Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

2 milenci

Príspevok v téme: 2 milenci
fusaklik

Co si myslite o zene, ktora spava s min. 2 chlapmi? Mam znamu, je rozvedena uz davno. Je to ten typ radodajnej zeny. Ma uz takmer dospele deti. Jedneho milenca / priatela ma z ineho mesta. Pohladny mlady chlap, ktory je ocividne velmi zalubeny. Netusi asi aka v skutocnosti je. Kazdy volnu chvilu vyuzije a pride za nou. Travi s nou vsetok svoj cas, venuje sa jej. Prejavuje jej lasku na kazdom kroku. Kto by ju nepoznal by si myslel, ze aj ona je velmi zalubena. Akonahle tento priatel odide domov do prace dofrci milenec cislo 2. Zenaty pseudoponikatel. Aky charakter maju tieto zeny? Moze byt takyto clovek uprimne stastny? Ako moze rano spat s jednym a poobede uz s druhym? Klamat niekoho kto je ocividne velmi zalubeny a zniesol by pre toho cloveka modre z neba? Zaujma ma vas nazor. Mam pocit, ze taketo zeny su zaujimavejsie a muzi maju k nim vacsiu uctu ako k zenam slusnym..

Filip TT

Fantasyi - priznávam, že neviem, kde robím chybu. Niekde ju robím, lebo by si na mňa takto nereagovala, ale neviem čo to je.

0vecka

anjelik * to by som aj ja rad mal taketo viery... ver tomu ze ti najvecsi hajzly su zo sebou nanajvys spokojny a ak by spravili nieco dobre co by ich stalo namahu a peniaze tak by sa pri pohlade do zrkadla dogrcali... akoze ty si asi fakt myslis ze fico vecer place do vankusa ze ho nikto nema rad a podobne ze?

Filip TT

Ovečka - ďakujem. :)
Súhlasím aj s tým, že život sa zjednoduší. A nielen tým spôsobom ako si napísal.

Fantasyi

Filip ja ju nevidim v idealnom svetle. Ja sa divam na nu, ty sa divas cez nu a to cez svoje prsty.
Ked ti viera zacina zakryvat nie iba zdravy rozum, ale hlavne srdce, stava sa fanatizmom. To je tvoja vec, ale pokial svoj fanatizmus siris tu a nutis inym, prestava to byt tvojou vecou. Asi si samozvany mesias :)

Prepac, ale to su tvoje domnienky. Poznas ju? Nie , to, ze si krestan, neznanena, ze sa mozes spravat k inym ako Boh. Myslis si, ze si lepsi, lebo zijes "cisto", no pre mna si spinavsi nez ona, aj keby bola ku*va.
Vyznavas moralne hodnoty, myslim, ze ani Jezis neodsudil Mariu Magdalenu, dokonca bola jeho milenkou ;)

Filip TT

Fantasyi: Je to v podstate dojímavé, ako ju vieš vidieť v ideálnom svetle.

Myslím si, že realita bude skôr taká, že ťažko znáša rozvod, možno sa rozišli kvôli manželovej nevere a reaguje tak isto, ako reagovala v podobnej situácii zakladateľka tejto témy:
www.zdravie.sk

Videl som tu už niekoľko tém, ktoré založili ženy po ťažkom rozchode a písali, že potom niekomu inému robili kamarátku s výhodami, kým sa nespamätali.

Osobne si myslím, že tú ženu by mal niekto podržať. Najlepšie by bolo, keby sa nevrhala do žiadnych vzťahov, lebo môže veľa toho pokaziť v tomto stave.

Toto nie je vec, ktorú by mohla prekonať s milencom. Je to otázka vzťahu medzi ňou a manželom. Tam by dobrý mediátor mohol byť užitočný.

anjelik *

Filip, v tomto prípade sa predsa spravodlivosť nemusí objaviť nikdy. Spravodlivosť nie je predsa zákon. Vždy to bude o šikovnosti, schopnosti predvídať. Aj u toho zlého človeka, či dokáže byť tou povestnou čiernou ovcou celú dobu a neprídu mu na to. Jedinú spravodlivosť ale môžeš možno vidieť v tom, že keď budeš zomierať, na okamih sa uvidíš v celej svojej *dokonalosti* a ak si bol skutočný hajzel, precítiš to a do budúceho života si to odnesieš ako to, čo neskôr nazveš *svedomie*. Preto mne je viac ako zábavné, ako sa ľudia považujú za to alebo to, a pritom v sebe nesú toľko zla, hrôzy, utrpenia, spôsobeného druhým..lebo predsa len sme povstali z toho horšieho, zažili sme to, teraz sme tu. Ale to zlo v nás žije stále, len sa ho snažíme držať na uzde. Niekto ako ty strachom z Boha, pekla a démonov. Práve preto by malo naozaj platiť..nie posudzuj, odsudzuj, ale rozmýšľaj, prečo je ten taký a ten zase iný..a sám za seba bojovať o to, aby si bol čo najlepší..v tom jedinom dôležitom a to je chápanie. A popritom si *chráp* s kým chceš. .oP A hlavne, za tým, čomu nerozumieš, neviď ani Boha, ani Ježiša..len svoje vlastné nechápanie. :o) Ja viem, že to máš ťažké, keďže zastávaš také názory, aké zastávaš...len to preboha neviď ako skúšku viery, ale skôr ako snahu druhých ukázať ti, že sa predsa len mýliš, aj keď to tak úprimne myslíš. :o)

0vecka

bagration podla mna je taky zivot brutalne jednoduchy.. nemusis nic riesit .. ak boh da tak bude ak neda tak nebude..

bagration

ja k tomu uz nemam co dodat :D je tazke argumentovat ludom, ktori uplne vsetko, co sa deje vo svete pripisuju len bohu. Treba sa trochu miernit, zivot nie su len dogmy. To musi byt strasne zit taky zivot.

Fantasyi

Problem je, ze vy ste uverili, ze ten zalubeny chlapec je podvadzany a radite, povedat mu to.
Co keby ste sa vzili do koze tej zeny, mali by ste konecne krasny vztah, hoci s mladsim partnerom, no boli by ste okoliu trnom v oku, lebo pre milion dovodov, napr.ten, ze vy ste stastni a ini nie, preto nemozete byt ani vy, no a niekto by tomu partnerovi povedal, ze ho podvadzate, aj keby to tak nebolo a on by tomu samozrejme uveril. Pozerat sa na to da z roznych uhlov, ale nezainteresovane. Je jedno, aka je pravda, riesit si to maju medzi sebou. Vy nie ste povolani to riesit. To, nad cim sa clovek pohorsuje, si neskor prezije sam, aby pochopil.. Aj kvoli tomu, si ma kazdy zit svoj zivot.

Filip, vieru a moralne pravidla sirit mozes, len nenasilnym sposobom, nie ju vnucovat inym. Rovnako je to aj s nazorom kazdeho cloveka na zivot. To, co je dobre pre mna, nemusi byt pre teba. Detom chodte prikladom hlavne vy sami. Nas nasi ustrazili pred nastrahami sveta, prave tym a dali nam slobodnu volu si zvolit. Nikdy sme si nezvolili zle. Ak budes niekomu nieco nutit, zakazovat, ci ukazovat prstom na inych, dosiahnes pravy opak.

Filip TT

bagration - hovoria sa také veci ako Pýcha prechádza pád, Boh dopúšťa ale neopúšťa, Božie mlyny melú pomaly ale isto, takže ľudia pozorujú niečo ako karma. Ale keby karma bola slepý mechanizmus, tak by slepo platila. Bol by to prírodný zákon. Je ale zrejmé, že to tak nie je.

Je zrejmé, že udalosti nejdú náhodne a je zrejmé, že je za tým niečo hlbšie ako jednoduché: Čo dáš to dostaneš. Je za tým zámer. A to je vlastne to, čo odlišuje karmu od Božieho riadenia. Pri Božom riadení sa udalosti neriadia len tým, čo bolo, ale hlavne tým, čo má byť.