Chcem poprosiť o radu. S mojím priateľom som už 9 rokov. Náš vzťah sa nikam neposúva. Niekoľkokrát sme sa už rozišli, ale nakoniec som sa k nemu vždy vrátila. Hlavný dôvod je taký, že vlastne nemám kam ísť. S rodičmi to nefunguje a súrodencov nemám. Okrem toho momentálne nepracujem a neviem si ani nájsť prácu. Už som z toho frustrovaná, začínam mať obavy či vôbec sa ešte dokážem zaradiť do spoločnosti. Už to prerastá až do strachu z ľudí.Niekedy mám také stavy, že by som najradšej všetko ukončila. Môj priateľ je veľmi majetnícky, dáva mi najavo, že on je ten, kto všetko zvláda a ja som chuderka, ktorá sa bez neho nedokáže postaviť na nohy. Pritom keď som od neho odišla vždy ma prosil aby som sa vrátila. Správa sa ku mne ako k dieťaťu ktoré ho musí poslúchať, lebo len jemu za všetko vďačí. Je pravda, že som od neho veľmi závislá. Počas nášho vzťahu som postupne prišla o všetky priateľky, vlastne jediný človek s ktorým sa stýkam je on. Vie o mne úplne všetko. Všetko mu hovorím, aj keby som nechcela, dokáže sa tváriť tak, že to zo mňa vytiahne. Vraj je to pre moje dobro, aby som neurobila nejakú hlúposť. Niekedy tomu verím, ale sú aj chvíle, kedy mám pocit, že toto nie je normálny vzťah, že by sme si mali byť rovnocenný. Nie tak, že on je chlap a ja som jeho poslušné dievčatko o ktoré sa musí starať a ktoré mu musí zobať z ruky. Veľa vecí mu na mne prekáža, ale keď sa chcem osamostatniť, nikdy ma nepodporí. Hovorí to len rečami, v skutočnosti ako keby mu vyhovovalo, že som doma a stále jemu k dispozícii. Chcel by aby som zarábala peniaze, aby nemusel všetko ťahať iba on, ale najradšej by mi diktoval aj akú prácu mám robiť. Ak by napr. okolo mňa mali byť iný muži, tak to už neschvaľuje. Občas ma vezme do spoločnosti a veľmi si potrpí na tom, aby som bola tip-top oblečená a namaľovaná. Akoby sa so mnou chcel len chváliť. Pritom mi nedovolí veľmi nič hovoriť, vraj aby som nepovedala nejakú hlúposť za ktorú by sa hanbil. Mám niekedy dojem, že ma pokladá za hlúpu.
Neviem čo mám robiť. Necítim sa v tomto vzťahu slobodne ale bojím sa odísť lebo bez práce nemám kde bývať a nemala by som ani čo jesť. Lebo toto všetko platí on. Uvedomujem si, že mu mám byť za čo vďačná a keby som od neho odišla, určite by to považoval za nevďak. Ale ja sa cítim ako v klietke. Stratila som pri ňom všetko sebavedomie. Neviem sa postaviť na vlastné nohy a nemám odvahu od neho ani odísť, lebo nemám kam. Stratila som úplne schopnosť konať. Netuším čo bude ďalej a bojím sa budúcnosti. Neviem si predstaviť, že by som s ním mala ostať do konca života, to by bolo hrozné.Ale sú chvíle, keď verím tomu, že on je môj najlepší priateľ. Potom zase sa desím toho, že by som s ním mala byť ešte ďalšie roky. Stále nad tým rozmýšľam a rozoberám to. Ako každý človek aj ja potrebujem blízku dušu a niekedy verím tomu, že tým blízkym človekom je on, lebo on vie o mne úplne všetko. Ale v inej chvíli sa ho bojím a chcem od neho utiecť. Len neviem, či by mi to dovolil.
Je to normálne? Nevyznám sa v tom. A neviem, či som to aj zrozumiteľne opísala, som zo všetkého zmätená.
On je úspešný a ja nie. Strácam pri ňom sebavedomie.
MNAU... o môj život sa ty netráp.... je MôJ !
Pevne verím, že kvôli niekoľkým nekultúrnym príspevkom túto tému nezmažú, lebo problém ktorý Kruh nastolila nie je ojedinelý a mnohí ľudia jej tu radia dobre a s citom. A to by mohlo pomôcť aj ďalším ženám s podobným osudom - ak si to prečítajú.
denisaf .... som rada že je tu aspoň niekto kto chápe moje zmýšlanie... jej nepomože ked sa s nou niekto bude maznať ako s dieťaťom "ňuňuňuňuňu moja milučká zlatučká bud taka milučka a vyserinkaj sa na debilinka..." ja hovorím resp. píšem veci na rovinu bez servítky....
**
GRC či FANTASYI či za koho sa vydávaš, ja používam vulgarizmy len pri ovciach ako si ty... len ten tvoj názor je správny, iní nemaju právo na názor...
Myslím, že nie je potrebné reagovať na príspevky ANGEL-DEMON, pretože musí byť každému hneď po prečítaní jasné, že táto osoba je plná negatívnych emócií. Tie súhlasné príspevky pod inými nickmi, to si napísal ten istý človek, je to evidentné. Nikomu nemôžu byť sympatické výkriky typu "Piča", "Kokot" atď. a málokto normálny by sa toho zastal, zvlášť v takom kontexte, v akom to A-D napísal/la. Ale neodsudzujem ju/ho za to, pretože ako mnohí ľudia, aj on/ona má zjavne problém, ibaže na rozdiel tých iných, ktorí tu žiadajú o radu, si to táto osoba neuvedomuje alebo nechce priznať.
Ale to nie je naša starosť, ona/on nás tu o radu nežiada a jej/jeho invektívy si nezaslúžia pozornosť. Len toľko, viac sa už k tomu nevyjadrím.
To ze s jej nazormi suhlasite neznamena,ze schvalujete jej vulgarizmy.
Aj ja suhlasim s jej názormi ale neverim tomu co o sebe píše. A pokial pise o tolkych kamaratoch tak takych jej ja veru nezavidim,pretoze kulturny clovek sa s takym clovekom ako je ona stretavat nemoze.Len ti ktori vysedavaju v krcmach najposlednejsej cenovej skupiny.
ASi ste prehliadli ze ludia sa vyjadruju k jej vulgarizmom.A pri takom slovniku jej rady ani nikto nasledovat nemôže
Ahoj. Uplne som sa s tebou stotoznila to co si pisala som na tom viac menej rovnako. Az na to ze moj priatel je lajdak nechodi do roboty a len sa flaka cele dni. Ale kedysi som bola ina vesela, priatelska mala som okolo seba vela ludi. Potom mi prislo take obdobie kedy som sa uzatvorila sama do seba a odmietala som spolocnost, ked to trochu preslo potom som stretla jeho. Myslela som si ze som stastna ale opak bol pravdou znicil mi zivot. Kazdy sa na mna kvoli nemu vykaslal je to hnusnu tyran ale nedokazem od neho odist jednak preto ze by mi chybal a jednak preto ze sa bojim, pretoze sa mi vyhraza ze mi prerazi hlavu alebo ma zabije. Nenic si zivot ! Pomaly si odkladam z kazdej vyplaty a ked budem mat nasetrene dost chcem ujst niekam do zahranicia a zacat novy zivot. Keby som nestretla jeho tak som teraz niekde uplne inde. :( Ale co uz je to moja chyba, hlavne sa neopustaj. Prajem ti aby si bola coskoro stastna a aby sa ti tato situacia vyriesila, neni si sama kto toto preziva :)
Angel
tolko vulgarizmu na zenu , hnus...
vacsina ludi sa v zivote musi prebijat a nedavaju to v kazdej teme vulgarne kazdemu pod nos , kto sa ma uz v dnesnej dobe dobre okrem par % smotanky .
ANGEL - kolko mas rokov, ak to nieje tajne? Lebo teraz do 30 -40ky ti mozno nevadi, ze nemas chlapa a tym aj rodinu a pod. ale casom si myslim, ze ti to vadit zacne... Ked sa na rodicov spolahnut nemozes, kamaratky sa povydavaju - nebudu mat na teba cas.. a ostanes sama jak kol v plote :(
takisto suhlasim s jej nazormi, lebo rovnako zijem aj ja. a myslim, ze sa tu vacsina z nas zhodla na tom istom, co hovori aj ona. nazory a spravanie su vsak dve odlisne veci.
Ja sa musim angel-demon zastat lebo sa stotoznujem s jej nazormi. Je vidiet ze si toho vela prezila a vidi svet taky aky je.Co by dosiahla ona keby sa nechala zlomit rodinou matka by jej vybrala chlapa vybrala by jej vs nadiktovala by jej cely zivot? nemala by pracu byt nic!! Autorka temy sa potrebuje len prebrat s iluzie v ktorej zije... neni moslimka ze by o nej rozhodoval muz a bola by mu podriadena ani vydata nema ani deti ze by bola niecim k frajerovi priputana..Zijeme v slobodnej zemi kde ma kazdy moznost spravit si zivot ako najlepsie vie. Neviem kedy ludia konecne pochopia ze svoj zivot si tvoria uplne sami a prestanu cakat na zazraky . Plakat jej fakt nepomoze. A je hamba ze taka mlada baba sedi doma a necha sa zivit. MOje zname maju tiez vysoke skoly a robia predavacky casnicky ci vo vyrobe... a su radi ze maju pracu