Johanson: stále píšeš nás, jako by to byla nějaká jednolitá skupina, přitom lidé jsou tak nestejní, i když něco všechny spojuje, jakýsi společný osud, s celou láskou a nenávistí, která ve světě je.
Až tu komunitu poznám, potom si udělám jako silný individualista názor, protože už teď je mi jasné, že mi mnohé typy ani jejich chování nebude vyhovovat, ale jak jim mám brát jejich přirozenost-jejich cítění a myšlení? Víš jaké je to trpět v depresích? ty vidíš jen ty zviditelněné Gaye, ale jsou milióny anonymů, kteří mají velmi pochmurné myšlenky, a třeba i tím, že jsou starší mohou pociťovat, že propásli někdy v životě svoji šanci, že nemohli, kvůli rodině a společnosti.
Víš, ale veřejnost má pro mě pramalý vliv, proč, protože oni na mně něco cítí, nějakou jinakost, a já jsem v okolí zažil i nenávist k mé osobě, ale zároveň se mě i bojí. Jsou podlí a pomlouvační, možná něco cítí, a hlavně zneužívají, toho, že jsem nikdy nikomu za jeho křivost nic neudělal, jen zuřil, a tom use oni smějí.
Dobře víš, že člověka si budeš vážit jen na základě činů, a ty se projeví v nějaké krajní situaci. O tom, jestli si mě bude jednou někdo vážit, o tom rozhodnou jiné věci, a to platí i o ní.
Kdo je normální? Sám píšeš, jak jsme všichni zatíženi? Je to jako by jsi vytahoval nějakou eugeniku, a na ti jsem já velice alergický, a už jsem zde o tom nejeden krát i psal.
Proč stále píšeš, že někdo někoho pohoršuje, já bych se mohl vymlouvat, že mě pohoršilo mnoho lidí už v minulosti, že mě pohoršily mnohé filmy, knihy, lidé, škola, školka, a je to pravda. Myslím že na tomto fóru nikoho nepohoršuji a navíc, mohl bych ti dát jednu sondu: vyrůstal jsem v docela agresivní době, zdánlivě klidné, ale v těch dětech v minulosti, hlavně v dospívajících hoších, bylo hodně agresivity i zla (i ve mě se to chvílemi projevovalo), a bylo to znát i na ulicích, ty party postávajících floutků, agresivních a zlých. A já měl jednou špatnou zkušenost, dnes by se mu zle vedlo, ale tenkrát chtěl ode mě přiznání, že jsem "buk", tedy bukvice, gay. Paradox je v tom, že jsme gay byl, a jsem, třeba byl i on, ale v něm bylo zlo, a on mě uhodil, navíc tam byla přesila, nikdy na to nezapomenu. Dnes toto na ulici nevidím, lidé obecně asi nejsou ani lepší, ani horší, ale je mnoho důvodů, proč toto skončilo, takže mnozí už z těch mladších ani nepochopí, co tu píšu. Ale já o tom jednou budu chtít něco napsat, protože "minulost se pod koberec prostě zametat nebude."