Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka
Spolocne peniaze
Nerobte z komara rovno slona. Nebolo pekne, ze hybal spolocnymi peniazmi. Ano, mal sa opytat. Ale ak to bol naozaj ten dovod, tak je to ospravedlnitelne. Zbytocne spekulovat, vsetko sa ukaze, ci to bola pravda - ako zacne splacat, ci nesplacat, co si pozical. Pokial to zaplati, nic sa nedeje a budu mat auto. Pokial nezaplati, tak klamal a je to vyhovorka a maju problem, ktory treba riesit.... Vsetko medzi tym, su len spekulacie. Chlapa neobhajujem, ale viem pochopit, ak to chcel riesiet a okolnosti sa mu takto zisli. Pre buducnost si treba dohodnut prisnejsie pravidla, alebo ak chce clovek istotu, rozdelit ucty. Urcita financna sloboda je vo vztahu dobra. Jeden nemusi druhemu vysvetlovat, co si kupil, alebo co jemu kupil za darcek a kde, ked vidi vypis z uctu.
Pri tej spolocnej hypo maj vzdy doklad a minimalne jedneho svedka, kolko si platila ty. Byt je napisany na koho? Niektori muzi su svine vychcane, vyuziju tvoju zamilovanost a doveru. Pri prvom naznaku, ze ich podvadzas pridu s placom k mamicke a ta im s radostou poradi, ako sa ta zbavit a s holou ritou. Vnimajte, co sa deje okolo vas a poucte sa z chyb inych.
nez zacne manipulovat tisickami eur na spolocnom ucte, mala by o tom byt minimalne informovana aj ona, ak uz nezahrnuta do rozhodovacieho procesu. taka ta stupidna chlapska vyhovorka, ze nepovedal som ti to, lebo by si mi nadavala, je uplne genialna, fakt. mozu ju aplikovat na kazdu jednu blbost ktoru urobia a nepovedali nam o nej, lebo ved by sme im nadavali.
Kup si aj ty zo spolocnych penazi auto, alebo nieco ine. Zabudni mu to povedat a daj slub, ze urcite ich zo svojich vratis. Auto samozrejme napis na seba. Uvidis tu reakciu od neho a tie komenty od chlapov. Ver, ze budu diametralne odlisne. Na chlapov si davaj pozor, mnohi si myslia, ze zeny su sproste, ze ich prestia, vyuziju, oklamu, podvedu, okradnu a oni spadli z jahody. Ak sa zena tvari v pohode, este neznamena, ze o tom nevie a ze mu to nevrati.
user - to vystihol presne. Ak nemal momentalne dostatok penazi, len si ich pozical. Ak ich vrati, tak to platil zo svojho. Ak tam mate dostatok penazi a nebudu vam chybat, neni to ziadny problem. Ak tam bolo malo penazi a budu chybat, to uz problem je. Bolo by od neho spravne, keby sa vopred opytal - ale ako vysvetlil, odhovorila by si ho od toho. Bude ta vozit tiez, zaplati tak vsetko on. To neni problem, ale prkotina, ktoru netreba riesit. Keby to nevratil, bolo by to ine...
Nezaplatil ho zo ziadnych svojich penazi, ale zo spolocnych. Zo svojich penazi este nevratil.
Co vlastne riešiš? Auto, ktoré budete využívať spoločne zaplatil zo SVOJICH peňazí. Bodka.
V buducnosti moze minut vsetky spolocne peniaze a nepovedat jej to, lebo sa bude bat jej vycitiek. Ked spolu nedokazu o peniazoch komunikovat, nedokazu s nimi ani hospodarit. Spolocne peniaze nezanmenaju, ze o nich rozhoduje ako chce, pozicia si z nich a potom mozno vrati. Nikdy nemaj s partnerom spolocne peniaze a s manzelom, len cast. Ked ide o peniaze, brat nepozna brata a laska rychlo vyprcha.
Ja teda nevidim nic zle na tom co urobil.Pokial platite vsetko co mate spolocne na polovicu a on ma este stale peniaze ktore su jeho...no...momentalne nemohol ich pouzit a tak pouzil z tych spolocnych.Bud mesiac ich tam vrati a ty to nepocitis.Svoje peniaze predsa moze investovat kde chce.Chyba bola ze ta neinformoval.Ale povedal ti preco.Vyhol sa proste len vycitkam.To auto budes pouzivat aj ty.Ja by som povedala,ok,len nabuduce mi mozes o tom povedat...Pokial vam to ze ich pouzil nejak neublizilo financne.
Ma na to,nech si kupi.
A co sa tyka spolocnych veci...
Pokial viete prispoevat na spolocne veci rovnakou ciastkou a co vam ostane je vase,tak na tom nie je nic zlé. Ale vsetky peniaze davat do jednej truhlicky je hlupost.Nerobi to dobrotu.
Spolocne peniaze znamenaju, ze sa rozhoduje spolocne o tom, ako sa pouziju. Ked ide o peniaze, clovek rychlo spozna charakter druheho cloveka.