Rozhodol som sa, že vyskušam uplne vysadiť cukor, zo dňa na deň naraz a dám vám tu vedieť každý deň aké su dosledky/pocity a finálny výsledok. Biele pečivo a maso som vysadil tiež.
Prečo 45 až 90 dní? Lebo toľko zvyčajne trvá vytvoríť si nový zvyk, hoci, odporučam cukor vysadiť skorp ostupne ako naraz, že vraj tak ten zvyk vraj vydrží dlhšie, ale ja si myslím že mám pevnu voľu takže by to nemal byť problém.
Dvod prečo chcem vysadiť cukor, cítim sa zle a som na ňom závislý, vždy keď mám na niečo chuť ako prvé má napadne nejaká sladkosť a idem si ju hneď kupiť, preto sa chcem od toho oprostiť. Navyše nemožem schudnuť a to som už vysadil všetky nezdravé potraviny okrem toho cukru, nasledne som zistil že je uplne logické vysadit cukor ak chcete rozkladať tuky, ale potom sa nesmiete vrátiť k povodnému stravovaniu pretože budete na tom zase rovnako ako ste boli pred tým.
Dufam že to výjde kedže abstinenčne príznaky maju byť 10krát horšie ako keby som ten cukor vysadil postupne. Ale takto to bude aspoň zaujímavý experiment, a ostatný ľudia ktorý sa rozhodnu pre niečo také budu vedieť dosledky.
Dnešný prvý deň sa nebude nič extra diať, vždy zlé pocity nastanu až po obede okolo 16:00-17:00 kedy vám mozog začne vysielať signály že chce niečo sladké aby mal energiu. Takžé ďalší report bude až zajtra ráno a možno večer.
45-90 dní bez akéhokoľvek cukru.
Ešte jedna doležitá vec nastala, to skor pre ženy, mám hladšiu pleť.
Ahojte, no tak po zhruba týždni 7-8 dňoch je dole 6-7kg, možem povedať že najhoršie už mám za sebou. Prvé dni 3-4 dni som mal chuť na sladké potom to prestalo a začal som mať hlad, teraz už aj ten hlad prešiel a cítim sa užasne, je to niečo neuveriteľné nálada je u mňa o dosť lepšia, silu sice namám taku veľku ako predtým ale tá energia.... vydržím dlchšie robiť takmer hocičo, predtým som bol spomalený mrzutý a teraz veselá nálada a čo je hlavné okolie okolo seba vnímam inač, neviem ako to vysvetliť ale vážne je to iný "stav mysle" ten cukor vážne zahmlil mozog. Najlepšie na tom je že teraz keď prejdem okolo nejakých sladkosti, nemám na ne chuť. Užasné čo telo dokáže.
Tuto kuru odporučam naozaj každému, teda nemusí to byť vysadenie všetkého cuklru ale iba toho rafinovaného, za to zlepšienie nálady a energie to určite stojí (teda aspoň mne).
Kto chce tak ešte može vyradiť maso/ryby ale daň za to je kupovať vitamín B12, osobne pokiaľ som jedol maso bol som pekne vyhormovaný svaly¨, keď som ho jesť prestal do pol roka až roka sa svaly vytratili. Ale radšej užívať doplnok stravy v podobe vitamínu B12, ako jesť maso hlavne keď je známe koľko a hlavne aké veľké má nežiaduce učinky na telo. Viac info na nutritionfact org a prednášky Michaela Gregera
Neexistuje žiadny dovod aby sme jedli rafinovaný cukor, ale výrobcovia dobre vedia že to v nmozgu posobí na systém odmeny a tak vedia dobre prečo do potravín dávaju to čo tam dávaju. Dufam že ste vedeli že výrobcovia potravín, využívaju poznatky vo vede v oblasti ľudskej biologie a podľa toho vyrábaju svoje produkty, to isté platí o TV, alebo infotainmentu.
Keď som videl toto video tak som nechápal 20,000 kalorií za hodinu :.O www.youtube.com
Ano vyzerá to chutne a niekto by sa do toho hneď zahryzol, ale vážne stojí to za to? Mne osobne už nie, telo sa dokáže uzdravit ak mu k tomu dáme priestor, ale ak ho budeme stále zaťažovať takýmto odpadom tak uzdravovací proces nikdy nedokončí.
Len pre istotu, tie 2 vačšie strapce bieleho hrozna (pri športovaní to može byť viac), to som mál na mysli že to je¨len tá náhrada za rafinovaný cukor, na to aby ste do seba dostali ostatné vitamíny a minerály musíte jesť aj ostatné ovocie a zeleninu, ale to si myslí že viete.
Chuť na saldké prešla, už ani necítim taku nervozitu keď som do seba nedostal niečo sladké.
Nový symptom, je mi dosť slabo keď sa ráno postavím z posteľe, alebo po dlhšej dobe z kresla. A to až tak že sa mi niekedy "zahmlí pred očami" také jasné svetlo a trochu ma to hodí do strany, neurdžím stabilitu, preto odporučam vstávať pomaly a radšej si z vodorovnej polohy najskor sadnuť chvíľu počkať a potom vstávať, keď ste v kresle odporučam vstávať pomaly.
Myslím si že práve 4-5 deň bez cukru telo začalo spaľovať tuky.
Dufam že najhoršie abstinenčné príznaky mám za sebou a že pri spaľovaní tukou to už nebude také hrozné, tie slabosti pri vstávaní sa daju vydržať a oproti tomu zrieknutiu sa cukru to je "čajíček".
Dostatok vody je základ.
A však ak robíte ťažku prácu niekde vo firme kde manuálne pracujete odporučam spýtať sa šefa nech vás na chíľu preradí na miesto kde sa až tak nenarobíte, pretože nezaručujem to že pri takej námahe tam niekde neodpadnete. Tato výstraha samozrejme platí ak sa rozhodnete vysadiť všetok cukor, ak budete jesť sladké ovocie a pojdete na to postupne tak samozrejme že žiaden z tý¨chto symptomov by nemal nastať čiže výstrahu nemusítte brať do uvahy.
Ja momentálne pracujem v stredne ťažkej práci kde sa robí manuálne, naštastie nie je to až tak ťažká robota, ako napríklad niekde na buracích prácach kde by ste pracovali so zbýjačkou, ale napriek tomu je to dosť zaberák aj pri takej robote ktoru som predtým zvládal v pohode, ale ak sa premožete dá sa to zvládnuť.
Pre ľudí ktorý sa učia, nemyslím si že toto je najlepší sposob diety pri učení sa alebo chodení do školy naozaj tie prvé dni su tak hrozné že sa nič nenaučíte, a keď si zvyknete na nedostatok cukru/ najhoršie momenty budete mať za sebou a začnete spaľovať tuky, tak ani v tom prípade som si není istý následkami na schopnosť učiť sa, ale kedže pre mozog je hlavným pohonom glukoza a pri spaľovaní tukou dostáva do seba sice tiež energiu(momentálne neviem ako sa tá látka nazýva), ale nedokáže ju tak dobre využiť ako glukozu. To može znamenať ťažšie učenie, v najhoršom prípade sa nenaučíte nič, prípadne sa vám rapídne zhoršia znákmy.
Teda v takomto prípade jednoznačne odporučam vysadiť len rafinovaný cukor, všetky sladkosti, a potraviny koré možu cukor obsahovať, okrem sladkého ovocia v tomto prípade vám na deň bude stačiť 2 vačšie strapce bieleho hrozna.
Michael, držím Ti palce a ak to bude fungovať, rada by som také niečo skúsila, ale neviem či je rozumné vysadiť ÚPLNE VŠETOK cukor, lebo mozog funguje čisto len na sacharidoch....
Olivový olej je aj súčasťou stredomorskej stravy, ktorá má už roky nevídaný úspech. Potvrdilo sa to aj v pozorovaní tisícky obéznych ľudí so zvýšeným rizikom srdcovo-cievnych ochorení. Svoj jedálniček zmenili a začali sa stravovať podľa stredomorskej kuchyne. Ryby, zelenina, ovocie a obilniny na dennom poriadku, namiesto živočíšnych tukov konzumovali rastlinné. Každá domácnosť navyše dostala sušené ovocie a liter panenského oleja na týždeň.
„Olivový olej obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, uvoľňujúce hormón, ktorý znižuje chuť do jedla a tiež hladinu cholesterolu.“ Skrátka, olivový olej znamená menej návalov hladu.
No, takže abstinenčné príznaky su čoraz horšie, už sa mi dokonca sníva o tom ako si nakupujem v obchode sladkosti, prvý krát pociťujem vačšiu slabosť, cítim v sebe menšiu silu, a začíná príznak studených ruk a nôh.
Ups pardon za viac postov naraz, cez noc vám to tu nejak zvláštne funguje a som si envšimol že to v noci odoslalo.
No takže, deň druhý zhruba od dnes 0:16 som sa zbudil a nemožem zaspať do 01:00 som, ležal v posteli a pokusil sa zaspať nejde, zaspal som zhruba o 19:30. Na začiatku tejto diety sa toto deje vždy vačšinou znova zaspím až okolo až o 04:00.
Tento stav bude trvať zhruba tak týždeň, pričom sa k tejto ranej nespavosti budu pridávať bolesti hlavy, možné pískanie v ušiach a nervozita. Tieto symptomy nastanu odhadom v 4-5dni tejto "diety" to vám dám ešte vedieť.
Všerajší deň bol presne taký aký som očakával, chuť na sladké príšla hneď po obede okolo 15:00-16:00 najhoršie čo vtedy možete urobiť je sedieť a myslieť na to ako si dáte niečo sladké, odporučam cvičiť, alebo chodza vonku nech na to nemyslíte, aj chuť na sladké zmizne.
Momentálny Krvný tlak 135/78mmHg, a tep srdca 61. Váhu skontrolujem po týždni.
Pre klaudiu, áno myslím tým aj polysacharidy ako pečivo, a podobne.
0vecka áno aj sladké ovocie som momentálne vysadil, dovod je ten že potrebujem aby my telo začalo spaľovať tuky a nespaľovalo energiu ktoru príjmem v strave (tak sa k tukom nikdy nedostane) sice je toto možne dosiahnuť postupným znižovaním príjmu potravín ktoré do seba dáme, ale ja to chcem vyskušať takto, pretože aj keď som bol len na ovocí a zelenine vždy som sa nimi prejedol a výsledok nebol žiadny.
Ano ja viem že zakladným zdrojom energie pre mozog je glukoza, ale ak spálim určité množstvo tukov postupne sa chcem vrátiť spať na stravu so sladkým ovocím, ale už bez sladkých tyčiniek. Preotže po takejto "kure" sa ti aj zmení chuť, že ak si dáš predsa len niečo sladké bude ti to pripadať až moc sladké.
Pretože momentálne sa naozaj cítim tak že mi ten cukor "zahmlil" mozog.
Celkovo nesladím rafinovaným cukrom už 4-5 rokov, ale sladkých tyčiniek som sa nevedel zbaviť. Lebo som si myslel že keď veľa športujem, tak musím doplniť energiu vždy keď som ukončil šport bol som neuveriteľne hladný no to som sa ládoval sladkým a až potom normálne jedlo lebo však čo hlavne tu energiu som potreboval, som si v tej dobe myslel kedže som spalil zásoby cukru.
Ohľadne ovocia a zeleniny, som zase taký optimista niesom, pretože vďaka umelým hnojivám a pesticídom sa počet vitamínov v zeleninen a ovocí, a počet minerálov v pode znížil. Pričom, ale nehovorím že normálna strava je lepšie to určite nie, aj keď aj keď je tam ten menší podiel z povodných hodnôt vždy je to lepšie ako si dať napríklad chleba s maslom.
Dnes, už pociťujem unavu, a chuť na sladké je ešte vačšia ako včera bol som v obchode len tak či tam dokážem zájsť bez toho aby som si kupil niečo sladké, no keď som sa na to pozeral už som to chcel jesť aj očami, v tejto počiatočnej fáze sa pokusím vyhnuť akémukoľvek pohľadu na sladkosti, lebo je to vážne silný magnet.
nervozitu, agresiu, ani nič podobné zatiaľ nepoci'tujem to prichádza až tak v 3-4 deň. Dám vedieť ak nastane nejaká vačšia zmena z momentálenho stavu
Odporučam pozrieť si zopár prednašok tohto pána: www.youtube.com
Tiez ti drzim palce, som zvedava na vysledky. Ja som sa X krat snazila vyradit cukry zo stravy, ale som studentka..z low carb stravy som akosik nemala energiu na ucenie a hlavne som sa nevedela absolutne sustredit + pridali sa k tomu panické myslienky..neviem to definovat ale proste som si zacala vela domyslat a bat sa :-D