Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka
Spolocne peniaze
lenze este stale existuje velke mnozstvo ludi ktori nemaju paru o tom ako s peniazmi narabat ;)
Slniecko73 spolocny ucet je imho blbost aj ked su vztahy ok... ono je to uz psychologicky dane ze s cudzieho krv netecie a kazdy sa sprava zodpovednejsie ked naraba len so svojimi peniazmi
Ja spolocne peniaze neuznavam. Nieje totiz nic lepsie pre vypocitaveho partnera ako ked je ten druhy zamilovany zodpovedny a setri a pijavica ho moze vyuzivat.kazdy nech si pekne plati svoje vydaje aby to bolo spravodlivo rozdelene
No niektore prispevky ma dost vystrasili..
No spolocne peniaze sme zvazovali a rozhodli sme sa tak preto, lebo chystame spolocne byvabie. Hypo mame na polovicu a dom tiez vlastnime kazdy jednu polovicu.
Ano, potreboval auto, ja mam vlastne. Tie peniaze, z kt.zobral splacame spolu ale boli urcene na prerabku domu. Cize keby ich nevrati, tak by nam nevyslo na prerabku. Unahlil sa preto, lebo bolo konecne auto, kt chcel za prijatelnu cenu a keby cakal, mozno uz by nebolo. Keby tie peniaze nevrati ako mi povedal; to by bol hnusny podraz od neho .o kupe auta sme sa spolu bavili, vedela som, ze chce kupit len mi to v dany den povedal az ked to spravil..
ja nechaem ako niekto može v dnesnej dobe žit na psiu knižu.My mame tiež z mužom spolocný učet,ale mam prehlad vo vsetkom.kolko sa mina,naco sa mina,nie nevediem si zoznam bločkov,az taky pedant nie som,ale viem kde isli nase peniaze.samozrejme mam to od mladosti,zo zahranicia ,takto sme si s manželom kupili byt a auto bez požicky.A mat spolocný učet pred svatbou,nie,nikdy.každy nech sa hra na svojom piesocku,a skace do takej výsky na aku ma.A ked už tak každy nech ma svoju rezervu.
adr1a si nepochopila o com pisem ale to vobec nevadi. ja len pisem o tom ked zena vycita muzovi nedostatok doveleniek kdesi v nejakej inej krajine. pride mi to cudne a hovorim si ze ked sa to ako poziadavka vyskytuje v takom mnozstve iste to nie je preto ze by tolko zien videlo zivotnu napln a filozofiu v tom chodit na dovolenky do zahranicia. a so zdravotnych dovodov to tiez nebude tak casty dovod. cize ostava to porovnavanie sa. lebo oddychnut sa da aj vselijako inak. a zeny sa neskutocne porovnavaju v tychto veciach. aj muzi ale ja hovorim ludia ktori sa musia kdejako porovnavat su otrokmi a su neslobodni.
Odlud. Co je zle na dovolenke?) Ja napr.kaslem na to, kto kde a kam za kolko chodi)) je mi to u rici)) ja milujem more tak preto k nemu chodievam a ine inych neriesim. Ti nech si chodia aj na mesiac...
Ja sa riadim sebou. Ini ani nevedia ci chodim a kam chodim. Idem tam lebo to tak chcem ja. Nie kvoli inym k nemu chodievam, ale kvoli sebe. Mne aj zdravotne prospieva
ad dovolenky a vylety. dost casto su uvadzane v suvislosti s peniazmi. pekny vylet sa da urobit aj bez zbytocneho minania penazi aj vo svojom okoli. a ta potreba chodit kamsi do zahranicia na dovolenku je podla mna skor vysledkom potreby sa porovnavat. proste aby sa zenuska v praci medzi kolegynami necitila ako socka a mohla tiez povedat ze bola s muzom kdesi tamsi v nejakej prdeli a bud je to destinacia kam chodi kazdy chumaj takze ideme pekne stadovito alebo je to ojedinelejsia destinacia a mozme sa citit vynimocne.
jaaaj more toto je svet :D
čitateľ
21.07.2016 14:40:31
Ked ta citam, akoby si o mojej zene pisal.
teraz sa nevyjadrujem k problemom autorky ale ku vztahu peniazom ktore tu niektori rozoberaju. toto zblbnutie ludi peniazmi zacina uz v mladosti. som od par ludi pocul ze dnesni mladi ked si idu vyhodit z kopytka na zabavu tak na to minu aj par stovak eur. za touto pliagou by som hladal dnesnych tupych vymletych rodicov. cest vynimkam. urazit sa moze len ten rodic ktoremu som splechol pravdu do tvare. taky chalan ked vyrastie bud sa uskromni alebo si zacne zarabat ale baba ked vyrastie od nej sa necaka ze bude zivitelkou rodiny ale na eurace je navyknuta a to je zla kombinacia.