Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Modlitba za najdenie partnera

sasdq

ojka - dar ako pre koho. Ak babena roky žila vo vzťahoch a naraz sa stala tzv. svätou, dotiahne to až do svadby, tak ten muž to nebude brať ako dar, ale to, že sa k nemu na rozdiel od jej bývalých zachovala najhoršie ... a to je fakt.
Potom treba rátať aj s tým, že tých detí nebude 2, alebo 3, ale 6 - 8 a aj viac, tie ich povolené metódy počatia nie sú u každého 100%, alebo ak sa vám nebude dariť, tak žiadna moderná výpomoc k dieťaťu, pretože je to hriech. Buď počať prirodzene, alebo nijak inak.
Modlitba, rozjímanie, kontemplácia, kostol, áno to je naozaj ten lepší diel, pokiaľ niekto za teba v tom čase porobí doma všetok potrebný servis ...

ajja1

O ľuďoch, čo chodia do kostola sa modliť za odpustenie hriechov a pritom sa správajú protivne k svojmu okoliu, ohovárajú, atď. mám svoj názor. Ja do kostola nechodím a nie som žiadna náboženská fanatička. Mám svoj nie veľmi pozitívny názor na cirkev, ale každý pochopí, keď to tu nebudem písať :) Ide o úplne niečo iné...nikdy som netvrdila, že nič pre to netreba robiť, aby človek niečo mal, ale niekedy ľudia potrebujú v niečo veriť (ale na niektoré veci ešte nie sú všetci ľudia pripravení)...a neviem prečo by sa nemali šíriť aj iné prúdy viery, to je akože lepšie keď sa dennodenne šíria reči o haváriách, kriminalite, mafiánoch, vraždách...akí budeme, keď budeme počúvať samé negatívne reči...

ojka

grckagrc - ja hovorím aj z vlastnej skúsenosti, takže rôzne teórie na moju adresu si môžeš odpustiť ;-) Ja si manžela hľadať nemusím....

a áno, samozrejme, aj ja poznám takých "kresťanov", to s tebou súhlasím. Len kostol z človeka kresťana nespraví. Človek musí chcieť, a inklinovať k správnym hodnotám.

Boh nie je automat, že luskneme prstami (pomodlíme sa) a máme všetko čo chceme.... to ľudia častokrát zle chápu. Koľkí z nás sa modlia, že niečo chcú, ale koľkí z nás poďakovali už zato, čo majú?

A propagandu nerobím. Viacerí tu píšu, že sú ateisti a píšu svoje skúsenosti. To nie je propaganda ateizmu? A ja potom nemôžem napísať svoju skúsenosť s Bohom? :-)

grckagrc

Ojka a co ked zistis, ze ma tak obrovskeho vtaka a ty tak malu susku, ze ho do teba ani nevopcha a kazde milovanie s nim budu pre teba muky pekelne?
Poznam strasne vela krestanov, ktori maju plne usta Boha a v srdci maju zavist, ohovaraju, kradnu, odrbavaju, ale furt vysedavaju v kostole a modlia sa.
Je to hlavne o tom, ake ma clovek hodnoty a ci je clovek, alebo svina. Nie o tom, kolkokrat sa pomodli. Ja som sa nemodlil, ale makal a zil ako vedel. Nikto mi nic nedal zadarmo a ani ten tvoj najvyssi. Ver si comu chces, len to nepropaguj. Keby to tak fungovalo, ze sa pomodlim a mam na co si spomeniem, asi by nebolo tolko chudoby a nestastia na svete. Tolko smutnych, nestastnych ludi a single. Ja na rozpravkove postavicky neverim, no dobre, trosku na vcielku Maju a Vilka :)

ojka

je dosť smutné, keď vidím, že veľa ľudí ma skreslený obraz o kresťanstve - o správnych hodnotách. Podstata uniká. A často si mýlia tú pravú lásku s "láskou" - sebeckou.

sasdq - treba sa vedieť "správne" modliť, nielen bezducho otvárať ústa a sedieť v kostole. To z nikoho veriaceho človeka so správnymi zásadami nespraví. Ja si nepotrebujem nikoho tým omotávať okolo prsta. Ale je to aj veľký dar pre oboch, keď s tým muž i žena počkajú do svadby. Ide aj o to, aké majú ľudia priority.

A čo tak modlitba nielen za životného partnera, ale aj za to, aby sme vedeli prijať to, čo má pre nás Boh v živote pripravené (ľudí, situácie)? ;-)

Okolokolo

Ja som kresťan. Stastne zenaty a zenu som si nasiel na dedinskej zábave. A sme spokojný. Poznam cloveka taktiez krestan a on si nasiel zenu v kostole. No taku s prepacenim pixu by som nechcel ani keby mi platili. Tym ale nechcem napisat ze to plati unifikovane ale bacha na to. Taktiez clovek moze najst na diskoteke potvoru. Preto sa toto da pre istotu otestovat trebars najprv spolocnym bývaním. Lebo hupsnut do vztahu v ktorom bude jeden trpieť nie je zivot.

Loooooool

Fantasyi- konecne normalny komentar z celej temy.
Mne krestania pridu ako takí 30rocni chlapi ktori este stale pocuvaju naslovo svoju mamicku. Co povie to si oblecie. Nemoze ist tam a tam pokial im to mamicka nepovolí.

Krestan: nemozem toto robit, je to tazky hriech pane boze zhorim v pekle. Radsej budem cele dni sedet doma a modlit sa ako kaze cirkev. Musim na slovo posluchat bla bla. To je ale nudný život. Ja v boha neverim ale aj keby verim tak ved netreba to prehanat. Kazdy robime chyby (po vašom hriechy) s tym sa zmierte. Nebudete dokonalí nikdy. Normalny clovek nejake lahké chyby hodi na hlavu ale vy uz placete a ospravedlnujete sa tomu tam hore. Obcas mi je z krestanov dost zle. A ked pocujem taky nazor ze sex az po svadbe tak idem vracat. Si myslite ze manzelstvo vzdy trva do smrti? A ked sa rozidete tak co? Lenze vy radsej budete spolu aj keby si uplne nerozumiete lebo co predsa boh spoji to vy nerozdelite... maj gad koncim s chodenim sem

Jozef ko

Ja sa modlim za najdenie partnerky,ale pritom ziadnu nehladam kedze robim prevazne vzenskom kolektive,a niejaka sa mi zapaci tak zistim ze je uz vydata,a este co som si vsimol ze take nepriame ponuky boli a ale kazdu som odmietol ,neviem ako to panboh zariadi umna aby som si niekoho vsimol ked ja som asi slepy,ale podla mna vsetky zeny co som stretol stali zahovno!a este taky postrech tu na tomto fore sa asi nikdo nebude modlit za partnera ked tu riesia veci ako si urobit dobre,a ci ma to nebude boliet ked si tam palec vopcham

sasdq

ojka - Netreba nič preháňať, môžeš sa dlho modliť, deň čo deň byť v kostole, najväčší "hriech" - sex nebol a aj napriek tomu, ako partnerka/manželka budeš mizerná.
Dá sa vydržať bez sexu aj do svadby. Dá sa vydržať, aj keď si predtým mala dlhé roky plnohodnotné vzťahy a až teraz si povieš, že už nezídeš z tej najsprávnejšej cesty, akurát vtedy si partner vytvorí o tebe obraz ... Ak si vydržala pri všetkých partnerov, tak ti gratulujem, je to naozaj chválihodné. Počítaj však s tým, že partnera si týmto nikdy neomotáš okolo prsta, muži prežívajú lásku viac telesne, on vydržal a ty si si vašu jedinú páku na mužov sama odpálila.