Co si myslite o zene, ktora spava s min. 2 chlapmi? Mam znamu, je rozvedena uz davno. Je to ten typ radodajnej zeny. Ma uz takmer dospele deti. Jedneho milenca / priatela ma z ineho mesta. Pohladny mlady chlap, ktory je ocividne velmi zalubeny. Netusi asi aka v skutocnosti je. Kazdy volnu chvilu vyuzije a pride za nou. Travi s nou vsetok svoj cas, venuje sa jej. Prejavuje jej lasku na kazdom kroku. Kto by ju nepoznal by si myslel, ze aj ona je velmi zalubena. Akonahle tento priatel odide domov do prace dofrci milenec cislo 2. Zenaty pseudoponikatel. Aky charakter maju tieto zeny? Moze byt takyto clovek uprimne stastny? Ako moze rano spat s jednym a poobede uz s druhym? Klamat niekoho kto je ocividne velmi zalubeny a zniesol by pre toho cloveka modre z neba? Zaujma ma vas nazor. Mam pocit, ze taketo zeny su zaujimavejsie a muzi maju k nim vacsiu uctu ako k zenam slusnym..
2 milenci
Nie, nemame pravo sudit, ani cloveka, ani jeho skutky. Preco? Lebo tym to vsetko zacina. Vyjadrenie nazoru? To vazne? Ideme vyjadrovat nazor k inym ludom preco vyzeraju, tak ako vyzeraju, preco ma kila naviac a nic so sebou nerobi, preco nosi tak otrasne saty, preco sa neusmeje, preco zije tak, ako zije a i. No jednoducho preto, ze neviete, co je za tym. Sudit vonajsie okolnosti je jednoduche, ale nezijete to. Sudit mozete, len, ak to najprv prezijete, cele. Vy by ste sa mozno rozhodli v danej chvili inak, zvolili si inu moznost, inu cestu, ale kazdy si voli podla svojich moznosti a tie v zivote nemame rovnake. Kazdy je slobodna bytost a moze zit ako chce on. Sudenim to zacina, potom prejdete ku skutkom. Nadobudnete pocit, ze mozete prinutit inych, aby zili tak, ako chcete vy, ale tie iste moznosti im nedate. Zdravotne, ekonomicke, emocionalne, osobne a i. Este stale mas pocit, ze mozes len tak vyjadrovat svoj sprosty nazor na to, ako ziju iny? Preco si myslis, ze tvoj nazor niekoho zaujima a jeho vyslovenim nieco zmenis? Sam mas dokonaly zivot, ktory sa vsetkym naokolo paci, vyjadruju sa ti k nemu len pozitivne a to, ze sa ti k nemu vyjadruju sa ti paci? Chces lepsi svet? Urob ho, ale svet vnimaj, len ako svoj vlastny zivot. Odsudzovanim, ci ako to ty nazyvas, vyjadrovanim svojho nazoru na inych, ho zmenis ako? Nijako.
Za *karmou* nie je boh, za karmou sú ľudia. Oni vo vlastnom nepochopení, neschopnosti vidieť dopredu následky svojich činov a skutkov, nazvú to, čo sa im prihodí, karmou. Ak by boli rozumnejší, vedeli viac, nestane sa to. Osud, karma, to všetko už bolo dávno vytvorené spomienkami ľudí, je to ako hotový vlak. My nasadneme a vezieme sa a je len na nás, či sme schopní dopredu vidieť, či ten vlak narazí, zastaví, či vedie do krásnej krajiny, alebo naopak, na smetisko.
K otázke. Samozrejme, že je šťastná, pretože svoje šťastie zakladá na sexuálnej príťažlivosti a sexuálnych zážitkoch. Ak by sa jednalo o mníšku, nie, nebola by šťastná,, lebo by sa rúhala voči svojim presvedčeniam.
A to, že a či ju dostihne karma..no, ak niekto vo svojom živote sa stýka s partnermi, ktorí niekoho podvádzajú, je vysoko pravdepodobné, že jeden z nich bude podvádzať aj ju...vážne mi uniká, kde v tomto koncepte môže byť skrytý boh...pre mňa je to viac ako logické a pravdepodobné, že sa to stane..ale trest to nie je, len dôsledok zlého výberu partnera. ;oP Príčinou je jej spôsob nazerania na svet a to, čo ona považuje za hodnotné a čo ju šťastím napĺňa. Boží zámer, vážne?? :o))
zaujimave je to, ze u krestanov podstata karmy donedavna neexistovala a je mi zahadou, ako na nu mozes verit ty- ved to pochadza z hinduizmu a pre katolikov je to v podstate ruhanie sa. Je jedno, na akom principe to funguje- mozes si to nazvat bohom, ale vedz, ze hunduizmus nie je monoteisticky.
bagration - však sa pýtam, pre kresťana je to jednoduché - je za tým Boh, ale ako by to mohlo byť inak?
K tomu súdeniu by som povedal to, že je rozdiel medzi súdením skutku a súdením človeka. Aj o človeku, ktorého mám najradšej môžem povedať, že urobil strašnú vec.
Bagration,
Nie nepisal som na teba,, ja zial ani na tu karmu neverim,, skor prave vidim, ako sa len dobre zije tym, ktory si robia co chcu...ale jasne ze som videl aj opak...,,,
k tomu sudeniu hmmm,,,, sudenie je skor ako len povedanie svojho nazoru, vyjadrenie svojho nazoru,, nemame pravo vyjadrit svoj nazor? Ale mame. Skor beriem, ze nemame pravo odsudit,, ale sudit mozeme, a je to podla mna aj spravne,, ale skor asi naozaj len kvoli tomu, aby sa daval priklad druhym. Hlavne tym mladym, a detom... lebo oni si naozaj myslia, ze vsetko je v poriadku...
preco na karmu veria len krestania? :D to je pre mna novinka
bagration - ked nie si veriaci, odkial sa berie karma? Ako riadi takto karmicky beh zivota?
cookies
ok, nemyslel som nic v zlom. Z tvojich viet mi to vyslo tak, ze si velmi silny krestan. Ale asi som sa mylil- stava sa. Tym padom ten citat pada. Ale pisal som to preto, lebo som mal pocit, ze reagujes tak nepriamo na mna. Ja som v mojom prispevku nikde nebranil tu zenu, ba naopak, napisal som doslova "Ak niekomu ublizi, alebo niekoho podvedie, karma ju aj tak dostihne". Naozaj si myslim, ze nikto nie je asi dost cisty a dokonaly na to, aby niekoho sudil. Sudit cloveka bez poznania jeho osoby je pomaly take zle ako nevera. Preto je v poriadku, ak vychovavas mladsich k tomu, ako sa maju chovat, ako zit atd. To je uplne v poriadku. Len zastavam nazor, ze sa to da aj bez odsudzovania ludi, nech su aki su. Ale to neznamena, ze suhlasim s takym stylom zivota, ba naopak- maximalne som proti.
Bagration,
niesom krestansky zalozeny, vsak krestansky zijucich si urcite tiez velmi vazim. Oni ziju alebo sa aspon velmi snazia zit cnostne... a ten kamen, tam predsa slo o zachranu zivota, aby cloveka nezabili ukamenovanim. To co je uz za hlupa analogia, dat ju aj na ohovaranie, aj na myslenie,, tak si kazdy robi co chce, a davate priklad tym mensim, ktory sa este len ucia, ako sa ma spravat,, a to sa nejedna o nejaku len kopku ludi, ale o celu generaciu na planete po nas... ktora zas bude ucit generaciu po sebe... ,,, tym poslednym riadkom neviem co si myslel,, ci to bol sarkazmus? Mna ku krestanom nepriraduj...
Najlepšie by bolo sa s ňou porozprávať, ak má človek k nej bližší vzťah.