Spolocne peniaze

Príspevok v téme: Spolocne peniaze
Katkaaaa6

Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka

čitateľ

Realitaa: Ok, žena môže minúť všetko na seba, na zážitky, nič si nenasporiť a prísť na hotové, dnes takto rozmýšľa veľa. Ale potom sa nemôže sťažovať, že keď po 5 rokoch krachne vzťah, tak odíde s tým čím prišla.

Realitaa

Nechajte ju uz na pokoji. Zivot ju dost potrestal, teraz ste vsetci mudri. Po bitke je kazdy general, vsak? Spomenula, ze majetok sa spravodlivo rozdelil. Na svoje peniazky ste chamtivi, ze hnus. Tak zena by bola pekne sprosta, keby platila opravy v byte, ktory je muzov a rekonstrukciu by ste este nechceli za jej peniaze?

Mesačný princ

Realitaa - človek sa mení to je fakt. No ja poviem rovno, že peniaze zarobiť nedokážem. Preto nemám partnerku.
Môžem povedať aj to, že som majster sveta a klamať ale presne takto nejako by to skončilo. Mal by som chvíľku partnerku a keď by došli peniaze, tak by odišla.

No kto uverí klamstvám, tak to je jeho problém.

čitateľ

Petrana_K: Ako ste mohli mať spoločný byt, keď bol písaný na snúbenca? Za koho peniaze sa kúpil, kto platil prípadný úver? Píšeš, že ste mali spoločné auto a nakoniec vysvitlo, že je tvoje a aj si si ho zobrala. Mám za to, že dnes ženy prídu na hotové, neinvestujú ani cent, ani do získania nehnuteľnosti, ani do opráv, ale po čase si už nehnuteľnosť nárokujú - predsa oni ju riadili, vyberali zariadenie(platil niekto iný) To, že je jeden bez príjmu a prakticky aj ten druhý, vtedy sa peniaze veľmi rýchlo rozkotúľajú, muž samozrejme kvôli žene chce zachovať životnú úroveň, nepovie o pôžičkách aby nebol za neschopného a raz to praskne. Peniaze neboli, tak si ho hneď opustila.

Realitaa

Mesacny princ: Akych partnerov si vyberate, takych mate??? Clovek sa v priebehu zivota meni, tomu ver. Nie kazdy sa vyfarbi hned na zaciatku. Mimochodom, pokial mi je zname aj ty si si nevybral v zivote najlepsie. Zostup z oblacika Mesacny princ, ty zijes v iluziach. Kazda zena dufa, ze muz je ten, kto bude oporou, ten, kto vie nakladat a hospodarit s peniazmi, ten zodpovednejsi, ktory ochrani majetok a rodinu. Na zeny nakladate toho viac nez dost a to nehovorim o tom, ze zena musi robit takmer dvakrat viac, aby zarobila to, co muz. Vam nie je hanba vobec pytat od zien peniaze a este ich aj okradat? Toto nie je chlap, ale obycajna sracka, ktora sa ako pijavica prizivuje.

dalsi

Petrana_K

- tak to si sa dostala len k bodu 4. Nemala si prijem a on ho nemal tiez. Pritom mal vysoke vydavky. Ak ste nemali prijem, tak pri vysokych vydavkoch je to len otazka casu /a velmi kratkeho/, kedy tie peniaze dojdu.... To bolo treba riesit vopred a nie cudovat sa prazdnemu uctu /a nasledne dlhom/.

Ak bezne neriesi clovek, ci je spolocny ucet a neriesi body 1 a 2, tak minimalne u bodu 3, ked jeden z partnerov nema prijem uz vyrazne obmedzuju vydavky. A to nehovorim o bode 4, kedy sa to uz obmedzuje drasticky. Bez ohladu, ze tam mas nejake peniaze.

V dobe internetbankingu, ci SMS notifikacii sa da mat velmi dobry prehlad o tom, co sa deje na ucte.

Jedine pozitivum z toho moze byt ako tvrda zivotna lekcia.

Petrana_K

Ja som dlžoby nemala, všetky poplatky a výdavky s bývaním som hradila včas a ostatné som neriešila, nakoľko som mala vždy dostatok financií na účte aj keď trovil viac ako mal. Vedela som, že troví, ale pokiaľ som mala všetko a všetko bolo poplatené, nevenovala som tomu pozornosť a navyše mal vždy dobrú výhovorku.

dalsi

Petrana_K - to je smutny pribeh so smolou na chlapa. Lenze ty sama za to mozes tiez.

1/ zriadili ste si spolocny ucet - takze sa pocitat s tym, ze ktokolvek si z neho moze vyberat

2/ ak aj bol spolocny ucet -neriesila si velke vydavky

3/ ak si aj nepotrebovala riesit vydavky, kym ste obaja mali prijem, trebalo ich riesit vtedy ked muz prisiel o prijem

4/ a ked si uz aj ty prisla o prijem a nekontrolovala vydavky, tu mi uz rozum zostava stat, ze ste duplom nesledovali vydavky.

Co si cakala, ze tie peniaze na ucte sa zazrakom objavia ?

Myslim, ze to bola zivotna lekcia, ze za hlupost sa plati. Mala si minimalne 4-5x moznost s tym nieco urobit a vykaslala si sa na to. Ked tvoj muz nemal rozum, kde si bola ty ? Nielenze si spolu s nim ohrozila vas vztah, ale aj dieta a aj svoju matku, kedze na nu bolo treba lieky ako na onkopacienta.

Toto nepochopim, ako sa ludia spravaju ako pstros, ze su problemy a schovavaju hlavu do piesku a cakaju na zazrak. Potom, aky je ten chlap hajzel /co je aj pravda/, ale zabudne sa dodat, ze mame tiez riadne masielko na hlave....

Petrana_K

Tentokrát sa nič nestalo, ak teda peniaze vráti, ale určite to tak bude aj do budúcna?!
Žiaľ, mám svoju trpkú skúsenosť, takže ja to až na takú ľahkú váhu neberiem.
So svojím bývalým snúbencom som žila 5 rokov a tiež sme mali spoločný byt, auto, účet, syna. Byt bol napísaný na neho, nakoľko spoločný majetok podľa zákona môžete mať iba ako manželia, auto bolo moje, účet sme mali spoločný, s tým, že to bol jeho účet, ja som bola disponent a chodili mi tam všetky peniaze, výplata + provízie zo živnosti. Spočiatku som neriešila, že vyberá z účtu a nakupuje bez môjho vedomia, lebo peniaze sme mali. Po 4 rokoch prišiel o prácu, lenže životná úroveň musela zostať. V trovení sa naďalej neobmedzoval, ale keďže môj príjem bol postačujúci, neriešila som to. Zostala som tehotná, na rizikovom tehotenstve, takže môj príjem išiel tiež nižšie, ale môj bývalý sa neobmedzoval. Bez môjho vedomia nabral pôžičky, spočiatku ich splácal, neskôr nie. Ak prišiel platobný rozkaz, nevedela som o tom, zahadzoval ich. Až raz, keď mal môj syn 6 týždňov a potrebovala som súrne vybrať peniaze z účtu, lebo som ich chcela dať mamke na lieky (onkopacient) som prišla nato, že účet je blokovaný. Vtedy som začala pátrať po jeho dlžobách a prišla som nato, že má na krku 6 exekútorov, kopec nesplatených dlhov,, založený byt. Vtedy som povedala koniec a odsťahovala sa od neho. Auto som si zobrala, byt zostal založený a zostal tam on aj so zariadením. Odišla som k rodičom aj s malým a odvtedy mám našťastie pokoj.
Svoj príbeh sem píšem preto, aby sa nestalo niečo podobné. Nie som sama s takýmto problémom, takže radšej si vyjasnite všetko na začiatku, lebo neskôr sa už nedá.