dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
čo už
Aj ja vam drzim moc a moc palce.Ak si veriaca alebo proste len veris, popros hocktoru bytost o pomoc, aj to vyrazne pomaha. Ocenuj v mysli partnera, dakuj zanho a zehnaj mu, robi to zazraky, ver mi. :)
A tulak pise fakt velmi pekne, suhlasim. :)
Si neskutočná bojovníčka. Tak nech vám to tentokrát vyjde. Veľa šťastia prajem.
dakujem vám všetkým za rady.
pohovorila som si s nim. najprv milo, potom som vsak uz zvysila hlas, zase som s nim cely vikend nekomunikovala, len som sa hádala,inak nič, sebauctu hádam ešte nejaku mam,skor som mu povedala, ze ja nie som stastna, ze proste malo pre mna robi,ze sa správa nevhodne,ze takto to už dalej nechcem, ale ze ho lubim aby vedel,a on povedal,ze sa pokusi teda s tým niečo spraviť, ze pojdeme na dovolenku teraz a ze vsetko sa nejak napravi, ze nechce ,aby som sa zle citila.dnes mame aj naplanovane zajst do kina a tak....snazi sa mi konecne to zacať nejak vynahradzat, aj je mily uz ku mne....len dufam,ze to nepotrva opat iba mesiac..a potom znova to iste peklo ..dala som tomu este sancu.
tulak dakujem za rady, totiz- uzasne pises, na chlapa, necakala by som, ze chlap vie takto krásne napisat nieco a detailne, palec hore.
nie vzdy je vztah idealny ale ak je laska da sa prejst cez vsetko
tulák
uvažujem, aké je to super, keď takto pekne vedia muži popísať situáciu, klobúk dole :-)
suhlasim s tulakom do posledneho slova.
Myslim ze ti chyba sebavedomie, alebo presnejsie mas malo sebalasky. Ked ma clovek sam seba dostatocne zdravo rad tak nie je taky zavisly na druhych respektive na ich laske preto nema v sebe ten večný hlad, taky deficit, dokaze byt rovnocennym partnerom, nie tym hladujucim. Jeho pocit stastia a spokojnosti nezavisi az tak na druhych, aj ked prirodzene kazdy potrebujeme lasku, tu ide ale o tu zdravu mieru. V tom zhruba aj spociva to co som nazval citova samostatnost. Dokonca taky clovek nejaky cas vydrzi aj sam bez partnera (podotykam bez partnera, nevravim o osamelosti bez ludi to mame kazdy trosku individualne to je ina tema). A dokaze povedat stop ked niekto prekracuje jeho hranice. Ty sa sice s partnerom o tom hadas ale nepovedala si razne stop. Tym mu ukazujes ze moze stale pokracovat vo svojom nevhodnom spravani.
Tu mieru sebaucty ci v tomto pripade skor nesebaucty nezdedis po tete ktora zije s alkoholikom. Jedine ze by si s nimi vyrastala. Bolo to tak ?
Co sa idealnych vztahov tyka. Ani tvoj nebol idealny, zadny nie je. Nemala by si to ani ocakavat lebo ako sa hovori kto vysoko lieta tvrdo dopadne. Vo vztahoch treba byt realista, nie pesimista, ale realista. To len ty si si vas vztah aj partnera idealizovala. Myslim si ze aj v tomto smere sa mas co ucit.
Ad odstup. No odstup suvisi v podstate s tym co som pisal v prvom odstavci. Nemam na mysli ziadnu citovu manipulaciu partnerom, ale prejav zdravej sebaucty, stanovenie hranic a rázne STOP takto to dalej nejde. A uvidis ako zareaguje. Bud sa spamata po nejakom case alebo sa rozidete. Ty sa nesmies tak obavat rozchodu. To zase suvisi s tym prvym odstavcom. A dam ti este nejaky link ktory som kvoli tebe nasiel
www.dusevnezdravie.sk
tak a už ste to zažili?
ze vam sice obcasne povie, trebárs aj kazdy druhy den,ze vas lubi a vy ste mu to verili, ale proste necitili ste to ? na jeho správaní to nebolo vidno ?na jeho reciach inych ste to necitili ?zazili ste to niekedy ?o čom to cele je?
dnes som si zase vypocula,ked som plakala do telefonu kvoli nemu,ze som detinska,som decko, ked som davalaa navrhy,ako zachraniť vztah a vobec,ako dalej, ze nech sa mame radsej,ako teraz,nech si vazime jeden druheho,tak prostenič, žiadna odozva, žiadne chcenie, nič..
totálne nič..
ešte ze ja som zrela na psychiatrou,ked revem kvoli takym kravinam,ako je nadavanie, ze som zrela tam,a ze ci som v prechode,ked som taka precitlivela a revem vkuse..dakujem teda za taku potechu
nie,téma nie je vymyslena,to vam garantujem,naco by som si nieco take vazne vymyslala?
kiezby on bol vyymysleny a cele toto bolo klam..ale neni ,zialbohu.je to tak,ako píšem a som z toho coraz viac v koncoch.
tulak tak sebauctu asi nemam,vidis,asi to mam po tete,ktorá roky zije s alkoholikom,ktorý ju tyra,asi dedicne,co ja viem?:( neskumam to.proste je to o ničom,som nanho naviazana,a velmi chcem,tuzim po tom,aby ma behranične miloval,a aby mi znásal modre z neba,ako kedysi,viem,ze nie su vztahy možno ideálne,ale ten moj bol,tak kam sa stratil ?mala som ked som bola mala,strasne vela lasky,od rodiny a tak,nemala som sice vela kamosiek,ale mala som vela lasky od nich,teraz uz postupne nemam ani tu,stracam aj tu jeho.vsetko sa akosi meni,ja uz neviem,toci sa to ako špirala,a valcuje ma to, prahnem po bezhraničnej laske,oddanej a trvácej.chcem byt velmi lubena,chcem mat proste dokonaly vztah.neviem,asi to v mojom veku vyznieva naivne idealisticky,ale je to pravda.tuzim po tom,aby som bola spokojna a konečne stastna.vari je to hriech?
aky odstup mas na mysli?rozchod,ci ?
citovo samostatnejšia, ako to viem spraviť ? potrebujem pre svoju existenciu strasne vela lásky :( ale dostávam posledne roky iba chlad a surovost vacsinou.