45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.

Príspevok v téme: 45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.
michael067

Rozhodol som sa, že vyskušam uplne vysadiť cukor, zo dňa na deň naraz a dám vám tu vedieť každý deň aké su dosledky/pocity a finálny výsledok. Biele pečivo a maso som vysadil tiež.
Prečo 45 až 90 dní? Lebo toľko zvyčajne trvá vytvoríť si nový zvyk, hoci, odporučam cukor vysadiť skorp ostupne ako naraz, že vraj tak ten zvyk vraj vydrží dlhšie, ale ja si myslím že mám pevnu voľu takže by to nemal byť problém.
Dvod prečo chcem vysadiť cukor, cítim sa zle a som na ňom závislý, vždy keď mám na niečo chuť ako prvé má napadne nejaká sladkosť a idem si ju hneď kupiť, preto sa chcem od toho oprostiť. Navyše nemožem schudnuť a to som už vysadil všetky nezdravé potraviny okrem toho cukru, nasledne som zistil že je uplne logické vysadit cukor ak chcete rozkladať tuky, ale potom sa nesmiete vrátiť k povodnému stravovaniu pretože budete na tom zase rovnako ako ste boli pred tým.
Dufam že to výjde kedže abstinenčne príznaky maju byť 10krát horšie ako keby som ten cukor vysadil postupne. Ale takto to bude aspoň zaujímavý experiment, a ostatný ľudia ktorý sa rozhodnu pre niečo také budu vedieť dosledky.
Dnešný prvý deň sa nebude nič extra diať, vždy zlé pocity nastanu až po obede okolo 16:00-17:00 kedy vám mozog začne vysielať signály že chce niečo sladké aby mal energiu. Takžé ďalší report bude až zajtra ráno a možno večer.

cocinelle1

michael dakujem za uzasnu inspiraciu vdaka tebe som tak schudla ze dovi dopo :) tiez som sa nevedela z coho je ta nadvaha a ked som vysadila tie moje cokolady kolace ku kavam a sladkosti a inak si ponechala normalnu stravu podarilo sa mi to bez trapenia :) dakujem ti

andrej41

všetko treba s mierou ale je pravda že cukor nieje vo veľkom množstve prospešný... moja frajerka pribrala z toho že po večeroch jedla ,,len,, sladke tyčinky.... a za par mesiacov to bolo skoro + 15kil... takže naozaj si to treba ustražiť... ked je chuť na sladke radšej si dať to ovocie...

nulusa

Možes vysadit blbé sladkosti, ale cukor nie, je všade. mas chut na sladké lebo ti chýba. daj si zdrave zdravé veci v ktorých je cukkor.
nemožes ho vysadit, lebo ti bude zle. cukor je v ovocí, v potravinách a pod.
ked ludia su v strese a potrebuju energiu tak sa najedia j ten cukor,
ked sa uplne vyluči može človek odpadnúť

jbmameriku

To co je za picovinu??? Cukor je vsade!! To akoze chces zrat vzduch? V ovoci, zelenine, pecive, obilninach vo vsetkom prosto! Cukor potrebujes k zivot! Potrebujrs energiu! O tyzden tu budes zakladat temu o tom ze mas depky lebo nemas cukor !! Nebudte kokoti! Zerte vsetko a neriadte sa po*ebanou amerikou a inymi zemami kde chcu mat vesiaky namiesto bab. Sme na sr, tu boli vzdy silnejsie zeny a jedli vsetko, boli zdrave a stastne. Aj ked mali nejakych tych 10kg navyse vsetci to mali u riti!!!

michael067

budte stastna :D
kaslite na svoju vojnu proti cukru :)
budte primerane stastna :)

urcite ste v minulosti mala rada cukor a teraz proti nemu chcete bojovat? .. chudak cukor ved on len chcel aby sme sa citli stastnejsie .. nikomu sa nenutil :-/

ale drzim palce znie to ako zaujimava vyzva :)

:)

Marosko-n

Posledné vedecké štúdie doporučujú pre zdravie je užitočné 30 g cukru alebo cukor v strave, ovocí, a 30 g tvrdého alkoholu denne , alebo 4 dl vína pre človeka je to užitočné, ale nie viac je to denná hranica,
Každý človek má iný metabolizmus, niekto potrebuje minimálne množstvo cukru, a niekomu treba viac.
Je porekadlo, Všetkého veľa škodí ,
Pozor aspartam nie je cukor ani iné umelé sledidla . Tieto umelé nahrady sladidla spôsobujú cukrovku.
Stačí aby dieťa zjedlo aspartam, alebo nahrady cukru, a iný klasický cukor nie hneď po zjedení náhrady cukru má nábeh na cukrovku a ak sa to opakuje viackrát nastane nezvratná cukrovka!!!
Zdravé deti nesmú jesť Dia potraviny ani nápoje !!
Mamičky dajte pozor !! Lepšie mať pokazené zuby ako cukrovku !!
Vo všetkých výrobkoch vo východnej EU, je lacná náhrada cukru, takže sa máme načo tešiť.

Marry25

Ja som pred rokmi tiez milovala sladke a jedla som ho kedykolvek vo velkom mnozstve. Ako pise michael naozaj ti dokaze tak zatienit mozog ze je ti vsetko jedno. Mala som vtedy asi 20 kilovu nadvahu a katastrofalnu mastnu vyhadzanu plet. Dnes uz nesladim ani kavu ani caj a jem iba ovocie a uplne mi to staci. Nabrane kila som postupne pomalicky schudla bez drastickych diet a hladu uz ma nebolia klby ani chrbticaa plet mam taku ze uz nemusim ani pouzivat make up ani kryci krem :) Na cukor si treba davat naozaj obrovsky pozor... hlavne v dnesnej dobe kedy ho cpu vsade.... vzdy treba volit zdravsiu alternativu jedal a telo sa vam zato odvdaci...stravovanie je o jednoduchosti... dnes su fakt aj male decka obezne vdaka tejto dobe a strave.

27Janka27

michael dakujem za uzasnu inspiraciu taktiez som od zaciatku tohoto mesiaca vyradila vsetky nezdrave sladene napoje a cokolady a konecne chudnem. Je to naozaj aj pravda ze telo vyuziva predtym ako zacne spalovat tuk sacharidy ktore dostava. Chudnutie je v podstate uplne jednoduche len treba vediet co treba jest :)

CNC

chlape...ako tu uz spominali je dost mozne ze nevies poriadne ani co je cukor a mam taky pocit ze si vyradil aj maso ked som spravne pochopil cize je jasne ze si slaby a nedokazes fungovat...uz len vyradenie cukru sposoby to ze ti bude vsetko pomaly dochadzat a vlastne mozog bude fungovat celkovo pomalsie...a ked vyradis aj bielkoviny tak ti zacnu ochabovat svaly a dopadnes ako si dopadol...pokial by si tie cukry vynahradil tukom a spravnym mnozstvom bielkovin tak ok ale ty ani nevies co robis podla mna a narobis si si teraz viac skody ako uzitku...to je tak ked niekto nieco precita a zacne sa hrat na najmjdrejsieho a ospevovat ake je to super ale len do casu...a este aj napises ze si sa nestal obetou livestyle marketingu....tak co to potom bolo? vlastna blbost? cakal si ze prvy tyzden ti bude zle lebo vyplavis tie "toxiny" a potom budes plny energie a zivota? a prosim hlavne to nerad ostanym nech vyskusaju...