Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

On je úspešný a ja nie. Strácam pri ňom sebavedomie.

Príspevok v téme: On je úspešný a ja nie. Strácam pri ňom sebavedomie.
Kruh

Chcem poprosiť o radu. S mojím priateľom som už 9 rokov. Náš vzťah sa nikam neposúva. Niekoľkokrát sme sa už rozišli, ale nakoniec som sa k nemu vždy vrátila. Hlavný dôvod je taký, že vlastne nemám kam ísť. S rodičmi to nefunguje a súrodencov nemám. Okrem toho momentálne nepracujem a neviem si ani nájsť prácu. Už som z toho frustrovaná, začínam mať obavy či vôbec sa ešte dokážem zaradiť do spoločnosti. Už to prerastá až do strachu z ľudí.Niekedy mám také stavy, že by som najradšej všetko ukončila. Môj priateľ je veľmi majetnícky, dáva mi najavo, že on je ten, kto všetko zvláda a ja som chuderka, ktorá sa bez neho nedokáže postaviť na nohy. Pritom keď som od neho odišla vždy ma prosil aby som sa vrátila. Správa sa ku mne ako k dieťaťu ktoré ho musí poslúchať, lebo len jemu za všetko vďačí. Je pravda, že som od neho veľmi závislá. Počas nášho vzťahu som postupne prišla o všetky priateľky, vlastne jediný človek s ktorým sa stýkam je on. Vie o mne úplne všetko. Všetko mu hovorím, aj keby som nechcela, dokáže sa tváriť tak, že to zo mňa vytiahne. Vraj je to pre moje dobro, aby som neurobila nejakú hlúposť. Niekedy tomu verím, ale sú aj chvíle, kedy mám pocit, že toto nie je normálny vzťah, že by sme si mali byť rovnocenný. Nie tak, že on je chlap a ja som jeho poslušné dievčatko o ktoré sa musí starať a ktoré mu musí zobať z ruky. Veľa vecí mu na mne prekáža, ale keď sa chcem osamostatniť, nikdy ma nepodporí. Hovorí to len rečami, v skutočnosti ako keby mu vyhovovalo, že som doma a stále jemu k dispozícii. Chcel by aby som zarábala peniaze, aby nemusel všetko ťahať iba on, ale najradšej by mi diktoval aj akú prácu mám robiť. Ak by napr. okolo mňa mali byť iný muži, tak to už neschvaľuje. Občas ma vezme do spoločnosti a veľmi si potrpí na tom, aby som bola tip-top oblečená a namaľovaná. Akoby sa so mnou chcel len chváliť. Pritom mi nedovolí veľmi nič hovoriť, vraj aby som nepovedala nejakú hlúposť za ktorú by sa hanbil. Mám niekedy dojem, že ma pokladá za hlúpu.
Neviem čo mám robiť. Necítim sa v tomto vzťahu slobodne ale bojím sa odísť lebo bez práce nemám kde bývať a nemala by som ani čo jesť. Lebo toto všetko platí on. Uvedomujem si, že mu mám byť za čo vďačná a keby som od neho odišla, určite by to považoval za nevďak. Ale ja sa cítim ako v klietke. Stratila som pri ňom všetko sebavedomie. Neviem sa postaviť na vlastné nohy a nemám odvahu od neho ani odísť, lebo nemám kam. Stratila som úplne schopnosť konať. Netuším čo bude ďalej a bojím sa budúcnosti. Neviem si predstaviť, že by som s ním mala ostať do konca života, to by bolo hrozné.Ale sú chvíle, keď verím tomu, že on je môj najlepší priateľ. Potom zase sa desím toho, že by som s ním mala byť ešte ďalšie roky. Stále nad tým rozmýšľam a rozoberám to. Ako každý človek aj ja potrebujem blízku dušu a niekedy verím tomu, že tým blízkym človekom je on, lebo on vie o mne úplne všetko. Ale v inej chvíli sa ho bojím a chcem od neho utiecť. Len neviem, či by mi to dovolil.
Je to normálne? Nevyznám sa v tom. A neviem, či som to aj zrozumiteľne opísala, som zo všetkého zmätená.

ANGEL-DEMON

grckargc... vieš o mne piču :-D keby toto čo si napisal čitali tí čo ma poznaju ťa vysmeju.... ja a nenavistná,?? ale som sa pobavila....
ja moj zlatý pomaham každemu okolo, ked potrebuje a viem pomocť a to nenávistní teda nerobia...
vieš moj zlatý.... je sakra rozdiel ako sa správa človek ktorému dali hovno, na všetko si vydrel sám a drie... ty nevieš o tom akým sposobom sa bavím reálne s ludmi, ...
a potom tu máme povyšenecke typy ktorym mamka s tatkom kupili a všetko maju bez namahy, tatko vybavil flek, kupil auto, byt...
**
a ty moj zlatý zájdi k očnému, lebo netuším o čom točíš v tejto tvojej hláške...
"A uz vyhlasovat, ze si silnejsia ako psychologicka"
prečítaj si ten moj príspevok ešte raz, ked si nechápavý a slepý...

denisaf

Nehnevajte sa ale autorka si zato ze ma taky vztah a zato kam jej zivot smeruje moze uplne sama. Si zdrava mlada svojpravna zena kazdy den mas moznost zmenit svoj zivot a ty len nariekas. Co robis preto aby si sa mala lepsie?? Zostavas pri chlapovi ku ktoremu ta neviazu ziadne zavazky . To 40tnicka co ma deti sa skor spakuje od zleho muza ako bezdetna baba co ma cely zivot pred sebou. Moja kamaratka ma chlapa ktory jej robi presne to iste. Ona si vobec neveri on ju podvadza posliapava jej sebavedomie zakazuje jej to ci ono da jej hoc kedy facku. Nelutujem ju tiez si zato moze sama. Napriek vsetkemu s nim ostava. Proste ludia by si mali uvedomit ze vsetko sa da zmeni ja viem niekedy to boli ale preboli to. Tiez som to nemala lahke ale keby ostanem v zivote na mieste nic nedosiahnem

Dee8

To nie je tvoj partner, ale supluje ti otca, ktorý sa ti asi toľko nevenoval... nie je to zdravý vzťah, ale to už asi vieš... v partnerskom vzťahu má byť rovnováha, že sa navzájom dopĺňate, nie že jeden ťahá za kratší povraz (alebo neťahá vôbec). Ešte nie ste manželia, nemáte deti, teraz máš najjednoduchšiu šancu od neho odísť, inak sa z teba stane nesvojprávna osoba. Toto nie je láska, ale závislosť a už si dosť stará na to, aby si sa vedela sama o seba postarať... musíš to len chcieť

grckagrc

Tak sa prosim ta nauc spravat na fore, lebo tu len vyblakujes doprava dolava aka si ty uzasna, silna a co vsetko si dokazala, ale to nikoho nezaujima.

Tu sa radi moja, toto nesluzi na sebaprezentaciu, ci skor sebaklam. Druha adria.
Citit z teba povyseneckost a nenavist, ako keby si vsetkych ludi obvinovala za to, co si vsetko musela prezit.
Neexistuje jeden univerzalny navod na zivot pre vsetkych.
A uz vyhlasovat, ze si silnejsia ako psychologicka, len prevraciam oci nad tebou.

ANGEL-DEMON

qweqweqwe prosím????? to čo trepeš?? po prvé ty si kto??? ja som moj zlatý bola u psychologičky kedže sa u mna pred 2 rokmi objavila sociofobia, no som silnejšia ako ona... na strednej som sa tiež rozprávala so psychologičkou, ešte náhodou som aj s tretou mala tú česť a vedeli o tomto... a v čom sa zhodli všetky??? že som uplne v poriadku a že som silná osobnosť :-D
a moj zlatý neviem o akých rokoch to tu točíš, kedže ja sem na forum chodim asi od leta... čo nie je ani len pol roka!!

qweqweqwe

angel-demon, co o sebe pises, este zdaleka nemas spracovane a ani sa necudujem. ale podla mna by si potrebovala s tym nieco urobit. myslim, ze si tak trochu pohltena tym, co mas za sebou. netreba na druhych utocit. uvedom si, ze ked uz chces niekomu poradit a pomoct, tak maj pred ocami toho cloveka a nie seba. ked sa s niekym rozpravas, tak na chvilu zabudni na to, ze si prezila peklo. lenze to nedokazes a preto si myslim, ze by si si v prvom rade mala vyriesit to peklo, ktorym si presla. su aj ini ludia, ktori presli niecim zlym, co si vacsina nedokaze ani predstavit. to ale neznamena, ze maju pravo vybijat si frustraciu z minulosti na druhych. ano, je to nefer, a ano, je obdivuhodne, ze sa ktosi nezlozi. ale to este neznamena, ze im to dava pravo druhych zhadzovat a oznacovat ako lenivych darmozracov. osocovanie je vzdy len osocovanie, nech uz to robi clovek s akoukolvek minulostou. a ty tu prispevky toho typu davas uz roky. vyhladaj odbornika, ak uz nahodou k nejakemu nechodis.

mopi

Ten muz je ludsky upir , ktory z cloveka vysava energiu a preto je zakladatelka temy psychicky chora .
Ved uz ktory dospely 26 rocny muz si zacne s 14 rocnym dietatom , je to chore ako aj on nie je normalny , asi si to ani neuvedomuje .

grckagrc

Su muzi, ktori zo zien cicaju peniaze.
Su muzi, ktori zo zien cicaju silu a sebavedomie. Zamerne vyhladavaju najsilnejsie zeny, ktore uplne vysaju. Oni citia prazdnotu a chradnu.
Musis si uvedomit, ze on ma problem a komplex. Nedaj mu svoju silu, lebo ked uz naozaj ziadnu mat nebudes, vymeni ta za inu, ktoru znici rovnako. Nie si pre neho nic, len potrava.

ilumena

grckagr lenze ona by si najskor musela uvedomit ze je psychicky tyrana. zda sa ze si to nemysli, lebo mu je vdacna ako sa o nu stara. mozno sa on aj stara ale mozno ju zaroven manipuluje. tak sa mi to aspon zda z jej prispevkov. ale mozno to robi velmi rafinovane, ze je k nej dobry a starostlivy. a pritom ona pri nom nemoze ani poriadne dychat, stale len s nim, ziadna priatelka, ziadne vlastne zaluby. neviem,zda sa mi to chore.