Niečo po smrti

Príspevok v téme: Niečo po smrti
nutrix

ahojte, neviem preco ale dlhsi cas nejako myslim na to co bude po smrti a chcel by som vediet aj Vas nazor co si myslite. som mlady clovel ale dost ma take veci zaujimaju. napriklad ked si vezmeme reinkarnaciu ze stale sa ty isty ludia narodia, podla mna to moze byt aj blbost lebo ako vysvetlime to ze na svete je stale viac a viac ludi ked niekedy ich ani zdaleka nebolo tolko co teraz. Musi sa vzdy tvorit aj nieco nove a to stare zanikne, splinie alebo neviem.

Iiiii

Rád by´m povedal k téme niečo rozumné, ale to nie je jednoduché. Niektoré veci sú pre nás zatiaľ nepochopiteľné. Žiť život na plno nie je pre každého to isté. Dostať sa za hranicu ľudského chápania je asi dosť riskantné. Každý by mal robiť to, čo je podľa neho správne. Tak ako existuje aplikovaná psychológia, tak by mala existovať aj aplikovaná viera. Teoretizovanie a moralizovanie je síce chvályhodné, ale v praxi takmer nepoužiteľné, možno preto tá aktuálna dekadencia.
A predsa sa točí...

nanko

no takže takto po smrti určite niečo je neverím že kto zomrie už je zo všetkým koniec nie som veriaca ale aj tak verím v to že po smrti niečo určite je :)

Gameeee

Ja verim ze po smrti sa nic nestane. Ze mame len jeden zivot a musime ho zit naplno lebo je proste len jeden. Neviem si predstavit ze by bol nejaky zivot po smrti. Ako by sme tam vyzerali? Dufam ze by sme tam boli aspon obleceni a nie ako Adam a Eva :D v boha sice neverim ale ak existuje tak dohovie ako by to bolo. Ak predsa boh tak velmi miluje ludi tak by predsa nikoho neposlal do pekla ci? Ale v pekle by to predsa nemohlo bolet ved v druhom svete uz by sme bolest citit nemali. A navyse ako krestania tvrdia ze zvierata dusu nemaju a neviem si predstavit zit nejaky zivot bez zvierat. Takze ak nejaky je tak tam ani byt nechcem :) jednoducho nastane tma podla mna. Ale nemali by sme sa stale nad tym zamyslat ved sa to raz dozvieme. A aj tak zijeme kratko takze tak :D

nutrix

ak by boli v inej dimenzii ty ich vidiet nemusis ale oni teba mozu...vravim da sa to ale je to strasne komplikovane a musel by ti to vysvetlit niekto kto tomu rozumie viac.

Iiiii

A ako náš vidia tí z duchovného sveta? Používajú nejaké snímky zo satelitu alebo ako?!:-)
Čo sa týka reinkarnácie, možno existuje nejaká možnosť, že sa niekto znovu narodí, ak mu to trebárs Univerzum dovolí, ale tiež si nemyslím, že všetci sa musia nutne znovu rodiť na túto Zem.

nutrix

kto by to nechdel? takato predstava je fakt lakava :) no tiez som uz cital aj take ze mozme byt aj tu len akokeby v inej dimenzii a je dost mozne ze oni nas vidia len my ich nie...je to strasne komplikovane toto.

michael067

Po smrti neviem čo bude, ale chcel by som po smrti žiť stále s najbližšou rodinou a kamarátmi. Chcel by som byť neustále šťastný, v nekonečnom priestore ktorý sa môže podobať Zemi len bez nebezpečenstiev, ktorý by som spolu s rodinou a kamarátmi preskúmaval pešo. Žili by sme tam spolu so zvieratami nejak takto youtu.be
O reinkarnácii, ďakujem neprosím tu sa už nechcem narodiť radšej večná neexistencia.