Poraďte prosím Mudr.Pavlita alebo Mudr.Matusovicova. Aké máte skúsenosti?
Gynekológ Modra
to mi pride ako taky logickejsi dovod, moja mamina sa tak strasne boji zubara, aj ked ide len na preventivku. ona totiz v detstve mala hroznu zubarku a uz jej ten strach zostal.
niečo na tom bude, že to je veľmi často spôsobené práve prístupom lekára, alebo teda lekárky, aby som bola spravodlivá.
malekana zla skusenost s lekarom spravi hrozne vela. to viem podla seba, este ked sa k tomu pridruzi vek a otravenost z planovania preventivok, tak sa im niekedy ani necudujem.
Asi toho uz maju za cely zivot plne zuby, tak uz na stare kolena sa na to kaslu. Vacsinou je to v pripadoch, ak sa k tomu aj v produktivnom veku musia nutit. Teda maju nie bohvieakeho lekara.
zrejme maju pocit, ze ved uz porodili, nic ine nepotrebuju kontrolovat, podaktore uz maju aj po vsetkych tych zmenach, tak co sa im moze stat.
ja tomu nerozumiem, prečo si ženy vo vyššom veku myslia, že na to môžu kašlať. však práve s pribúdajúcim vekom sa zvyšujú rôzne zdravotné riziká.
Uz je to nejaky ten rok, co som presla k doktorovi Pavlitovi, no az teraz sa mi podarilo k nemu dotiahnut aj maminu a svokru, samozrejme nie nazar, ale postupne. Obe na tom neboli bohvie ako s preventivnymi prehliadkami, takze som si to dala ako taky ciel, dat ich zdravotne dokopy.
viem, ze aj prijimal starsie pacientky, kedze sa o tom pisalo, ze bol na kongrese, takom vzdelavacom. je super, ze sa tomu venuje, celkovo myslim dovzdelavaniu, prednaskam, ze ma zaujem sa posuvat aj on. niektori proste vystuduju, urobia si minimum, co potrebuju, a proste ordinuju.
ja viem aj ze doktor chodi aj po roznych vzdelavacich kongresom nie len na slovensku. naposledy bol tusim nieco ohladom menopauzy.
ak teda neratame len taketo pracoviska, tak pan doktor toho absolvoval kopec aj v zahranici.