45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.

Príspevok v téme: 45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.
michael067

Rozhodol som sa, že vyskušam uplne vysadiť cukor, zo dňa na deň naraz a dám vám tu vedieť každý deň aké su dosledky/pocity a finálny výsledok. Biele pečivo a maso som vysadil tiež.
Prečo 45 až 90 dní? Lebo toľko zvyčajne trvá vytvoríť si nový zvyk, hoci, odporučam cukor vysadiť skorp ostupne ako naraz, že vraj tak ten zvyk vraj vydrží dlhšie, ale ja si myslím že mám pevnu voľu takže by to nemal byť problém.
Dvod prečo chcem vysadiť cukor, cítim sa zle a som na ňom závislý, vždy keď mám na niečo chuť ako prvé má napadne nejaká sladkosť a idem si ju hneď kupiť, preto sa chcem od toho oprostiť. Navyše nemožem schudnuť a to som už vysadil všetky nezdravé potraviny okrem toho cukru, nasledne som zistil že je uplne logické vysadit cukor ak chcete rozkladať tuky, ale potom sa nesmiete vrátiť k povodnému stravovaniu pretože budete na tom zase rovnako ako ste boli pred tým.
Dufam že to výjde kedže abstinenčne príznaky maju byť 10krát horšie ako keby som ten cukor vysadil postupne. Ale takto to bude aspoň zaujímavý experiment, a ostatný ľudia ktorý sa rozhodnu pre niečo také budu vedieť dosledky.
Dnešný prvý deň sa nebude nič extra diať, vždy zlé pocity nastanu až po obede okolo 16:00-17:00 kedy vám mozog začne vysielať signály že chce niečo sladké aby mal energiu. Takžé ďalší report bude až zajtra ráno a možno večer.

Moireal

Nikola,bavime sa o akomkolvek cukre. Teda aj ovocnom ci zlozitom cukre a nie o rafinovanom. Ten je najlepsie vysadit. Pokial si ale da clovek daco raz do mesiaca,nemalo by to ublizit.

nikolkaaa

Michalel ja ked som vysadila sladke som schudla 25 kil...trvalo to velmi dlho ale z cukru sa najviac pribera...

Moireal

Lol,takyto prispevok by som skor od zenskej cakala. Nakolko zenske sa viac uchyluju k sladkostiam najma z psychickych dovodov.

Citala som ze na zmenu zvyku staci 21 dni. Toto sa mi zda dost dlho.

Uprimne si ale nemyslim,ze sa bez cukru da zit. Mozno tak low carb. Ale vobec,to nie. Kazdopadne sa drz a daj vediet.

0vecka

to nebudes jest ani ziadne ovocie alebo co? ja som takto vydrzal rok 2011 alebo 2012 to bolo akoze jedol som ovocie ale inak ziadny rafinovany cukor aspon nie vedome. Abstaky som nemal ziadne iba na zaciatku dot velku chut na sladke a potom zu len trochu chut na sladke.

A nedalo mi to absolutne nic :) ale aspon si posilnis volu.