Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chudobný priateľ

Príspevok v téme: Chudobný priateľ
westah

S priateľom chodím pol roka. On má 22 ja 20 onedlho 21 rokov. Spoznali sme sa na výške, kde chodím druhý rok. Nemaváme veľa konfliktov, avšak je tu veľký problém. Priateľ mi povedal, že pochádza z nie najlepších pomerov. Matka nezamestnaná, otec ich opustil keď mal 10 rokov a neozval sa im. Finančne sú na tom biedne. Nechodil oblečený zle, čiže som o ich finančnej situácií na začiatku vzťahu nevedela dokým mi to nepovedal. Kebyže to viem, do vzťahu by som s ním určite nešla. Chcem pri sebe finančne zabezpečeného muža, ktorý mi bude kupovať darčeky, bude mi platiť dovolenky, jednoducho si budeme užívať, pretože z lásky sa vyžiť nedá... Problem je v tom, že neviem, ako sa s ním mám rozísť. Vo vzťahoch a následných rozchodoch som celkom neskúsená. Prosím, poraďte mi ako čo najrýchlejšie z tohto utrpenia újsť :(

divimsa

celebrita FB:

tebe chyba troska financnej inteligencie a sedliackeho rozumu a opatrnosti.

Preco si si vobec brala kreditnu kartu ?

Preco si od uplne neznameho cloveka, co chodi po domoch nechas uzavriet akukolvek zmluvu ? A duplom, ked jej nerozumies, nenechas si ju vysvetlit od niekoho nestranneho z okolia /rodina, pribuzny, kamarat, sused, atd.../?

Obavam sa, ze pokial sa nezmenis, tak je uplne jedno, kde budes pracovat a aky plat budes mat. Si uplne idealna obed pre financne podvody, kde sa nechas namocit skoro do cohokolvek a to bez toho, aby si tomu trochu rozumela. Ani ja nie som pravnik a viem si precitat podmienky, ci ceny, ake niekto popisuje. Ak je nieco zlozite a nejasne, ze sa to da vysvetlit rozne, tak sa do toho nebudem hrnut, aby som to podpisal.

Ty doverujes komukolvek a nepreveris si fakty. Plus zda sa, ze tie financne chyby opakujes. Pomohlo by ti trochu sa financne vzdelavat /uplne zaklady/ a nemusela by si mat problem ani so zivotom na Slovensku. Bez tohoto budes mat tie problemy kdekolvek.

Alebo by ti pomohlo najst si nejakeho rozumeho muza, ktory by ti pomohol a trochu ta usmernil. Len sa obavam, ze pri tvojom "stasti" by si sadla na lep nejakemu podvodnikovi.

Este ma udivuje, ako si mozes zobrat tolko uverov, ze ich celkova vyska /dlhu/ je nasobne vyssia ako tvoj prijem ?

Mimochodom, ked si tak v Rakusku dobre zarabala - preco tam nie si, nezarabas ? Do roka /najneskor dvoch/ by si mala tu dlzobu splatenu. Ak nie podstatne skor.

celebrita FB

Ja nemám dlh v sociálnej poisťovni. Ja som mala 4000 v zdravotnej poisťovni: už som to splatila.
10 000 je celková výška mojich dlhov k počnúc od dnešného dňa, čiže tie, ktoré ešte splatené nemám z rôznych miest...
...dva nevýhodné úvery v banke (jeden z nich bola investícia do bývania)
...jedna nevýhodná kreditná karta
...sprostý podnájom, v ktorom nebývam, lebo v danom meste nie je práca
Dlny už splatené:
...4000 zo zdravotnej poisťovne
...o 60 000 slovenských korún ma okradla finančná skupina MBI, ktorá vytvorila v spolupráci s Kooperatívou produkt Einstein. To sú takí tí, čo chodia po domoch. Bolo to tri roky pred ukončením pracovného pomeru na Slovensku. Nečestná poisťovacia agentka ma vtedy klamala, že zmluvu uzatváram na tri roky a 20 000 ročne treba dať. Po troch rokoch vraj dostanem, čo som vložila. Ja som sa jej vtedy pýtala, či naozaj len na tri roky, lebo z minimálky nejde platiť dlhšie jak tri roky (mala som už vtedy dva roky odrobené, tak z už ušetreného som mohla dať prvú splátku, plus niečo do druhej). Ona, že naozaj len na tri roky. Po troch rokoch mi hnusne povedala do telefónu, že ona s tým nič nemá. Išla som do Kooperatívy. Tam, vraj s tým nič nemajú, ale aspoň mi dali adresu na centrálu MBI. V Bratislave. Tam mi povedali len, že dostať, čo som vložila, by som mohla len vtedy, keby som to platila 20 rokov. LEbo som sa zaviazala na 20 rokov a pokiaľ ... mi agentka, čo to so mnou spisovala, povedala niečo iné, tak ma oklamala a vraj sa veľmi ospravedlňujú za nečestné jednanie ich kolegyne. to mi už ale moje peniaze nevráti. Ja nie som vyštudovaná právnička, aby som rozumela, čo podpisujem. PRečítam aj 100 x, o to nejde, ale nerozumiem. TO v Rakúsku keď otravujú poisťováci po telefóne a po domoch, tak poviem ich kann nicht deutsch a je vyriešené :)
...TOho času: asi 530 € mesačne dávam na dlhy. A kto mi vysvetlí, ako to dám z 300 eurovej slovenskej výplaty? či chcem, či nechcem, ja do toho zahraničia jednoducho musím. a jedine viera v lepšiu budúcnosť (práca v Rakúsku na dlhé roky, vďaka tomu občianstvo) ma odrádza od samovraždy.
...hrala som sa na šibnutú, bola to chyba. Slovenský psychiater chcel, aby som išla na simulantský invalidný. To by bolo /(keby som chcela)/ 300 € mesačne. Ďakujem, neprosím si. A kto si to potom pôjde do väzenia odsedieť? Pokiaľ som bola len "liečená", ale invalidný som nepoberala, nikto ma ako simulantku trestne stíhať nebude. SOm čestný človek, nechcem simulantský invalidný. CHcem iba pracovať, to je všetko. A aj budem, lebo tomu verím. Keby som tomu neverila, visela by už moja mŕtvola na strome. Nie na rakúskom, ale na slovenskom.

divimsa

celebrita FB
30.12.2016 10:26:30

z teba sa zacina stavat taka antislovenska pipina, akymi si opovrhovala. Je skoda, ze nevidis, ze aj na Slovensku sa da fungovat. Je to tazsie, ale da sa. Ty si za svoj zivot urobila vela hluposti a teraz na ne doplacas.

Hovorila si nieco o 10 000 EUR dlhu tusim u socialnej poistovne ? Ako si sa k tomu dostala ? Budem hadat, sla si pracovat do zahranicia a neplatila si si tu za odvody, co ta za par rokov dostihlo ?

Vies, ze nemas kozy, alebo si pribrala neni problem. Ale ze sa valas neustale v svojom bahne a este si v nom mrochtis... to uz je na polutovanie. Potom sa nediv, ze sa nikomu nechce do toho tvojho bahna pridat. Pritom su urcite moznosti, ako sa da z toho von. Len to chce zmenu myslenia.

celebrita FB

Cat512: ja tiež zastávam názor, že deti by som si urobila jedine za predpokladu, že by sa detičky narodili už ako malí obyvatelia Rakúska (či už s rakúskym štátnym občianstvom, alebo so slovenským, to je jedno) a že v Rakúsku budú chodiť do škôlky, do školy... a neskôr samozrejme aj do roboty. A žiadne také, že aby vyrastali na SLovensku!!!

celebrita FB

...najlepšie by nám asi bolo, keby sme sa dali preoperovať na chlapov, aspoň by nás nikto z roboty nevyhodil :) ...akože v mojom prípade by stačilo zaplaťiť len polovičnú sumu na opku, nakoľko cecky aj tak žiadne nemám, takže tie sa odstraňovať nemusia. Stačilo by vtáka prišiť, zmeniť meno a je to :)

cat512

ja som tiez v zahranici a povedala som si ze decka budem mat jedine ked tu ostaneme natrvalo co zrejme ostaneme,. V zivote by som pre svoje deti nechcela buducnost aku by mali na Slovensku ze budu mat 350 eur plat aky som tu doma mavala ja a budu v robote od rana do vecera alebo budu robit na dohodu za 140....bohuzial je mi luto ze to na svoj domov musim napisat ale ani sa necudujem ze tu ma kazdy druhy dlhy... zial bohu... zmena asi tak skoro nebude... Celebritka drzim palce s dlzobami je to peklo chapem ta nech sa ti konecne podari dlhodoba stabilna robota aby si uz mala pokoj a nasetrila na ten vytuzeny byt! drz sa !