je to jasné, prostě většinu nemůže přitahovat stejné pohlaví, jinak by se o tom neostýchali mluvit, takže gayů zase nemůže být až tak moc, jak některé teorie mluví.
Otázka je, co si o tom myslíte vy? Zajímají mě názory vás, kteří nikdy nepocítili touhu po stejném pohlaví, já nemá mna mysli to, že se třeba může líbit muži muž, a ženě žena, a přitom to není spojeno s touhou po sexuálním spojení, či společném životě. prostě čistou homosexualitu bych klasifikoval jako náklonnost ke stejnému pohlaví, touze po erotice, a společném životě. Jinak řečeno, klidně napíši muži milostnou báseň, což si myslím, že heterosexuál v životě neudělá, leda že by si na to hrál, a nic se v něm nebude odehrávat.