Spolocne peniaze

Príspevok v téme: Spolocne peniaze
Katkaaaa6

Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka

čitateľ

Kúpna zmluva s podielovým spoluvlastníctvom, podiely si určia napríklad podľa výšky vkladu, pri zrušení podielového spoluvlastníctva má spoluvlastník predkupné právo. K ostatnému sa nevyjadrujem, nevieme ako to u nich bolo.

Nikkuš

Áno, ale na katastri ti to nezapíšu, takže risk. Ako som čítala jej príspevok, tak jej tie financie nechýbali a chýbať jej začali až keď blokol exekútor účet, takže na mizine bol on a nie ona. Ona sa bola schopná o seba a aj dieťa postarať aj z materskej, tak on si mohol nájsť tiež prácu a to aspoň na brigádu. Chlap by sa mal starať o rodinu a nie baby o chlapa.

čitateľ

Mesačný princ: Mám kamaráta, rozišla sa s ním po dlhom čase partnerka a okrem iného mu vyčítala absentujúce dovolenky, výlety, ale on to zo svojho platu utiahnuť nedokázal, zabezpečoval bývanie v byte, auto, pritom, nepije, nefajčí. A jeho žena bola fakt obyčajná, ničím výnimočná, teraz žije sama v prenájme. Takže ti verím, len na vzťah v dnešnej dobe dáš mesačne pár sto euro a pritom budeš v jej očiach za škta.

Mesačný princ

Nikkuš - aj ja som prišiel o prácu a neviem si žiadnu nájsť už pekných pár rokov....samé dohody či práca na čierno mi zaručujú financie....

čitateľ

Nikkuš: Volá sa to spoluvlastníctvo, môžeš si zadefinovať pomer v akom sú vlastníci, teda nemusí byť 50:50. Petrana urobila chybu v tom, že neriešili výpadok jedného príjmu, ale smerovali k pomeru 3 nezarábajúci. Doba je neistá, každému sa môže stať, že sa stane nezamestnaným, ženy chodia na materskú, rodičovskú, v krízach by sa mali partneri podržať a nie hneď utekať. Chybu spravili obidvaja, tým že situáciu neriešili, len ju odďaľovali.

Nikkuš

Chlapi, to akože si vážne myslíte, že ešte by vás mala žena dotovať a aj v takom prípade ako napr. u Petrany spravila chybu ešte ona? To sa mi snáď sníva. Ja by som takého chlapa už dávno poslala na ulicu ak si nevie nájsť prácu ak o jednu prišiel.
Irónia je v tom, že ak nie ste manželia, spoločne vlastniť na papieri nič nemôžete a je len vecou dohody na koho sa napíše. Každopádne auto má menšiu hodnotu ako byt a aj v tom prípade ťahala za kratšie žena.

čitateľ

Realitaa: Píšem o obyčajných šedých myškách, ani sa moc nemaľujú, vyzývavo sa neobliekajú a predsa očakávajú, že muž je ten, ktorý sa má o všetko postarať, všetko uhrádzať a čo si oni zarobia, to zostáva im. Je dosť takto zmýšľajúcich "obyčajných" žien. Ale inak dobre píšeš, pár krát som sa s chuti zasmial:)

Realitaa

Ver, ze kazda takto nerozmysla. Ale take si vazit neviete. Ak sa pozerate na zenu, ako na kasicku potras sa, tak sa necudujte, ze ujdu. Nie preto, ze nemate peniaze, ale preto, ze jej ich furt vycitate, furt revete kvoli kazdemu centu, furt si za vsetko zaplat sama moja etc. Kupite si jednoizbak a myslite si, ze ake terno a kazda vam ho chce uchmatnut. Treba si davat pozor na taku, ktora nic nema, pracovat nechce a jej zovnajsok vas magicky pritahuje. Presne take, pre ktore stracate hlavu. Take vas osklbu do hola, ze nestacis ani mrknut.

Maxxxx

Petrana: Zrejme si dobre zarábala a on zarábal menej, tak si mu mala dať viac peňazí, aby si nemusel brať potajomky z účtu. Prišiel o robotu, prezradíš mi, s čoho mal žiť ak nerobil? Ty si robila, tak prečo si mu nedávala viac? Hneď ako bol na nule a zrejme potreboval platiť pôžičky si ho kopla a zdekovala si sa k rodičom a jeho nechala.