dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
Ale ved ja netvrdim ze to tak je len ze mam taky pocit. Inak ty to fakt strasne prezivas ako keby islo o zivot. Neviem zatial co si mam o tom mysliet.
Vies co uz som ti pisal ze premyslaj nad vztahom, priatelom a sebou ale mozno by bolo prvorade popremyslat nad sebou. Nemyslim to nijak v zlom. Ale skus porozmyslat preco si na neho taka naviazana a preco to cele tak prezivas. Vazne skus aj sem napisat co si o tom myslis. Alebo skus napisat ako si predstavujes spravanie svojho idealneho partnera. Len tak pre zaujimavost. Vies nepozname sa, ani tvojho priatela, ani vas vztah, niektore veci sa vykrystalizuju mozno postupne v priebehu diskusie. Kto vie.. Vzdy je dolezite ist k podstate.
tu je pekne vidiet ze netreba nic ocakavat. Nebola by si taka sklamana keby si neocakavala ze to bude super. V kazdom vztahu su aj nezhody a vzdy sa s nim mozes rozist ak je to moc zle
nasla som na SME: „Je to paradox, ale k ľuďom, s ktorými nás spájajú putá závislosti, cítime často väčšiu pripútanosť ako k tým, ktorí nás posilňujú čistou láskou,“ tvrdí etikoterapeutka Beáta Hlohovská. Obete závislosti sú často také posadnuté partnerom, že ich vnímanie reality sa zúži len na to, čo súvisí s ich vzťahom. Všetko ostatné akoby neexistovalo.
Keď sa objekt ich túžby vzdiali, pociťujú niečo ako abstinenčné príznaky. Nemôžu dobre spávať, cítia sa vyčerpaní, dokonca môžu trpieť tráviacimi problémami, bolesťami hlavy alebo inými psychosomatickými poruchami. To všetko im signalizuje, že niečo s ich vzťahom nie je v poriadku. Prísť však na príčinu tohto chorobného stavu je často nad ich sily.
„Závislí ľudia si často vynucujú vo vzťahoch prejavy lásky a ocenenia,“ tvrdí Beáta Hlohovská. „Často si navzájom hovoria, ako sa milujú, ako veľmi im na sebe záleží. Potrebujú to ako náplasť na svoje poškodené sebavedomie. A keď im partner takéto prejavy z nejakého dôvodu odoprie, bývajú podráždení, až agresívni. Sama som roky pracovala s obeťami domáceho násilia a môžem vám povedať, že za väčšinou prípadov bola práve závislosť vo vzťahoch.“
Nevidis sa v tom trocha nahodou?
ale ved to je prirodzene, moze sa to stat. ste spolu dlho. ja osobne si myslim ze ani z tvojej strany to nie je tak uplne laska, ale tiez zotrvacnost a hlavne zavislost.
neviem ja nechapem,ako ma mohol prestať milovať :( som z toho na dne.aj mne uz to také príde. ale on stále tvrdí, že mu na mne záleží, no neviem.
ako mu teda mozem liezt na nervy ?
nechápem,preco ma teda udajne prestal lubiť.
on neni typ cloveka, co by len tak prestal lubit, neni zaletnik ani nic podobne.
on si to nemusi uvedomovat, ze uz v tom vztahu ide len zo zotrvacnosti. moze to vsetko byt na podvedomej urovni a preto vlastne ani nevie, preco sa k tebe chova tak ako sa chova.
tulak ty si vážne myslíš,z toho,čo o nom píšem, že ma už proste nemá rád, že ma neľúbi ????!:(((to vážne ?
ja som sa ho na to pýtala neraz,posledny rok a pol sa ho pytam občasne ,ci ma vobec lubi,a taka alebo ci to chce skončiť, či ma inu alebo čo,..povie,ze hej, ze samozrjeme,ze ma lubi,aj inokedy mi to sam od seba vravi, pri milovani pouziva aj slovo "milujem ta"...proste inak nemám dojem,že by ma prestal lubiť,len taketo jeho chovanie je fakt nepripustne a o ničom.ako aj včera,čo sa týka toho nevinneho kusanca,do ruky,on mi hned vyhuboval,ci mi jebe.no diky..vazne.a este sa so mnou hádal potom,že všetkemu som na vine ja,a ja som rozmarna a neviem čo,že ina by sa neurazila..ja neviem,kde on žije vazne.druha by ho poslala do P a viac by mu nezdvihla ani mobil,keby takto na nu utočil, kvoli prkotine.
a on naozaj kazdu drobnosť takto rieši,čo spravim, uz nemozem nič, ani nic povedat,ani nic urobit,najradšej by bol,keby mi asi ruky aj usta sputali,nejakou paskou,a aby som iba ocami mrkala,ako babika a bola ticho,vtedy by bol asi kludny,lebo vsetko mu leze na nervy.cela ja mu lezem na nervy,ako sa vyjadril,a najma niektore moje správanie.
z toho som teda aj ja patrične usudila,ze nema zaujem a tak som sa ho priamo spytala,on nic,ze nie,ze to je kravina,ze ma ma rad predsa,ze si ma chce vziat,tak teda,kde je chyba ?kde v pekle,je ta sprosta chyba ? nemyslím,si,ze by som stále iba ja bola zla,ale on vidi, iba mna,ze ja som zlá.a nic dobre neviem,
kedysi mi hovrieval prve roky,aka som uzasna,dokonala,krásna baba,ako som najlepsia,najdrahsia,a neviem co,najmilsia,a teraz ?akoby ma ani nemohol vidiet pomaly,alebo co.
neviem,ci ho mam zacat provokovat s inym chlapom,aby ziarlil,alebo co mam robit,ci naozaj byt nedobytna zrazu, chladna,ja fakt neviem,ako nanho.
preco potom,ak ma uz nechce a nelubi,preco mi rozpráva,ze ma lubi ??? a minule dokonca sme boli na luke,a som stala pred nim tesne a ma zozadu objal,co nezvykne uz,a povedal mi do ucha.."strasne ta mam rad,si strasne krasna "...tak potom do p...kde je chyba ??!!! co robim zle ?asi mi slahne z toho
sluby su nic uver im az ked realne uvidis ze sa ten clovek zmenil.. slubom nikdy ale naozaj nikdy never.. kolke zeny verili a vidis ako sa popalili vratane mna... neni nic horsie nez zachranovat vztah s niekym kto si ta vobec nezasluzi a sprava sa k tebe ako k handre..
Este sa vratim k tomu slovu ponizovanie. Ak niekto zacne v suvislosti so vztahom s druhym clovekom pouzivat vo svojom slovniku slovo ponizovanie mal by sa spamatat, lebo to rozhodne nie je dobre. To urcite neznaznacuje zdravy vztah.
Ale ved som to pisal. Ty si musis samu seba vazit a prestat si mysliet ze je jediny s kym mozes byt. Ale nerobit to preto aby si to hrala ani preto aby sa zmenil, ale kvoli vlastnej sebaucte. Bez ohladu na to ako to dopadne. Rozumies mi ? Cize ked sa rozidete tak nevadi, to bude iba znamenat ze ho dostatocne nemotivujes k tomu aby so sebou nieco robil a to znamena ze ta nelubi.
Pisal som ti ze sa nemusis hned rozist z toho dovodu lebo som vyrozumel ze tento problem nebol vzdy a nieco sa zmenilo, nieco ho zacalo stvat a ze ked pochopite obaja o co ide mozete s tym nieco robit. To znamena ze mozno sa to da napravit. Ale niekedy dospeju vztahy do takeho stadia ze je cas na rozchod a niet moznosti napravy, hlavne ked ten druhy sa nesnazi. Ale to musis sama posudit sama sa musis rozhodnut a k tomu rozhodnutiu ti ma pomoct prave to aby si si zacala samu seba vazit. Lebo podla toho co a ako tu pises si na neho hrozne priputana a napisem ti rovno druha by ho oznacila za koko..ta a poslala kade lahsie. Takze ty si zacni samu seba vazit a tym sa ti otvoria oci. Sama si dokonca v suvislosti s tymto celym vztahom pouzila vyraz ponizovanie. Takze je cas sa spamatat moja mila.
Co sa jeho dovodov tyka napisem ti rovno ze na mna posobi ako niekto kto uz partnera nelubi nechce a je s nim len z nejakej zotrvacnosti, alebo preto lebo nechce byt sam, mozno to aj potajme skusil na nejaku inu ale ta ho mozno odmietla. neviem je viac moznosti. Necital som vsetky prispevky ale postrehol som ze moireal ti uz take cosi naznacila a navyse ty sama si pisala ze ti povedal ako mu lezies na nervy. Vtedy uz ide cloveku na nervy kazda drobnost na tom druhom takze sa necuduj ze na teba reaguje podrazdene aj pri takych somarinach ako je kusnutie do ruky.
Tebe ostava jedine a sice mysliet na seba. Alebo mas iny problem preco sa nevies od neho odputat a vazit si seba viac ? Mam taky tichy dojem ze to nemusi byt ani tym ze by si bola na neho tak zvyknuta alebo ze by bol taky nenahraditelny. Ze je to nieco v tebe. Neviem co presne. Opat necital som vsetky prispevky a mozno si o sebe toho dost nenapisala.