ahojte, neviem preco ale dlhsi cas nejako myslim na to co bude po smrti a chcel by som vediet aj Vas nazor co si myslite. som mlady clovel ale dost ma take veci zaujimaju. napriklad ked si vezmeme reinkarnaciu ze stale sa ty isty ludia narodia, podla mna to moze byt aj blbost lebo ako vysvetlime to ze na svete je stale viac a viac ludi ked niekedy ich ani zdaleka nebolo tolko co teraz. Musi sa vzdy tvorit aj nieco nove a to stare zanikne, splinie alebo neviem.
Niečo po smrti
ak by ta to zaujimalo ponukam ti knihu od Edgara Cayce tajomstvo ludskeho zivota
A už sa niekto z vás pozeral smrti do očí? Keď ste takí múdry.
Ak by sme boli v diskusii len mi dvaja viem ti na túto temu zodpovedať aj na 1000 otázok.Vyše 20 rokov sa o to zaujímam.Kedže je tu vela názorov. Do diskusie (čo je prirodzene)nemám toľko perlí pre svine.ale prečítaj si napr. Niektorú knižku od Edgara Keisiho kaiseho nájdeš odpovede.Ps.BOH JE PRETO V SKRYTOSTI ABY SME HO HĽADALI
To s tou reinkarnáciou je isto pravda. Ja si tie životy dokonca aj pamätám. Napr. keď som bol pes, tak to bola paráda, behal som si kade tade, s.al som, kde som chcel, keď som sa chcel vycikať, tak mi len stačilo dvihnúť nohu (žiadna pokuta za močenie na verejnosti), nažrať som dostal, nájom som neplatil:-) Najhoršou karmou je, keď sa niekto narodí ako človek:-)
Jedna R.mka ma na ulici zastavila a hovorí mi: keď mi dáte desať euri, tak sa za Vás pomodlím. Ja jej hovorím, v poriadku, dnes sa mi už nechce modliť, tak nech sa pomodlí za mňa:-) Potom ma predsa len napadlo, že by som jej nemal asi ani v tom veľmi veriť, tak jej hovorím, že nech sa za mňa pomodlí hneď. Pozrela na mňa, povedala dobre a začala sa modliť: anjeličku strážničku, opatruj moju dušičku:-))) A ja jej hovorím: za moje peniaze, tvoju dušičku???:-)))
Lilly18 - to s reinkarnáciou nebolo na Teba. Už nutrix nadhodil tú tému. Reinkarnáciou som myslela predstavu východných náboženstiev, že kým duša dosiahne nirvánu, musí sa x-krát prevteľovať (čiže sa opätovne vráti na zem v rôznych telách). Nie, máme jedno telo a jednu dušu.
Kýčera, nenapísala som vlastný názor, ale to, čo hlásal Ježiš ako Boží Syn, keď prišiel na zem, aby nám zjavil pravdu o nás samých ako o božích synoch a dcérach. Nikto z nás ľudí predsa nemôže sám od seba vedieť pravdu. Rôzni proroci v rôznych náboženstvách - Budha, Konfucius, Mohamed atď. - to všetko boli len ľudia. Na rozdiel od nich Ježiš bol a je Boh a ten vie, ako to v skutočnosti je. Boh existuje a je to nekonečná láska. Ale aj nekonečná svätosť. Dávno predtým, ako stvoril človeka, stvoril anjelov. Časť z týchto anjelov, ktorí boli všetci stvorení ako dobrí a dokonalí, sa však vzbúrila proti Bohu a povedala mu: nebudeme Ti slúžiť. Boli zvrhnutí z neba, stratili svoju krásu a keďže sú zatratení a nenávidia Boha, bojujú proti Nemu tým, že zvádzajú ľudí, ktorých Boh stvoril po nich, na zlo.
Nech už je Boh akokoľvek dobrý a láskyplný, nemôže tolerovať zlo. Ak by to urobil, poprel by sám seba, svoju svätosť. Miluje hriešnika, ale nenávidí hriech. Predstavme si rodinu, v ktorej sa všetci milujú. Otec rodiny akokoľvek dobrý a láskavý nemôže dopustiť, aby pod ich spoločnou strechou spal a prebýval vrah. Ak by to dopustil, už by nebol dobrým a láskavým k svojim deťom. Nie dobro a zlo, láska a nenávisť nemôžu žiť spolu. Preto je nebo a peklo.
Stvorili Ťa Tvoji rodičia? Vedeli presne, v ktorom momente Ťa počali? Stvorili Tvoju DNA tak, že dopredu presne naplánovali, že budeš mať také vlasy, také oči, taký hlas, takú povahu, také nadanie a inteligenciu atď, atď? Nie, toto všetko bolo mimo ich vôle a plánu. Mohli Ťa len prijať ako dieťa a dopredu nevedeli, aké to dieťa bude. Naopak, Boh od prvého momentu vedel, aká budeš, to On utkával tvoje útroby v lone Tvojej matky. Je Ti viac otcom ako Tvoj fyzický otec. Žiadni rodičia si nemôžu napr. povedať: teraz stvoríme dvojičky, chlapca a dievča. Aká je asi pravdepodobnosť, že by sa im to podarilo?
Po smrti pochopíme úplne všetko. Teraz využívame svoj mozog len na pár % ako dôsledok hriechu prvých rodičov, veď aj v biblii sa píše, že po hriechu sa ľuďom zatemnil rozum a vôľa sa naklonila k zlému. Adam a Eva pred hriechom vedeli, že od Boha vyšli a k Bohu idú. To, čo sa nám zdá teraz také cudzie - čiže že Boh je naším Otcom, po smrti bude pre nás úplne prirodzené až nepochopiteľné, ako sme mohli mať tak zastretý a zatemnený rozum.
Sú pojmy, dojmy a dogmy. Niekto si tu zamieňa vlastný názor, kt. vydáva za univerzálnu pravdu. Nie sme na takej mentálnej úrovni, že VIEME čo a ako v skutočnosti JE, čo je pravda!!! Toto zistíme až vtedy, keď sa tam ocitneme. Niektorí ani len NEchápu, NEtušia o čom hovoria a NEmajú o problematike nič naštudované.
Boh existuje, je to nekonečná LÁSKA !
Ale mňa stvoril môj otec a moja mama!
Každý z nás je zodpovedný za svoje činy a každý si v hodine smrti prezrie svoj životný príbeh SÁM a možno niektoré veci dokáže aj pochopiť!
Každý človek má dušu, a tá smrťou nezaniká!
Reinkarnácia existuje!
K tomuto NÁZORU som dospela svojimi životnými skúsenosťami a štúdiom. Rozhodne si neosobujem PRÁVO vyhlasovať to za PRAVDU.
+noc, áno, blúznenie, opýtal som sa na to lekára (psychiatra), že čo si o tom myslí, tak mi povedal, že tieto veci berú do úvahy a v niektorých prípadoch kontaktujú aj exorcistu. Poniektorí ešte nepochopili ani triviálnejšie veci, tak ako sa s vami možno baviť o takýchto temach?
Čo som si všimol, tak veľa ľudí prijíma názor väčšiny. Keď to hovorí väčšina, tak je to pravda, že? Prd makový. Viac by človek ocenil vlastný názor ako názor ako cez kopírak:-)
www.youtube.com
bella21- S tou reinkarnáciou, to bolo na mňa ?
Ak sa nemýlim, v Biblii sa píše o vzkriesení, o tom, že po poslednom súde vstúpime do nášho tela a spravodliví budú mať telá oslávené a nesmrteľné.