Sevas diovka,
tak sliž resp. čti, ty budeš pravdepodobne z valalu teda z dediny, je tak? :-)
Lebo dnes sa stretávam s výrazom tá je stará dievka, hentá je stará dievka len z úst starých báb a závistlivých dedinských vydatých žien ktoré sa vydávali po dvadsiatke a na krku majä tri decká a nevhodného manžela, sú nespokojné, ufrflané, závistlivé a nenávidia všetký slobodné dievky a ženy vo svojom okolí lebo tie si žijú slobodným životom, niesú nikým a ničím viazané a nik ich nesekíruje že im doma reve dieťa a čaká na nich manžel lebo večeru treba variť.
Na poprvé, niesi žiadna stará dievka, tento výraz je zastaralý a na dnešnú dobu sebavedomých, emancipovaných žien nevhodný. Tvrdiť v 32 rokoch že som starou dievkou je veľký nonsens. Si žena v najlepších rokoch. Ja ako muž by som sa neodvážil nazvať ženu v 32 rokoch starou dievkou. Pozným dosť slobodných žien v tvojom veku, dokonca aj staršie aj také čo majú po 40 a viac ktoré sa rozhodli zvoliť si život mimo manželstva. Sú medzi nimi také ako si ty, uplakané, večne sa sťažujúce, zamračené, mrzuté a nazlostené na celý svet že nemajú nikoho, ale poznám aj také ktoré sú šťastné a veselé, žijú si svoj život, venujú sa svojím koníčkom, záľubám a majú sa radi.
A to že máš 32 a niesi vydatá nieje žiadna tragédia, kopa dnešných žien žije v partnerstve bez sobáša, lebo chcú tak žiť.
Ten výraz "stará dievka" platil kedysi keď staré matere žili v dobe keď sa dievčatá vydávali v 18 rokoch, do 25 mali už tri decká a v 30 vyzerali ako by mali 45 rokov. Všetké sa ponáhľali s vydajom lebo keď mali 25 a boli slobodné už ich nazývali starou dievkou. A nebolo zvykom ako dnes že žili s mužom bez sobáša len tak.. To sa nesmelo. Nič také neexistovalo, každá jedna sa MUSELA vydať.
Tak hlavu hore a nemrač sa toľko na ten svet a svoju situáciu a život bude krajší ;-)