Spolocne peniaze

Príspevok v téme: Spolocne peniaze
Katkaaaa6

Prosim o nazor- s priatelom sme kupili dom a kedze mame spolocnu hypo,tak mame aj spolocne peniaze.
Priatel ma pokazene auto, do ktoreho sa uz neoplati investovat. Vedela som o tom,ze chce kupit nove. Najskor chcel v hotovosti, potom na leasing. Ma este aj svoje vlastne peniaze, ktore ma ulozene na ucte, z kt.moze vyberat iba niekedy . Co sa ale stalo; vcera vecer prisiel a povedal mi, ze nebol na treningu ako mi tvrdil, ale bol si kupit auto. Vybral z nasich penazi a buduci mesiac tam vrati z tych svojich. Nepovedal mi to,lebo ze by som iste hubovala do neho. Ale mne sa nepaci,ze ma vlastne oklamal ; hoci na druhej strane son rada;ze to kupi zo svojich a nemusime brat leasing
Co si o tom myslite?
Vdaka

0vecka

Messje Auto kupis aj za tisicku... nemam dojem ze by si to tak min 50% pracujucich slovakov nemohla dovolit...

inak divne ze ti to nepride az take... si predstav situaciu a nieje az tak neobvykla ze s amu podarilo par krat otocit nejake peniaze... co ked a to je uplne realne sa mu dalsi kseft nevydari... pride o 50% tej sumy nebude schopny zaplatit na spolocny ucet a auto nepreda lebo bude presvedceny ze to nabuduce vide.. pride aj o tu druhu polovicu penazi a auto uz nebude schopni predate za Tolko za co ho kupil... a to je este ten lepsi scenar lebo sa este ani moc nezadlzil ...

akoze podla mna ej to nezodpovedne jednanie...ine by bolo ak by mal peniaze na terminovanom ucte a fakt by tu islo len o formalitu...

Messje

Tiež som rozumela ze je to ako pise ovecka ale...
Ako poznam seba...tiez by som urobila ako on.Pravdepodobne sa mu dari ked dokazete mat na spolocnom ucte tolko penazi aby si z nich zobral na auto.
Nevidim to ajo nezodpovednost.Proste zariskoval a veri si ze sa mu zadari.A ked nie...zadari sa neskor...a ked nie...auto preda.Jeminecku.Nech mi tu nikto nepovie ze nema rad peniaze a nerad si ich uziva.

neviem111111

ovecka, moj byvaly sa vdaka obchodovaniu na burze zadlzit 5 litrov. dosiel o vsetko do posledneho centu. netreba podcenovat schopnosti niektorych individui :D

0vecka

inak ak tie jeho peniaze nie su iste tak by ma to pekne nasralo... som myslel ze to bol nejaky terminovany ucet alebo take nieco... toto je fakt nezodpovedne...

0vecka

dalsi malokedy prides na burze o vsetko.. dokoca su aj nakupy najme pri dennej burze kde ti pozicaju 99 nasobok ale ty rucis len tou 1/100 .. takze do dlhu sa dostat nemozes...