Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Šoférovanie v žabkách

Príspevok v téme: Šoférovanie v žabkách
Mončiiii

Ahojte,

chcem sa spýtať, či je podľa vás šoférovanie v žabkách naozaj nebezpečné? Včera som mala skúšky v autoškole a policajt sa na mňa osopil, že by ma najradšej vyrazil. Prešla som, ale počas celej autoškoly som jazdila v žabkách a nevadilo to ani rodičom a ani inštruktorovi. Čo myslíte?

Miriam_a

V balerínach sa šoféruje dobre, ja v nich jazdím celú jar a na jeseň. V zime mám v aute hodené botasky a v lete naboso, príp. šľapky, alebo čo mám práve na nohách. Žabky nenosím vôbec, mne vadia na nohách, lebo mám furt zodratú kožu.

1Carolina

Ja som prišla na skúšky do autoškoly v plátenkách, ale keďže som bola v nich bez ponožiek a strašne sa mi potia nohy, šmýkali sa mi v nich nohy. Policajt mi povedal, že sa mám vyzuť, tým nič nepokazím, ale ak budem vkuse sledovať to, či sa mi vyšmykne noha z pláteniek, tak určite spravím nejakú chybu. On sám odporúčal bosé nohy, vraj je to najlepšie.

0vecka

Jax neviem na akych autach jazdis ty ale ono na vecsine staci dupnut tak na 50% a uz sa ti spusti ABS... ked pride fakt na najhorsie tak nemas problem aj s bosou nohou ...

ok mozno na nejakom zigulaku hej ale imho nebezpecna je mozno tak prva max druha jazda ale ked si zvyknes tak je to jedno... vyhoda jazdenia na boso je najme pre zeny ... imho je ovela nebezpecnejsie jazdit v zabkach alebo v lodickach a nie kazdemu sa chce vlacit so sebou este jeden par topanok...

Jax

Naboso preto nie, pretoze sa tym predlzuje brzdna draha! Detto ostatna nevhodna obuv. (Plus zachytavanie obuvi o pedale a ine kixi )
Ak chodis naboso cely rok, pokojne tak soferuj. Ale nechodis. Nosis topanky, citlivost noh mas uplne inu, pride leto a ty ides naboso, lebo je to pohodlne. Je. Ale pri krizovom brzdeni, ked mas dupnut z celej sily na brzdu, na boso zarucene dupnes ovela slabsie a tvoja brzdna draha bude ovela dlhsia. Stavim sa s tebou a kymkolvek pokojne aj o svoje auto.
Skus si to. Staci ti parkovisko.
Ale lepsie spravis, ked obetujes tych 100 eur a pojdes na skolu smyku.

Nickoooo

Odkrútil som X rokov u polície a poviem vám znalec z odboru dopravy bol privolaný asi v 10%. To, čo má človek obutý sme si všímali veľmi málokedy. Ak bol stav vážny, väčšinou bol už dotyčný vyzutý a ak nie, tak nám to bolo jedno. Poväčšine je príčinou nehody nepozornosť, neznalosť vyhlášky, alkohol .... .
Šoférovanie naboso nie vôbec nebezpečné a odporúča sa aj u začiatočníkov. Žabky na nohy ale určite nepatria a zvlášť u začiatočníka by som na obuv dbal.

mia355

nebezpecne to moze byt z toho hladiska, ak sa ti zasekne pedal medzi nohu a zabku, ak si len zaciatocnik urcite doporucujem pevnu a pohodlnu obuv kym si zvyknes:)