Možný prenos HIV?

Príspevok v téme: Možný prenos HIV?
Pamk

Dobrý deň, pred pár dňami sa mi stala taká vec:

Od narodenia mám viditeľný zdravotný problém. Nedávno som sedel na lavičke a išiel okolo mňa chlapík potetovaný, s piercingami...a prihovoril sa s otázkou, čo sa mi stalo. Odpovedal som, že to od narodenia. On na to, že keby som ti vedel nejako pomôcť....potom nastavil ruku ako keby niečo v nej zvieral, zobral ňou moju ruku, chvíľu podržal a povedal: Posielam ti lásku tvojho života, uži si.

Viem, že to znie čudne a celý ten moment čudný aj bol. Moja otázka ale je: Mohol by sa takto preniesť na mňa HIV vírus? nevšimol som si, či mal na ruke nejakú ranku, krv alebo také niečo. Skôr ma zaujíma či tá veta nie je nejakou zaužívanou metaforou pre vedomé nakazenie. Mám totiž niekoľko nasledujúcich dní zvýšenú teplotu, zdurené uzliny na krku aj bolesť hrdla, čo sú prvotné príznaky HIV.

Ďakujem pekne za všetky odpovede.

IWillFollowYou

ale skorej ako HIV testy by som ti odporucila navstivit psychologa ( neber to v zlom ale z toho co citam by ti to mozno dost pomohlo)

IWillFollowYou

Za A- z imunologickeho vystrenia ti HIV nezistia
za B- pri imunologickom vystreni testy na HIV nerobia
za C- ked chces vediet ci mas HIV tak chod na testy! ( a nehypochondruj tu na foru ked ho aj tak nemas z coho mat)
za D- pri ziadnom beznom vystreni nerobia len tak testy na HIV ( urobi ti to obvodna ale musis ju o to poziadat ) este keby si tehotny tak ti to urobia :D, alebo predoparacne vysetrenia max
za E- zo ziadnych testov inych ako HIV NEzistis ci mas HIV, musia to byt specialne testy na HIV

Mesačný princ

Bude doba, keď sa už ľudia nebudú ani zdraviť, pretože sa budú báť prenosu ,,niečoho,,
Desivé...

Pamk

A zrejme tú odobratú krv testovali aj na HIV, keďže išlo o imunologické vyšetrenie krvi. A s candidou som sa trápil dosť dlho, mohli to vziať v úvahu.

Pamk

Noelinka: T-lymfocyty sú v norme, a aj tá candida by sa keby išlo o HIV prejavila až po značnom poklese T-lymfocytov. O HIV teda nejde, nemyslím, že je test potrebný.

Pamk

Zhodou okolností som opäť chorý :D Ale je to len silnejšie nachladenie.
Dnes som bol pre výsledky. Candida sa v stolici nenachádza,v krvi mám len protilátky na candidu, ale že by sa v tele ešte nachádzala je negatívne. Imunita je úplne v poriadku, takže predpokladám, že o HIV nejde.
Takže tak. :)