Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka
Spolocne peniaze
Ak chlapec rad obchoduje na burze a pritom ma pozitivny vztah k pozickam, tak je velmi pravdepodobne, ze vyuziva pakove obchody. Obchodovat na paku povedzme 1 ku 20 znamena, ze on da jeden diel a 20 dielov je ako pozicka. Napr. on da do toho 1000 EUR a dostane pozicane 20 000 EUR na obchod. Ak zarobi, tak sa mu peniaze zhodnocuju rychlejsie, pozicku vrati okamzite. Problem je ak prerobi, pretoze to rapidne zvysuje straty a on tie peniaze dlzi /bude dlzit tych 20 000 EUR/... Opytaj sa ho nenapadne, ci obchoduje na páku - co ti povie. Pri tomto sposobe sa da vo velmi kratkej dobe enormne zadlzit. A zadlzenie je pravdepodobnejsie, nez to, ze sa mu podari zarobit.
Tie pozicane peniaze na auto je oproti pakovym obchodom, len ako zrnko piesku v mori. Ak ich robi, tak uprimnu sustrast.... Potom sedite obaja na sude s dynamitom. Ono je to taky lahky sposob, ako niekomu nakukat pekne zarobky. Ale na to musi vela ludi prerobit.
No on ma nejake obchodovanie..ja presne neviem, o co ide. Asi na burze.
Aku zmluvu ? To kde ma tie peniaze ulozene ? Bezne ich ma clovek trebars v banke a strati len nejaky urok. Pripadne niektoru uctuju nejake penale. Ale vo vacsine je to furt lepsie ako pozicka. Banky kludne vypovedia zmluvu klientovi, ked je nevyhodna pre ne.
Ze on nemoze vybrat z tych svojich, lebo tym porusi zmluvu.
Ze on zoberie pozicku..ze co uz.auto potrebuje.to ze ma oklamal hra tak,ze on musel konat.
Ja neviem, co mam robit. Ze pre mna su len peniaze a ziadna podpora. Ja mam byt este nadsena z toho,ze ms auto asi .
Človek čo má pôžičky nikdy nič dobré do života neveští. Už to že sa zadlžuje vypovedá dosť o tom aký je. Čo je také životne dôležité že si človek musí požičať? Ja som pôžičku nikdy nemala radšej som žila skromne a spokojne než mať dlhy a nespávať. Život na dlh je cesta do pekla. Ked je tvoj muž takýto prúserár bral asi manželstvo ako možnosť sa zachrániť .
Nech preda auto a vrati peniaze.
Určite zbystrieť, aby si nedopadla tak ako Petrana, nakoľko Tvoj priateľ asi tiež oveľa lepší nie je. Ak raz už začal s pôžičkami, mal problémy so splácaním, ver mi, že s tým neprestane a zadĺžite sa až po uši.
a asap zrusit spolocny ucet
utekat...
Tak dnes mi zacal hovorit,ze neda zo svojho a zoberie pozicku. Ale on uz pozicky mal; pred tym ako sme sli do hypo, vyplatili sme ich a slubil,ze uz si nebude brat. Lenze jemu uz pozicku nedaju asi a teraz nam budu chybat peniaze na prerabku.
Neviem, co mam robit