Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

On je úspešný a ja nie. Strácam pri ňom sebavedomie.

Príspevok v téme: On je úspešný a ja nie. Strácam pri ňom sebavedomie.
Kruh

Chcem poprosiť o radu. S mojím priateľom som už 9 rokov. Náš vzťah sa nikam neposúva. Niekoľkokrát sme sa už rozišli, ale nakoniec som sa k nemu vždy vrátila. Hlavný dôvod je taký, že vlastne nemám kam ísť. S rodičmi to nefunguje a súrodencov nemám. Okrem toho momentálne nepracujem a neviem si ani nájsť prácu. Už som z toho frustrovaná, začínam mať obavy či vôbec sa ešte dokážem zaradiť do spoločnosti. Už to prerastá až do strachu z ľudí.Niekedy mám také stavy, že by som najradšej všetko ukončila. Môj priateľ je veľmi majetnícky, dáva mi najavo, že on je ten, kto všetko zvláda a ja som chuderka, ktorá sa bez neho nedokáže postaviť na nohy. Pritom keď som od neho odišla vždy ma prosil aby som sa vrátila. Správa sa ku mne ako k dieťaťu ktoré ho musí poslúchať, lebo len jemu za všetko vďačí. Je pravda, že som od neho veľmi závislá. Počas nášho vzťahu som postupne prišla o všetky priateľky, vlastne jediný človek s ktorým sa stýkam je on. Vie o mne úplne všetko. Všetko mu hovorím, aj keby som nechcela, dokáže sa tváriť tak, že to zo mňa vytiahne. Vraj je to pre moje dobro, aby som neurobila nejakú hlúposť. Niekedy tomu verím, ale sú aj chvíle, kedy mám pocit, že toto nie je normálny vzťah, že by sme si mali byť rovnocenný. Nie tak, že on je chlap a ja som jeho poslušné dievčatko o ktoré sa musí starať a ktoré mu musí zobať z ruky. Veľa vecí mu na mne prekáža, ale keď sa chcem osamostatniť, nikdy ma nepodporí. Hovorí to len rečami, v skutočnosti ako keby mu vyhovovalo, že som doma a stále jemu k dispozícii. Chcel by aby som zarábala peniaze, aby nemusel všetko ťahať iba on, ale najradšej by mi diktoval aj akú prácu mám robiť. Ak by napr. okolo mňa mali byť iný muži, tak to už neschvaľuje. Občas ma vezme do spoločnosti a veľmi si potrpí na tom, aby som bola tip-top oblečená a namaľovaná. Akoby sa so mnou chcel len chváliť. Pritom mi nedovolí veľmi nič hovoriť, vraj aby som nepovedala nejakú hlúposť za ktorú by sa hanbil. Mám niekedy dojem, že ma pokladá za hlúpu.
Neviem čo mám robiť. Necítim sa v tomto vzťahu slobodne ale bojím sa odísť lebo bez práce nemám kde bývať a nemala by som ani čo jesť. Lebo toto všetko platí on. Uvedomujem si, že mu mám byť za čo vďačná a keby som od neho odišla, určite by to považoval za nevďak. Ale ja sa cítim ako v klietke. Stratila som pri ňom všetko sebavedomie. Neviem sa postaviť na vlastné nohy a nemám odvahu od neho ani odísť, lebo nemám kam. Stratila som úplne schopnosť konať. Netuším čo bude ďalej a bojím sa budúcnosti. Neviem si predstaviť, že by som s ním mala ostať do konca života, to by bolo hrozné.Ale sú chvíle, keď verím tomu, že on je môj najlepší priateľ. Potom zase sa desím toho, že by som s ním mala byť ešte ďalšie roky. Stále nad tým rozmýšľam a rozoberám to. Ako každý človek aj ja potrebujem blízku dušu a niekedy verím tomu, že tým blízkym človekom je on, lebo on vie o mne úplne všetko. Ale v inej chvíli sa ho bojím a chcem od neho utiecť. Len neviem, či by mi to dovolil.
Je to normálne? Nevyznám sa v tom. A neviem, či som to aj zrozumiteľne opísala, som zo všetkého zmätená.

Fantasyi

:)) ty sa vyjadrujes horsie ako kocis. Za prve si uvedom, ze si zena a za druhe si uvedom, ze pises verejne na internet.

Ja som ti napisal, len to, ze si v zivote nic vynimocne nedosiahla, to robi denne drviva vacsina ludi na svete. Bojuje o prezitie a nic nedostane zadarmo. To je proste zivot. Ziadnu Ameriku si neobjavila.

Velkost cloveka nespociva v tom, kolko vulgarnych slov dokaze pouzit v jedbej vete a ani ako hlasno vie kricat. Velkost cloveka spociva v tom, ze slabeho zdvihne z dna a ukaze mu spravny smer. Citlivo, slusne, nenasilne.

Nauc sa komunikovat s ludmi. Dovtedy na forum nelez. Ked to nevadi ludom, s ktorymi sa stretavas, ok.

grckagrc

Angel ma pocit,ze to v zivote mala tazke, len ona a ze, len ona to dokazala. Samozrejme mozes byt na seba hrda, to ti neberiem.
Na svete to ma vela ludi tazke, dovolim si tvrdit, ze 80% ludi, bojuje kazdy den o prezitie, pracu, o vyzitie od vyplaty k vyplaty. Velmi male % sa vie narodit, ostatni nic nedostanu zadarmo a musia tvrdo makat, aby nieco dosiahli.

Autorka hlada pomoc a uvedomuje si, ze ma problem. To je prvy krok a ty tu na nu hned vybehnes a osocujes ju.
Podla mna sa takto spravas aj v realite k ludom a preto od teba vsetci bocia.
Si skor myslim, ze teba ziadny chlap nechce, ako som napisal, ja by som ta nechcel a nie som jediny.

Kimmy-CAN

Pre autorku KRUH:

Neviem či vieš po anglicky, ale ak áno, naštuduj si niečo a syndróme, ktorý sa volá "learned helplessness" (naučená bezmocnosť). Mám taký dojem, že sa s tým trocha potýkaš. A bolo by dobre, keby si sa snažila byť v spoločnosti iných ľudí - napr. nemáte tam kde bývaš nejakú knižnicu alebo niečo podobné, kde by si mohla chodiť? Nejaký krúžok, trebárs aj dobrovoľnícka organizácia, kde by si mohla chodiť vypomoháť (napr. ak máš rada zvieratá, mohla by si ísť pomáhať do nejakého útulku, venčiť psíkov a tak). To by Ti na začiatok mohlo dodať trochu sebavedomia, pretože by si videla a možno by si si aj uvedomila, že si pre niekoho užitočná a cenná. No každopádne Ti želám veľa šťastia, aj iní Ti tu napísali veľa rád, tak sa drž.

Kimmy-CAN

Pre ANGEL-DEMON:

Pľuješ okolo seba jed a síru a robíš nepríjemnú atmosféru v diskusii a neviem, či originálnej autorke témy Tvoje príspevky nejako reálne pomôžu (jedine snáď ten kde si jej dala tip na zamestnanie v Samsungu možno, to Ti uznám).

Mám pre Teba otázku, čo Ťa motivuje, aby si sem do takýchto tém prispievala? Je to preto, že s niekým súcítiš a chceš mu reálne pomôcť, alebo sem píšeš preto aby si iným dokázala akí sú hlúpi a neschopní (napr. Tvoje komentáre kde ju nazývaš slovami ako "darebáčka")?

" je sakra rozdiel ako sa správa človek ktorému dali hovno, na všetko si vydrel sám a drie... ty nevieš o tom akým sposobom sa bavím reálne s ludmi, ...
a potom tu máme povyšenecke typy ktorym mamka s tatkom kupili a všetko maju bez namahy, tatko vybavil flek, kupil auto, byt"

A niečo medzitým neexistuje? Buď sú ľudia ktorým rodičia dali všetko alebo druhí, ktorí si museli všetko vymakať sami? A ľudia, ktorým rodičia pomáhali (nemuselo to byť nutne materiálne, stačí aj psychická pomoc a podpora) ale ktorí sa napriek tomu snažia aj sami, podľa Teba neexistujú, alebo je nejaký iný dôvod prečo si túto skupinku vo svojom príspevku zámerne vynechala?

dokazes to

Moja manzelka bola doma 15 rokov na predlzenej materskej. Mala podobny strach ako ty nastupit niekam. Hovorila, ze nerozumie svetu, nevie ako to vo firmach chodi, bala sa ist na pohovor, mala z toho mindraky.

A zvladla to. Kludne vyskusaj nieco, nevadi ked neuspejes na pohovore, tvojim vitazstvom najprv bude, ze si sa vobec nejakeho pohovoru zucastnila. Chod na to po malych krokoch. Nedavaj si velke ciele, len take male. Prvy krok je teda zucastnovat sa pohovorov. Postupne sa na nich osmelis, spoznas ako to chodi, naberies skusenosti. A potom sa nieco zadari - neboj sa.

Skus zacat. Ked nemas nikoho, pis sem ako sa ti dari, budem to tu sledovat ako sa ti dari.

Ked zacnes chodit do zamestnania a medzi ludi, ked budes mat vlastne peniaze, bude vediet vystupovat ja v tvojom vztahu s vacsou sebadoverou a ziskas v nom ine postavenie.

Dobre je, ze si napisala sem, teraz pokracuj dalej...

ANGEL-DEMON

mnau.... nie že nebol čas... ale ja nechcem, tak ako mi hovoria kamaráti, som pekná, inteligentná, samostatná, nie je problém že by chclapi nechceli mňa ale ja nechcem ich.... už sme to tu X-krát riešili tieto veci v iných témach... proste ja poznám svoju hodnotu, radšej budem sama ako s nejakým debilom, chlap ma musí sakra presvedčiť že práve on je ten pre koho sa mi oplatí zmeniť nejake zauživane veci- moj starodievecky život, no a že je v prvom rade verný! a kým ja budem v práci nebude šudiť nejaku socku v mojom byte v mojej posteli, tak ako to robil muž mojej kamošky.. už ex-manžel.. a ta jeho socka-suka už bola kotná ešte ani rozvedení neboli, on ma holu riť, žije u nich v chatrčili u spoluobčanov biely chlap.. ale tak vraj kto nemal cigánku nevie čo je láska...

ANGEL-DEMON

grcka ako som napisala vieš o mne ko*kot... a je otázne že či to vzdelanie nemám väčšie ako je to tvoje!!! a sympatie su vzájomné...

grckagrc

Hlavne si precitaj pravidla fora. Vulgarizmi sa tu nepouzivaju moja.
Fuj, v zivote by som o taku zenu ani korculu neoprel. Vulgarnu, nevzdelanu, ktora len o sebe rozprava/pise.

Mnau_Mnau55

Prečítala som si celú tému. ANGEL - ty si podľa mňa bez chlapa, lebo na to nebol čas popri tolkých starostiach a zamestnaniach. A toho sa veru určitá skupinka žien (pravdepodobne aj autorka témy) bojí. Chcem tým povedať, že určitá skupinka žien neuprednostní kariéru a zarábanie peňazí pred vzťahom (nech už je to vzťah aký chce) :)