Poraďte prosím Mudr.Pavlita alebo Mudr.Matusovicova. Aké máte skúsenosti?
Gynekológ Modra
tak ja si myslim ze tymto padom nemas preco otalat a cakat. ked mi raz nieco nesedi a nevyhovuje tak tam nebudem zotrvavat predsa. nech sa jedna o cokolvek. mne kamoska poradila pana doktora pavlitu a konecne nemam strach z tohto vysetrenia a navyse odchadzam s plnym vedomim ze som zdrava.
nuz to si mala stastie potom ze si nakoniec este aj nejakeho volneho gynekologa takto nasla, lebo co viem u nas to tiez tak fungovalo ze kde bola mama isla automaticky aj dcera...ja napriklad presne kvoli tomuto planujem zmenit gynekologa, lebo mojej mame to je jedno ze ako pristupuje, ale mne teda nie...
tak to ale ja potom nerozumiem ze na zaklade coho si tie zeny toho doktora vyberaju. ako viem ze je taky zauzivany sposob ze moja mama niekam chodi tak automaticky tam nahlasi aj mna, no kazda sme ina a kazdej vyhovuje nieco ine. u nas to napriklad bolo tak ze praveze mna mama odhovarala od toho svojho aby som si nasla niekoho lepsieho :-D
no tak toto by som veru ja takto nepodcenovala. chapem ze niektore zeny maju z toho ostych alebo mozno nieco zle prezili ze tam chodia s utrpenim a strachom, ale tak to nema byt. ved co ma aj drzi pri doktorovi ktory nema cit a mam u neho trpiet?
uff a to sa nebojis? je to dost riskantne ked nechodis pravidelne raz do roka na preventivku. neviem ci aj si po nejakom probleme a ci mas deti. myslim si vsak ked vies ze ma nejaky doktor xy rokov praxe a posobi aj inde ako len vo svojej ambulancii tak to bude zrejme "vediet" :-D
tak ale ako vieš že ten doktoro to "vie" ? ja mám s týmto veľký problém. viem že je to riskantné ale nebola som už dlhšie na preventívnej prehliadke a presne kvôli tomuto problému.
Taketo chulostive vysetrenie nema zenu co boliet! A pokial boli, tak zrejme ten lekar by nemal robit tu svoju pracu, pretoze to chce velky cit.
Akoze co ju to vysetrenie zenou bolelo? Ja by som praveze povedala ze ked je to raz zena a lepsie pozna to telo zenske uz len zo svojho osobneho pohladu tak by mala vediet co kde a ako.
Osobnú skúsenosť so ženou nemám, no kamarátka vravela by žene už nešla. Ona mala takú skúsenosť že proste bol jej gynekologička nie moc citlivá.
podla mna ked je raz doktor dobry tak sa nie je coho obavat ci ostychat. je pravda ze je takych uz pomenej a to co sa v dnesnej dobe na sk deje je na zaplakanie, ale verim ze nebudeme musiet chodit na obycajne preventivne prehliadky niekam do rakuska.