45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.

Príspevok v téme: 45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.
michael067

Rozhodol som sa, že vyskušam uplne vysadiť cukor, zo dňa na deň naraz a dám vám tu vedieť každý deň aké su dosledky/pocity a finálny výsledok. Biele pečivo a maso som vysadil tiež.
Prečo 45 až 90 dní? Lebo toľko zvyčajne trvá vytvoríť si nový zvyk, hoci, odporučam cukor vysadiť skorp ostupne ako naraz, že vraj tak ten zvyk vraj vydrží dlhšie, ale ja si myslím že mám pevnu voľu takže by to nemal byť problém.
Dvod prečo chcem vysadiť cukor, cítim sa zle a som na ňom závislý, vždy keď mám na niečo chuť ako prvé má napadne nejaká sladkosť a idem si ju hneď kupiť, preto sa chcem od toho oprostiť. Navyše nemožem schudnuť a to som už vysadil všetky nezdravé potraviny okrem toho cukru, nasledne som zistil že je uplne logické vysadit cukor ak chcete rozkladať tuky, ale potom sa nesmiete vrátiť k povodnému stravovaniu pretože budete na tom zase rovnako ako ste boli pred tým.
Dufam že to výjde kedže abstinenčne príznaky maju byť 10krát horšie ako keby som ten cukor vysadil postupne. Ale takto to bude aspoň zaujímavý experiment, a ostatný ľudia ktorý sa rozhodnu pre niečo také budu vedieť dosledky.
Dnešný prvý deň sa nebude nič extra diať, vždy zlé pocity nastanu až po obede okolo 16:00-17:00 kedy vám mozog začne vysielať signály že chce niečo sladké aby mal energiu. Takžé ďalší report bude až zajtra ráno a možno večer.

proste-ja

"45-90 dní bez akéhokoľvek cukru."

Takže potom zavádzaš sám a dobrovoľne. :)
A áno stal. :D
Pretože potravín bez akéhokoľvek druhu cukru (sacharidu) je odhadom desatinnej čiarky 99.999999999999%.

A keďže si vsadil mäso, tak ti prakticky na jedenie zostali iba Shirataki, čerstvé olivy. Tie žiadne sacharidy neobsahujú. :D
Ak by si mäso nevysadil, nemusel si tu spomínať zúžený žalúdok. Pretože práve mäso žiadne sacharidy neobsahuje. ;)

michael067

Nie nestal, zhruba 85% všetkých potravín v obchodoch obsahuje pridaný cukor (v niektorých malých fľaškách určitého tovaru dokonca absurdné množstvo), aby som ich vysadil úplne všetky (aj s ovocím aj zeleninou) to znamená že moja strava ktorú som v tých 3 týždňoch príjmal sa drasticky zmenšila, to znamená zúžený žalúdok, nedostatok vitamínov a minerálov z ovocia a zeleniny kde síce bolo ovocie ale už aj spomínané potrebné minerály a vitamíny a to bol dôsledok zlých vedľajších účinkov na konci posledného týždňa.

proste-ja

"No ano vysadil som všetko sladké, to znamená že aj zo zeleniny a ovocia som vysadil sladké potraviny."

Mám pocit, že si sa stal obeťou livestyle-marketingu "vysadím všetky cukry". A pritom ani nemáš poňatia, čo všetko tie cukry obsahuje. A žuješ si v domnení, že si ich vysadil úplne.

michael067

No ano vysadil som všetko sladké, to znamená že aj zo zeleniny a ovocia som vysadil sladké potraviny.
Momentálne, som prišiel na chuť polievkam bez akejkoľvek príchuti len čisto voda kmín trochu soli a kaleráb zeler zemiaky, kapusta mrkva a ku konci tam hodím brokolicu mňam úžasné jedlo keď to chcem mať hustejšie pridám si do toho ovsené otruby.
A keď si takto chystám jedlo tak sa naň normálne teším.
Čím jednoduchšie tým lepšie.

2 najlepšie prednášky ohľadne cukru:
www.youtube.com
www.youtube.com
A jedna prednáška o syru:
www.youtube.com

Moireal

Mna by tiez zaujimalo,co si vlastne jedol. Cukry,aj tie zlozitejsie su velka zavislost. Zda sa mi,ze na niekoho kto sa denne ladoval sladkym,si tie abstaky az prilis rychlo prekonal.
Ale ak si nevymyslas,tak ti to urcite prospelo. Ako vidis,neda sa bez sacharidov uplne zit.

Tatiana24

Ano je sice pravda ze drviva vacsina na vsetko kasle a uzivaju zivota no ked dostanu nejaku chorobu potom pride ta prava facka od zivota a krute vytriezvenie. Sama by som sa preplieskala zato ako som si uhnala cukrovku nezdravou stravou a nadváhou presne pre tento svoj blby pristup. Pre kazdeho je dnes vsetko prednejsie len vlastne zdravie a singaly tela clovek prehliada. Stresova doba ludia do seba hadzu hocico ako som to robila niekedy ja a potom im to telo zrata. Len svojim príspevkom chcem napisat aby ste nedopadli ako ja aby ste sebe aj svojmu telu venovali viac pozornosti . Aj popri praci a strese kazdodennom si urcite najdite cas aj na pohyb zdravu stravu ovocie a zeleninu i ked len trosku casu ale verte ze telo sa vam zato odvdaci. Tiez bola u mna prvorada robota a kariera a podobne kraviny jedla som nezdravo v strese a rychlo a co z toho mam? Peniaze mi uz zdravie nevratia spat...

proste-ja

Mňa by naozaj zaujímalo, čo si vlastne jedol. Pretože silne pochybujem, že si bol bez akýchkoľvek sacharidov.
Viď môj príspevok nižšie.

michael067

Nejde o to či priberáš alebo nie mám jednu veľmi dobru kamarátku ktorá sa rovnako láduje sladkosťami vždy keď sa dá a pritom má podváhu dobrých 10 kilo, zato jej tvár si to odniesla dokonale, červená ako keby 5 rokov vkuse pila s vyrážkami a jej nálada určite tiež, cukor ťa ovplyvňuje či chceš alebo nechceš.
No takže po zhruba 3 týždňoch tuto diétu ukončujem, cítim sa že to je moja hranica začínajú ma bolieť oči, chrbát a som strašne slabý.
Zhrnutie: Prvé 3dni najhoršie ohromná chuť na sladké, nervozita, budenie sa zo spánku Ďalšie 3-4 dni hlad na sladké prešiel, teraz zase máte hlad a to taký že by ste neustále do seba niečo hádzali.

Druhý týždeň bol pohodovy vtedy som sa cítil najlepšie, asi v polovičke tretieho týždňa som začínal cítiť že sa s telom deje niečo vážnejšie (oči, chrbát atď), porozmýšľal som že radšej to ukončím ako sa dostať za hranicu kde si môžem nenávratne zničiť/poškodiť nejaký orgán. Schudol som 9kg.
Dnes som si dal polovičku červenej papriky a bolo to pre mňa nejaké až moc sladké.

Záver: Zdravo sa stravovať, bude náročné na čas, taký druh stravovania je pre všetkých, ale nie každý na neho má čas, ťažký pracovníci ktorý žijú tak ako keby sa narodili len pre prácu a pre nič iného, tak pre takých zdravší štýl stravovanie nebude fungovať, lebo potrebujú do seba dostať rýchlo zdroj energie aby mohli zase rýchlo ísť pracovať to je hlavne cukor, bielkoviny, B12, vláknina, väčšinou potom zistia že im chýbajú aj iné vitamíny vtedy keď majú iné zdrav. problémy, pretože veď dovtedy si nič nevšimli energie mali dosť a keď nebola dali si niečo sladké, alebo kávu a pracovali ďalej.
Bože rozmýšľam či má vôbec, zmysel sa o niečo takéto snažiť keď absolútne drvivá väčšina kašle na to a užíva si života s ich prístupom "rob čo chceš, jedz čo chceš aj tak zomrieš" alebo "pil umrel, nepil umrel tiež"
Viď: www.youtube.com
Potom končiaci na invalidnom dôchodku svojim pričinením, ale tam je tiež názor že: "stravoval sa nezdravo umrel na rakovinu, stravoval sa zdravo umrel na rakovinu tiež"
Hlavne keď prídete do známych a kamarátov a stále vám nukaju jedlo "ale veď daj si, daj si, daj si, čo nechceš daj si"
Osobne sa už nebudem čudovať ľuďom ktorý nemôžu prestať jesť nezdravo, jednak im to chutí, môže to byť kľudne závislosť ako na tvrdej droge ktorá rovnako dodáva mozgu dobrý pocit. A za ďalšie druhí ich k tomu môžu tlačiť, a aj keď poviete 300 krát nie oni vám stále budu hrať na nervy.
Ale našiel som jednu cestu ako na to nemyslieť, budem si sám pripravovať jedlo tak aby vyzeralo aj chutilo chutne.
Alebo potom tu je 3 cesta všetko s mierou. Ale čo z toho keď tie výskumy ukazujú že aj malé množstvo robí masa, masla, mlieka alebo syru veľkú neplechu.
Viď: www.youtube.com

Mesačný princ

Ja zase nerozumiem, ako môže cukor zvyšovať hmotnosť ostatných ľudí, keďže ja ho jedávam nadbytok a nepriberám.

Asi to bude genetikou :D

Čo sa mne osobne osvedčilo je prestať jesť pečivo a to akékoľvek a úplne. Váha mi išla vtedy dole aj o 30kg bez námahy :)