ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!
21 a tehotná, HAK zlyhala :(
:D vtipne, ako je vidiet, kto sa jej snazi pomoct, a kto jej len velmi zavidi, ale co? ze bude mat deti, dokonca dvojicky ( ano to je sen mnohych ), alebo ze ma uz kde byvat, ze moze zacat novy zivot, ze ju vsetci podrzali ? fakt na slovensku sa zavidi aj nos medzi ocami. nerozumiem. ak mate negativne nazory nepiste sem. darinkamandarinka ma uz vsetko asi vyriesene, takze komenty typu ze si za to sama moze a ze si pokazila zivot a ze ju vsetci opustia si nechajte. je to mudre dievca a dotiahne to este daleko. vela stastia a nevsimaj si tych mudrlantov :)
Jenna621 si trápna, Kycera ma pravdu. zakladatelka temy tu ziadala o pomoc a nie o negativne reakcie. prispievat maju ludia co chcu pomoct!!!!hlavne v taej situacii!! a nie ju hnevat rozrusovat a negatizovat!naco to je dobre? robime chyby a co uz je v takej situacii tak sa jej snazme pomoct a nie jej to zhorsovat. fakt niektorych ludi tu nechapem. sledujem tuto temu uz dlho a az sa mi rozum pozastavuje nad niektorymi ludmi, co dokazu z ust vyslovit.
Kýčera no ty si teda smiešna, myslíš si, že máš právo druhým určovať, čo sem majú písať? Keď sa Darinka rozhodla napísať na fórum takúto osobnú záležitosť, musela rátať aj s negatívnymi reakciami, prečo by sme s ňou mali zachádzať ako v rukavičkách?? Pokiaľ viem, každý tu môže slobodne a v rámci slušnosti vyjadriť svoj názor a ak sa ti nepáči, máš smolu, lebo s tým aj tak nič nespravíš. Tak a teraz buď múdra :D.
@ A Ty, Darinkamandarínka, snaž sa, aby si bola v pohode. Ja som Tvoj odkaz pochopila. : )
Čo sa tých testov týka, neporadím Ti. Nemám s tým žiadne skúsenosti. Viem však, že ak je v rodine nejaké genetické ochorenie, je dobré testy podstúpiť, lenže... Lenže ani tie Ti 100% záruku neposkytnú. Mnohé testy vyšli negatívne a narodilo sa postihnuté dieťa a tam, kde lekár vyslovene trval na interupcii, matka nepočúvla radu lekára a narodilo sa úplne zdravé dieťa.
Takže tu sa budeš musieť rozhodnúť Ty sama. Predtým sa však poraď aj s rodinou. Prajem Ti, aby sa Ti obe detičky narodili zdravé ako buk a vyrástli nielen do krásy, ale robili vám všetkým samú radosť. : )
@ Ďalším, kt. sú presvedčení, že sa jedná o fejk, charitu, ľutovanie, Miruš, Rómku,...
Nezdieľam váš názor a je mi úplne jedno, či je to vymyslená téma, či je to Miruš, či je to chlapec, či Rómka, Eskimáčka... Pre mňa je dôležité to, ako sa dievča rozhodlo a ako sa v tejto téme chová. Čudovali by ste sa koľko Rómov má spôsoby a koľkí platia svoje účty (aj splátkovou formou) a koľkí "bieli", kt. išlo doslova o krk využili a zneužili človeka a keď príde na platenie účtov, treba ich naháňať na súde.
Takže, ak sa rozhodnem niekomu pomôcť, len JA rozhodujem komu, koľko a akou formou pomôžem. Aj to, či pomôžem alebo NEpomôžem. Ja si vyberám! Môj život, moje rozhodnutia, moja voľba!!!
Na záver mojich kázaní vás všetkých tých, kt. dievča nemáte záujem podporiť, chcem požiadať, aby ste jej dopriali kľud, kt. v tejto situácii nutne potrebuje.
@ Poznámfejky, NEpoznáš fejky! Prečo? Moje obľúbené - LEBO!!! Prečo používam toto slovíčko? LEBO sa snažím o to, aby ste používali svoju hlavu nielen na nosenie klobúka, ale aj na rozmýšľanie a sami nachádzali odpovede.
Predstav si, že rodičia z oboch strán sú so situáciou uzrozumení, chápaví a nakoľko sú tam dobré medziľudské vzťahy, tak mladým aj pomáhajú.
Prečo jej susedka posiela detské veci? OMYL! Ona jej ich DALA!
Prečo ich nechce od Kýčery? A prečo by mala? Ja som jej ich ponúkla, mimochodom zasa som nebola prvá (Filip TT), bolo to moje právo. A jej právo je odmietnuť prijať tieto veci. A to môže mať XY dôvodov.
Obe sme na takej mentálnej úrovni, že dokážeme navzájom pochopiť svoje konanie a nemáme medzi sebou žiaden problém. Tak prečo vidíš Ty problém tam, kde žiaden nie je?
Ak si Ty chcel/a tie veci, kľudne si sa mohol/a ozvať. Bola by som ich darovala Tebe. Žiaľ, už sú preč.
A teda hovorí sa aj o svadbe? :)
Emily dakujem za krasne pozitivne prianie. Velmi ma to potesilo a podporilo :)
Filip TT urcite, ked k tomu pride, rada poslem :) aj deticky, o par mesiacov..:)
neviem 111111 dakujem za obranu, reakcie rodicov som pisala..nejdem sa ani rozculovat nad nim ci nou, lebo rozculovanie nad hlupostou inych je pomsta na vlastnom zdravi, a teraz sa teda rozculovat nemozem :)
poznamfejky - ale ano, napisala reakcie rodicov. to ze si slepy neni jej problem.
takto: daj nám tu potom prosím svadobnú fotku....