Manzel chce dieta, no ja NIE, dokonca neviem ci niekedy budem chciet

Príspevok v téme: Manzel chce dieta, no ja NIE, dokonca neviem ci niekedy budem chciet
Marianna111

Ahojte, mam 28 r., som vydata 3 roky a asi rok po svadbe sa nas spolocnost a rodina zacala tak nenapadne vypytovat na deti, kedy planujeme rodinu. Pred svadbou sme s manzelom mali k detom celkom pozitivny vztah, planovali sme do buducna mat deti, no nechapem co sa vo mne zmenilo, ale cim dalej sa blizi ta doba, zeby sme mohli mat deti tym viac ma to zacina ubijat a frustrovat, abslutne sa nato necitim, vsetky tie rozhovory o detoch, ake su zlate su mi totalne cudzie. Ked vidim na ulici tie zeny s kocikmi je mi zle...neviem si predstavit, ze odidem z prace a budem doma s dietatom, sem tam kava s kamoskou ale len na chvilku, lebo mam doma male dieta. Viem, ze to odo mna hrozne sebecke, ale nemozem si rozkazat ked to takto vnimam. Najhorsie je ze manzel by dieta uz chcel a ja sa citim ako hrozna mrcha, ze som taka antimaterinska. Vobec sa mi nechce prist o tento zivot, ktory mam, ze mozem popraci hocico robit, hocikam ist...Najviac mi je luto, ze som si k sebe priputala chlapa, ktory deti chce, bojim sa, ze deti nikdy nebudem chciet, ze ma to proste neprejde...Mate podobnu skusenost a potom ked deti prisli zmenilo sa to? Dakujem

Moireal

Detinskost a mat sa dobre. Nechajme to,kazdy mame iny nazor. :-)

A ovecka,neviem preco by som nereagovala,ked reagujes ty. Takze nehadz vinu na mna. Nie je to o tebe,len s tebou nesuhlasim a vyjadrujem to castejsie. Skratka som tvoj silny oponent a naozaj nesuhlasim s tym,co tu predvadzas. Pod zamienkou mozno sirenia osvety akoze v dobrom zmysle no ale ta vyzera uplne inak. Stastny rodic sa bude tesit s dietatom a travit kazdu svoju volnu minutu s nim. Ak toto pises z prace,tak potom mas viac stastia ako 80% Slovakov,ktori maju tazke fyzicke prace a na nejake tliachanie a vypisovanie si nemaju cas.

Neviem ale ci tymito tvojiml "radami" zrazu podnietis 20-25 rocne aby mali hned deti.
A ak chapes,ze je to kazdeho vec,tak aj branie rizik na vedomie je kazdeho vec.
Vies,ved takychto tem je tu nespocet a vzdy ty sa tam hadas s dakymi zenami. Bola by som zvedava,ako by si jednal ako zena. Dr.Stein ma pravdu,skratka to prehanas. A je to otravne. Velmi otravne.

Fidorka

Predstava, že splynutím spermie s vajíčkom vznikne v tom momente nezdravá genetická mutácia je omyl.
Nezdravá genetická mutácia vznikná postupne pri vývine plodu. Vyšší vek ženy pri otehotnení je vedecky dokázaná predispozícia pre nezdravé genetické mutácie.

0vecka

inak som sa na toto pytal odbornicky na reprodukcnu medicinu a ta mi napr povedala ze s plodnostou pomahaju zenam do 40 a muzom do 50 rokov. teda to fakt nevidim tak ako sa to snazis podsuvat ze to riziko je rovnake.. je tam zvysene riziko ale kedze je moja stara o 2 mesiace mladsia tak toto fakt u nas tema nieje a preto sa o to a tak nezaujmam

0vecka

Dr Stein tak som si to preletel wiki + 2 Studie a som prekvapeny ze u chlapa je to este ok .. podla wiki zacinaju nejake hrozby az po 45 alebo po 50 tke na inych strankach som nasiel napr nejake zvysene sance na rakovinu atd ale to budu mizive percenta... akoze co sa rizika tyka tak nemozes porovnavat 40rocnu zenu a 40 rocneho chlapa..

Dr Stein

Starý chlap je skrytá hrozba. O ktorej sa nehovorí. A ku ktorej neexistuje osveta.
Riziká spojené so ženou sú známe mnoho rokov. Všetci o nej vedia, hovorí sa o tom.
A u tvojej prvotnej reakcie je vidieť, že to v podstate podceňuješ. A že ťa to moc nezaujíma. Aj keď sa ťa to týka viac ako riziká u ženy.

0vecka

Dr Stein lebo sa tu vecsinou pytaju zeny a muzi su posunuti o par rokov je ale pravda ze 50tnik tiez neposkytne bohvieaky material ale lepsi ako 50 rocna zena... ale niesom si nejako vedomi ze by som to robil stylom ze ak by sa ozval 35 rocny chlap hovoriac ze este ma cas ze by som mu povedal jj ty este mas cas .. akoze niesom verejnopravne medium aby som musel vyvazene informovat :)

Najčítanejšie články