Rozhodol som sa, že vyskušam uplne vysadiť cukor, zo dňa na deň naraz a dám vám tu vedieť každý deň aké su dosledky/pocity a finálny výsledok. Biele pečivo a maso som vysadil tiež.
Prečo 45 až 90 dní? Lebo toľko zvyčajne trvá vytvoríť si nový zvyk, hoci, odporučam cukor vysadiť skorp ostupne ako naraz, že vraj tak ten zvyk vraj vydrží dlhšie, ale ja si myslím že mám pevnu voľu takže by to nemal byť problém.
Dvod prečo chcem vysadiť cukor, cítim sa zle a som na ňom závislý, vždy keď mám na niečo chuť ako prvé má napadne nejaká sladkosť a idem si ju hneď kupiť, preto sa chcem od toho oprostiť. Navyše nemožem schudnuť a to som už vysadil všetky nezdravé potraviny okrem toho cukru, nasledne som zistil že je uplne logické vysadit cukor ak chcete rozkladať tuky, ale potom sa nesmiete vrátiť k povodnému stravovaniu pretože budete na tom zase rovnako ako ste boli pred tým.
Dufam že to výjde kedže abstinenčne príznaky maju byť 10krát horšie ako keby som ten cukor vysadil postupne. Ale takto to bude aspoň zaujímavý experiment, a ostatný ľudia ktorý sa rozhodnu pre niečo také budu vedieť dosledky.
Dnešný prvý deň sa nebude nič extra diať, vždy zlé pocity nastanu až po obede okolo 16:00-17:00 kedy vám mozog začne vysielať signály že chce niečo sladké aby mal energiu. Takžé ďalší report bude až zajtra ráno a možno večer.
45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.
Cela nadvaha v dnesnej dobe je jednoducha rovnica ludia jedia nezdravo a maju menej pohybu...vidno to uz na detoch...kazdy si mysli ake je chudnutie zlozite ale vobec to nieje pravda.... staci sa len vratit k stravovaniu ake je telu prirodzene... tzn vsetko s mierou ovocie aj zelenina aj masa aj ryby.... len davat pozor na nadmerny prisun cukrov a sacharidov... ktorych je dnes vsade nadbytok....
Je to uplna pravda ze cukor sposobuje kila navyse. Pred rokmi som sa trapila s nadvahou zmensovala som porcie z obeda vecere ranajok a vaha nie a nie ist dolu. Potom som si ja hlupa uvedomila ze som kazdy den jedla cokolady,cokoladove tycinky,zmrzlinu . Po vysadeni som konecne zacala chudnut vycistila sa mi plet a zmizli aj hormonalne problemy!!!
ovocie -cukor.....ryza,cestoviny,zemiaky-cukor...
ak chces prestat jest len rafinovany cukor tak vyluc sladkosti, sladene jogurty, napoje a vsetky take veci...
inak ak chces uplne prestat prijimat sacharidy celkovo tak neviem ci to je dobry napad...
po zhruba týždni 7-8 dňoch je dole 6-7kg,??? boze co by som zato ja dala :-D zda sa že to tiež vyskušam :-)
toto by som teda zrejme nezvládla, veď to musí byť dosť na človeka :/
Tiež by ma zaujímalo, čo vlastne jedol. Pretože skutočne bez sacharidov je len málo "potravín". Napríklad ryby, mäso (v neupravovanej forme), rastlinné oleje, klasický a vínny ocot, Shirataki.
Maslá a margaríny môžu obsahovať stopy sacharidov.
Balzamikový ocot sacharidy obsahuje v značnom množstve. A jablčný v stopách.
Noelinka tiez si neviem predstavit ze co ten clovek je ... lebo cukor je fakt vsade... skor by bolo logicke znizit prijem cukru na cojaviem 20g denne
Cukor úplne vylúčiť nedokážeš pretože cukor je aj skrytý v potravinách
Druhý týždeň, už je v pohode najkritickejší prvý týždeň.
Tlak: 120na75 mmHg tep srdca kľudový 59-61 zo 72-79
Ani som nevedel aké účinky má ten rafinovaný cukor na telo, po tomto detoxte si dovoľujem povedať že je doslova ako droga, nie ako droga.
Každému kto má problémy s pleťou, energiou, alebo depresiou, dôrazne odporúčam vysadiť ten rafinovaný bordel, a to sa netýka len cukru. Budu vám hovoriť, ale veď si daj, ale veď to tak dobre chutí, ale veď to tak dobre vyzerá. No rozhodnutie je na vás.
Nech sa z vás a vašej novej stravy ľudia smejú koľko chcú, sami budu na smiech keď na vás uvidia výsledky.
Ešte to asi potiahnem jeden týždeň-dva a začnem jesť ovocie, pretože od cukru sa odvyká zhruba 3 týždne.