Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chudobný priateľ

Príspevok v téme: Chudobný priateľ
westah

S priateľom chodím pol roka. On má 22 ja 20 onedlho 21 rokov. Spoznali sme sa na výške, kde chodím druhý rok. Nemaváme veľa konfliktov, avšak je tu veľký problém. Priateľ mi povedal, že pochádza z nie najlepších pomerov. Matka nezamestnaná, otec ich opustil keď mal 10 rokov a neozval sa im. Finančne sú na tom biedne. Nechodil oblečený zle, čiže som o ich finančnej situácií na začiatku vzťahu nevedela dokým mi to nepovedal. Kebyže to viem, do vzťahu by som s ním určite nešla. Chcem pri sebe finančne zabezpečeného muža, ktorý mi bude kupovať darčeky, bude mi platiť dovolenky, jednoducho si budeme užívať, pretože z lásky sa vyžiť nedá... Problem je v tom, že neviem, ako sa s ním mám rozísť. Vo vzťahoch a následných rozchodoch som celkom neskúsená. Prosím, poraďte mi ako čo najrýchlejšie z tohto utrpenia újsť :(

ANGEL-DEMON

a najlepsie je ze zverejnili ze je v dlhoch po termine v ktorom vie clovek prestupit do inej ...prešpekulovane....
keby to vyšlo v lete, tak si myslim ze by od nich vela ludí poutekalo preč...

celebrita FB

Aj ja už normálne ľutujem, že som si ten 4000 €urový dlh zo zdravotnej poisťovne nešla radšej odsedieť. Nabudúce už asi tak spravím, lebo dva roky som to splácala po 200 €. Akurát tie dva roky, čo som chodila po sezónach. A potom keď v správach počujem, že daná zdravotná poisťovňa sa topí v dlhoch?? Áno, v dlhoch? Ja si skôr myslím, že jej klienti sa topia v dlhoch...

ANGEL-DEMON

celebrita robila som aj v spominanom obchode, kde maju hmotnu zodpovednost a aj tu zeny v nasom meste maju problem...
ALE! ja som robila , spominany obchod bol uz 3ti kde som robila, veduca nas ojebavala na hodinach, na vykaz napisala pracovna doba od: 6:15, pritom my sme chodili do práce na 5:30, 5, 6 dni v tyzdni..
+ nam strhavala kazdy mesiac 1 stravny listok "akoze manko"
stále som mala v kase +,.. jeden krát som mala v kase mínus asi 3€ a to som musela zaplatit,.. ALE! ked som cely mesiac kazdy den bola v kase v pluse! 2-3€ to mi nedali..!
išla som na centralu s tým že som si odfotila vykaz, ze to budem riešiť so svojim právnikom :-D :-D tie hodiny... tak mne ako jedinej zo všetkych kolegyn zaplatili vsetke hodiny riadne ako mali! a do výpovede mi uviedli ze nemám žiaden "schodok" takže som krytá...
so mnou nevyjebú :-D :-D :-D

a tie kravy sprosté-kolegyne miesto toho aby to využili že som sa ozvala a že by sa pre svoje dobro ozvali všetke NIééé načooo...
oni čusali, odvtedy presiel skoro rok čo som tam robila a všetko je po starom... ked sa rozpravam s nejakou byvalou kolegynou...
stale im strhava stravny listok,
stále ich okradaju na hodinách-....

no ked su drbnute, nech sa nechaju okradat...

celebrita FB

Denisaf: sú žiarlivé aj na Slovensku, aj v Rakúsku, aj všade. Ja sa vôbec nečudujem, prečo toľké pekné mladé ženy, hoci idú do zahraničia s dobrým úmyslom (samé si na seba zarábať, dosiahnuť finančnú nezávislosť od rodičov/našetriť na štúdium/na byt/na auto... ešte aj panny...) prečo nakoniec sa dajú na zlatokopectvo a vezmú si bohatých Nemcov a Rakúšanov, narobia si kopu detí s nimi... alebo keď nevedia inde robotu nájsť, tak skončia v kurvincoch. A majú vôbec inú možnosť? Asi áno, ako ja. Byť v 36tich rokoch s 10tisícovou dlžobou na krku a s pocitom, že od samovraždy ma dokáže uchrániť iba viera v lepšiu budúcnosť - čiže nájdenie si normálnej stálej práce na dlhé roky...
Neprišla som sem odsudzovať zakladateľku, len som jej dala radu, akú chcela a koniec koncov, asi bude mať šťastnejší život, ak sa ako pekná a mladá dá na zlatokopectvo, ale ja som si vybrala tú ťažšiu a komplikovanejšiu cestu životom: bez chlapa a bez manželstva, lebo u nás doma som videla, ako vyzerá manželstvo: jedno veľké utrpenie. Nie pre chlapa, ale pre ženu. A to človeka dosť ovplyvní.
Angel-Demon: k tým predavačkám: moja sestra je vyučená predavačka s maturitou a vybrala si tú školu, lebo ju to bavilo a svojho času si myslela, že to bude robiť celý život. Ale už si to nemyslí. Stačio jej zažiť nepríjemnú skúsenosť, pracovala v akomsi cébéáčku na dedine. Niekoľko mesiacov po skončení pracovného pomeru jej došlo, že vážená pani, zaplaťte 400 €, lebo vtedy a vtedy, pri takej a takej inventúre inšpekcia zistila také a také nezrovnalosti a vy ako predavačka musíte teraz toto zaplatiť. Tak daj pozor aj ty a maj odložené prachy, keby niečo. Lebo toto je už nehoráznosť, čo sa na tomto zasratom Slovensku deje. Niekto dostane plat a potom ho celý vypýtajú od neho naspäť... s odstupom niekoľkých mesiacov... je toto normálne? to ja som bola predavačka v rakúskom mekáči a nikto nikdy odo mňa nevypýtal 6 mesiacov po skončení pracovného pomeru tisíc Eur, že zaplaťte, dajte, lebo nezrovnalosti.... Však ešte aj ten posledný človek zo SLovenska ujde, lebo jedného ošklbe o štyri tisícky zdravotná poisťovňa, druhého poisťovací agent ako mňa, tretieho bývalý zamestnávateľ... každý tu len klame a ľudí o peniaze okráda... Takto to má byť? To ešte v tom Rakúsku nechať na seba bliakať pred hosťami žiarlivými nóbl paničkami, nechať si robiť zo seba prdel a potom byť vyhodená...to je stále ešte tá lepšia možnosť. Ale aspoň nikto odo mňa nevypýta tisícku naspäť len tak :), že daj mi posledú výplatu, lebo...

denisaf

muzi su zas taky ze si povedia narovinu neohovaraju nerobia intrigy poposielaju sa kade tade a vecer spolu sedia pri pive :) zeny vedia byt strasne zakerne...fakt...

denisaf

celebrita ono cely problem je ten ze zeny su strasne ziarlive a naozaj ani ked ta nepoznaju tak si o tebe podomyslaju len na zaklade toho ze si napriklad stihla hentaka ci onaka... proste namiesto toho aby si riesili svoje komplexy vo svojich zivotoch tak si to odnesie kazdy od nich krajsi atraktivnejsi atd...tiez mam svoje skusenosti... v jednej robote kde som upratovala sme mali malu tucnu starsiu sefku ktora ma ani neozdravila a ten jej zazeravy pohlad na mna brrr no hroza strasne neprijemna osoba najstastnejsia bola ked ma mohla za nieco zvozit ...inak nikto ju tam nemal rad a potajme ju ohovarali aj tie jej naoko kamosky..... inak je mi fakt luto ze ludia na sebe nemakaju ale namiesto toho robia zle druhym co ich problemy nikdy nevyriesi...

celebrita FB

Ja by som dokázala byť šťastná len v takom manželstve, v ktorom ja mám stabilnú prácu, pri ktorej dokážem slušne zarobiť a chlap radšej nech má vzdelanie nižšie jak ja a aj príjem nižší. Aby sa nado mňa nevyvyšoval a aby ma rešpektoval ako žviiteľku rodiny. Lenže k tomu sa, ako vidím, asi nedopracujem a mám pocit, že boží plán so mnou je, že mám zostať sama. Prečo? Lebo... Naozaj žiadam od života až tak veľa, keď chcem len stálu prácu na dlhé roky? NO idem teraz tučná a vyžratá, s hrubými okuliarmi... najškaredšiu fotku posielam do životopisu... Keď rozmýšľam nad sebou, tak jedinú šancu vidím v tom, že budem jak tatár chodiť na sezózy vždy do iného hotela. Raz sezóna zima 4 mesiace jeden hotel, potom sezóna leto 4 mesiace iný hotel... Lebo aj keby ma hocijako tam šéfstvo neznášalo, tak nakoľko nikoho nemajú, na tých pár mesiacov ma strpia už nejako :)

celebrita FB

Angel-Demon, ešte na tom pracovisku, kde som mala tie úžasné šéfky a odmietla som bohatého muža (lebo neverím, že s takým by som mohla byť šťastná), ma buzerovali ešte aj kvôli oblečeniu. Pracovnú uniformu sme nemali. Na začiatku som chodila v teplákoch a vygajdaných tričkách, reku nech som škaredá. Všeko mi zakryli, lebo boli dosť dlhé. Stará šéfka sa navážala do mňa nech také nenosím, že das ist šlampig. A nech nosím elastické tričká a normálne nohavice. Tak som si nakúpila džínsy a iné nohavice, čo ma stálo kopu prachov a elastické tričká, ktoré boli samozrejme krátke. Že keď som sa zohla a chcela som dať niečo do koša, tak mi bolo vidieť vzadu kúsok riti, čo aj mne samej bolo dosť trápne, ale dlhšie tričká z kategórie elastických nemali. Mladý pán robil kuchára a v kuchyni som sa často musela zohnúť a nejaké dolné poličky vypucovať, do koša niečo hádzať a bolo mi blbé pred ním riť ukazovať, aj som si tričko sťahovala. Mladej sa to nepáčilo, že mi riť vidno, tak mi kázala kúpiť si ešte iné tričká. Elastické, ale dlhé a také neexistujú. Tak som kúpila z každého trička (elastického) dva kusy, z jedného asi 20 cm odstrihla a prišila k druhému, nech sú dosť dlhé. Čiže som z dvoch tričiek urobila jedno. A jedno tričko 20 €, to sa nedalo kupovať v sekáči, kde si ináč bez hanby a bez problémov kupujem oblečenie, to sa muselo v háemku, v céáčku, a podobne. Stálo ma to kopu prachov a nervov, čo som to ručne zašívala, s jedným tričkom som sa pipľala najmenej dve hodiny, takže celé cimerštunde v riti, asi 10 som ich takto urobila. Potom už boli obe šéfky spokojné: aj stará, aj mladá. Ale len na chvíľu. Potom stará vymyslela, že v nedeľu a vo sviatok treba nosiť tričká biele, tak sa išlo do píken klopenburgu :D a tam som kúpila asi 6 bielych tričiek, aby som z nich mohla urobiť tri :( na nervy... Potom už boli spokojné chudery žiarlivé. No ale moja kolegyňa z kuchyne zo Slovinska, mimochodom krajšia a mladšia jak ja, tá mohla nosiť aj také, z ktorých jej cecky trčali a riť, lebo ona povedala, že má frajera, ktorý žije v inom rakúskom meste:) Slovenský čašník mi potom raz povedal, že vraj tá kolegynka podľa neho žiadneho frajera namá, lebo mu údajne povedala, že v čase svojho voľna bola za frajerom a pritom mala auto zaparkované v garáži celý čas a on si to všimol, lebo tiež má auto a vraj čo je to za lásku, keď len ona behá za ním a on za ňou ani raz nepríde sem do hotela :) Šéfky aj na ňu občas bliakali, ale nie tak často ako na mňa :) Lebo ja som povedala pravdu, že frajera nemám a klamári/klamárky sa majú v živote podstatne lepšie ako pravdovravní ľudia. Len ma štvalo, že celé výplay odchádzajú na šatstvo a handry, nohavice neboli pod 20 € a tričko tiež... málokedy menej

Duchovny Dav

Cital som len prvy prispevok, ale ked sa nad tym tak zamyslim, je to absolutne proti Bohu, tomu co Jezis hovoril, aj laske, aj vsetkym romantickym filmom, kde dobro zvitazi nad zlom.

"Chcem pri sebe peniaze, zabezpeceneho, kupovat darceky, uzivat si... proste naprosty diabol." a ze z lasky sa vyzit neda. Samozrejme, nieco potrebujes aj pre prezitie, ale laska zvitazi... teda prederiete sa spolu zivotom a zachranite lasku.

Ale dnesnym ludom uz ide v prvom rade o peniaze. Preto ani nemozu najst pravu lasku, vsetky vztahy sa im sypu, a bortia, jedna basen. Stale dokola ta ista pesnicka, ma zabezpeceneho. Konecne ma peniaze. Ale po 3 rokoch uz ziadny vztah.