Spolocne peniaze

Príspevok v téme: Spolocne peniaze
Katkaaaa6

Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka

0vecka

podla mna nemal brat so spolocnych penazi ale v pripade ze to naozaj za kratku dobu dorovna tak si myslim ze to neni nieco co by jedna kyticka nespravila...

inak Jax nesuhlasim s tym ze nove auto su vyhodene peniaze .... ja som povodne xcel kupit ojazdene som pozeral ceny a nakoniec som skoncil na novom... akurat dnes som ho kupil :) ... fakt ako som pocital tak som pocital vychadzalo to finance skoro rovnako mozno o 1000 EUR drahsie za co ho ale mozes sam nakonfigurovat a mas min 2 roky zaruku ... pricom pri ojazdenom fakt nevies preco ho predavaju a ako s nim jazdili...

dalsi

Poucenie je v tom. Ak mate spolocny ucet - tak si vytvarate spolocne peniaze. Potom si kazdy moze brat z nich kolko potrebuje, kedy chce, alebo sa musite spolocne dohodnut.

Ak nechcete taketo situacie, tak je to velmi jednoduche. Staci im predchadzat a mat kazdy svoj ucet.

Spolocny ucet si zriadte na spolocne poplatky a prispievajte na spolocne podla moznosti. Nebude tam taka vysoka suma, ale aj tak - pri partneroch, ci manzeloch - vzdy je iba jeden majitel uctu a druhy iba spoludisponent.

Takze, vytvorenim spolocneho uctu sa dalo ratat, ze taketo situacie nastanu. Nechcem obhajovat chlapa - ja by som na spolocne nesiahal bez vedomia partnerky. Ale viem si prestavit, ze chalanisko mal silnu potrebu kupit auto a nejake sa vyskytlo. Ak nema dostatocne likvidne peniaze, napr. ma ich na nejakom terminovanom ucte a neda sa to vybrat, alebo su tam vysoke pokuty, tak potom urobil mensi podraz.

ZNOVU - nic sa nedeje, pokial to zaplati. Avsak na toto si treba davat pozor a dohodnut si presne, kedy to tam ma vratit a tvrdo trvat na svojom. Problem uz vznikol, takze bud sa to uhra, ze si to iba pozical, alebo sa ukaze - ci je nejaky podvodnik a peniaze nechce splatit. Netreba sudit, kym nemal sancu to zaplatit. Bez ohladu na to, ze existuju ludia, co vedia nasekat dlzoby.

user

@Denisaf a @Realitaa Vklady a výbery na spoločnom účte sú preukázateľné, ver tomu, že ak by chcel zmiznúť, tak bude mať s tým súdne poťahovačky. Za mesiac jej všetko vráti, on tie peniaze má, asi náhly popud, chcel ho chytro mať.
K tebe len toľko, nemôžeme za to akých bezperspektívnych partnerov si vy vyberáte, srdce vždy preváži zdravý rozum.

Mesačný princ

denisaf. - veď hej, tí, ktorí sú zasiahnutí nepriazňou minulosti tak to dokážem pochopiť. Ale aj tak je to celé zle.

Poučenie je jedna vec ale strach nám často krát bráni žiť.
A je to celkom smutné.

denisaf.

mesacný princ áno niekedy sa bojime neopodstatnene ale keby neprezijem napriklad ja co som prezila ze partner si odomna napoziciaval peniaze potom vyvolaval hadky aby sme sa rozisli a nasledne po rozchode mi nevratil ani cent a zmizol tak tak neupozornujem..tiez som vtedy nechcela pocuvat nikoho a zakryvala si oci pred realitou akeho mam vlastne muza..takze tak..

Mesačný princ

Ak ľudia premýšľajú takto, tak sa ani nečudujem prečo má toľko ľudí naštrbenú psychiku, prečo je toľko rozchodov, prečo....

No pretože ,,ľudia by mali byť obozretní, mali by sa báť, mali by sa riadiť heslom (čo ak sa stane), mali by predvídať tie najhoršie katastrofické scenáre.....

No, pokiaľ sa nezmení zmýšľanie ľudí, tak to na tomto svete bude vyzerať ozaj divne....

Každý človek sa bojí, ale báť sa dopredu niečoho, čo ešte ani nie je je utópia....

denisaf.

a ešte ma napadlo to nemohol počkať kým si vyberie zo svojich peňazí? bolo to také nevyhnutné aby ešte chvíľu nepočkal kým si bude môcť vybrať zo svojho. S požičiavaním a ,,splácaním,, mám strašne zlé skúsenosťi bud na niečo mám a kúpim si to alebo nemám a počkám kým si našetrím. Mne ex ešte dodnes nevrátil peniaze čo mi dlží a nieje to malá suma fakt dnes baby neverte nikomu lebo veľa ľudí si vezme peniaze a potom sa na vás vykašle..

Realitaa

Stalo sa vela, nahlodal doveru. Auto nestoji 10 euro. Keby to bolo naopak, nebol by to slon, ale rovno mamut. Je zaujimave, ze muzi si davaju sakra pozor na svoje peniaze, ale s peniazmi partnerky uz tak zodpovedne nenakladaju. Milovat neznamena byt slepy a sprosty, stale si treba zachovat obozretnost. Vsetci by sme chceli moct byt v bezpeci, doverovat, mat istotu a moct sa na druheho spolahnut. Dnes to uz vo vztahoch a ani v rodine neplati. Kazdy sleduje, len vlastny zaujem a preto treba byt obozretny a chranit sam seba. Jeho tie spolocne peniaze lakaju, aj na to by som si dala pozor. O velkych vydavkoch sa rozhodne ma dohadovat spolocne.

denisaf.

úplne súhlasím s príspevkami mal ťa o tom informovať ked spravil takúto vec tak by som si už dávala na neho pozor nové auto je pekná pálka a nie 10 eur toto sa jednoducho nerobí... presne ako ti tu píšu veľa mužov zneužije ženskú lásku pre svoj prospech a pre peniaze tiež sa mi to stalo... proste vybrat si len tak na nové auto bez toho aby si o tom vedela to už by som spozornela či mi náhoidou nevybieli účet v budúcnosti... nechcem aby to bol tvoj prípad len upozornujem