Využívanie "mama hotela" aj po 60-tke.

Príspevok v téme: Využívanie "mama hotela" aj po 60-tke.
zufala99

Už sme všetci zufali z tejto situacie. Moj 64-ročny stryc už v podstate od narodenia parazituje na mojej starej mame. Ja mam 43 rokov a už 21 rokov som osamostatnena, mam rodinu, dospele a takmer dospele deti (3). Stryc je lenivy flakač, ktory nikdy v praci nevydržal dlhšie ako pol roka, ženu nema...dieťa nemanželske o ktorom sme už davno nepočuli. Teraz je rok dôchodca a začiname mať pocit, že staru mamu využiva ešte viac. Ona má 93 rokov, je zaslepena laskou k synčekovi(asi preto, že je jej najmladšie dieťa) a vobec nebere do uvahy to čo jej my hovorime. Sme bezradni. Ako jej otvoriť oči aby konečne videla realitu ?

Iiiii

Ja len k tým titulom. Cením, ale nič viac. Podstatné je to, čo vieš reálne robiť, či si sa k tomu dostala vďaka koníčkom alebo vďaka štúdiu dnešných zamestnávateľov veľmi nezaujíma.
Ale je pekné napr. aj učiť a tak ďalej. A keby mi to aj zakázali, aj tak by som mal stále žiakov, na všetko možné.
Nič nie je nemožné...

neviem111111

a vo vete mas ciarku pred ako, ktora tam nema byt. asi si v ten den doktorandskeho studia chybala. vtedy mozno ucili aj skomolenie. a mozno aj moralne hodnoty a pokoru.

zufala99

Moji milí, premilí, máte ukončené doktorandské štúdium, ako ja ? Ja mám dva tituly pred a titul PhD. (veľký doktorát, pre tých nechápavejších) za menom. Ak áno, môžte ma poúčať, rada si to prečítam.

Bubliii

Zufala, ini sa trapia, ty sa tesis, to je ozaj chore zmyslanie.. sledujem tuto diskusiu od jej zaciatku, takze nazor som si uz urobila. Kto chce kam, pomozme mu tam. Ale byt tvojim dietatom, hanbila by som sa za teba. Aj my mame v rodine viacero seniorov, ale v zivote by ma nenapadlo vidiet ich iba ako balik penazi, co treba co najskor osklbat.