dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
nie vždy je vo vzťahu všetko tak akoby sme si predstavovali
Poznal som aj par kde boli obaja spolu 13 rokov a posledne roky im to vobec neklapalo. len sa hadali, uz ani spolu nesexovali. Za cely cas sa nevedeli normalne rozist, stale to natahovali, on jej nevedel odpovedat ze ju vlastne uz nelubi, asi sam nevedel co vlastne citi, nevedel jej pvoedat ze ho uz nepritahuje a to viem ze ho prestala pritahovat. Ona bola tiez jak zaseknuta. Cize to len ako priklad toho ze ludia naozaj mozu dlhodobo zotrvavat v nefunkcnych vztahoch len kvoli... ja neviem zvyku ? Nech si kazdy odpovie sam, iste maju mnohi podobne skusenosti ci uz osobne alebo sprostredkovane.
Co mna vsak na tebe zaujalo je to co som uz viac krat len inymi slovami naznacil. Ty nemas akysi sebazachranny mechanizmus. Proste nemas, alebo nedokazes si od toho celeho vztahu, od neho spravit odstup, si na neho prilis naviazana, nemas dost sebaucty, alebo ta tvoja naviazanost prevazi nad tou sebauctou. Ja neviem ci to ma hlbsie a dlhodobejsie pozadie alebo len teraz prezivas taku krizu a si celkovo dost emotivna. Kazdopadne mala by si si toto zacat uvedomovat a nieco s tym zacat robit. Je mozne ze v nom hladas akusi nahradu niecoho co ti v zivote chyba. Ale mozno aj nie. Ale mala by si sa naucit byt citovo samostatnejsia.
Samozrejme ak je tato tema vymysel nikoho to prilis netrapi ale ak nie rob so sebou nieco. Nie ani tak s nim a vasim vztahom, ale so sebou. Skus porozmyslat nad sebou. Tu nestaci odpoved sme spolu niekolko rokov, on bol uplne fantasticky. Ty si musis polozit spravne otazky ako napriklad preco si nevies predstavit byt sama bez neho. Coho sa bojis. Co ti dava vztah s nim, aku dieru v tvojej psychike vyplna. A tak podobne.
neviem ma uplnu pravdu kazdy ti tu radi spravnu vec len ty to nejak nechces stale prijat.. proste vy spolu nikdy nebudete stastny zasluzis si uplne ineho chlapa nez akeho mas..
no už neraz som si vypila kvoli nemu,lebo mam pokrk jeho chovania ku mne,
no chápete tomu ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dokázete toto pochopiť ? ja si myslim,ze snad snívam.
zasluzi si ma vobec ten chlap ???!!!
neozieraj sa kvoli chlapovi. radsej to uz pochop a ukonci to, ked vidis, ze to nikam nevedie.
inak,mam pocit,ze sa mu zacina lbuit frajerka jeho brata..:///podla jeho vyjadrení.a to u zje silne kafe
pýtam sa ho- včera,ked sme sa povadili, robis ty vobec nieco pre to,aby som bola stastna ?a chces moje stastie,moje dobro ?chceš vobec aby sme boli spolu stastni?on neodpovedal,ticho,potom nič,potom v sms som sa ho to spytala,on nic ( malo to viiest k zamysleniu,naco je vobec dobry ten vztah)
dnes mi pisal sms,zase nic o mojej otazke a odpovedi,tak som povedala, dobre-tak si mi neodpovedal na moju otazku (tuto otazku som mu polozila asi 6 krat)neodpovedal ani raz, raz povedal, to je jedno druhykrat ze meliem piate na deviate,ze o tom neni reč,
a ked som sa ho to do telefonu pytala,tak on,ze "a ty co robis pre mna,aby som bol ja stastny ?" to som si myslela,ze snad zosaliem...jasne, vyhybava odpoved, ziadna odpoved na seiroznu otazku.
tak som povedala,ze logicky,ak neciti,zo mna,ze sa snazim ho spravit stastnym,tak potom je hluchy,slepy a sprosty,a nevnímavy,lebo sa snazim,pri kazdej prilezitosti,a ze nech neodpoveda otazkou. neodpísal viac.
takze on si o mne mysli,ze jA ho nerobim stastnym !!!!!!!! tak toto jeeeeeeeee goooool najvacsi asi..dnes sa asi ozerem.
ja kamošky mam, celkom,tam kde studujem (studujem inde,ako byvam),mam akmsoky,aj jednu dost dobru,a tak, mam partie, mam kam ist,len ja moc nechcem ..neriešim furrt len jeho.i ked sa to tak možn ozdá,akoze prevazne ano,ale nie len jeho.
a k tvojim otazkam,tulak.
preco som naviazana? preto lebo ho chcem,mam ho moc rada,neviem si to moc bez neho predstavit,bola by som sama,ako dovtedy,pred vztahom,bolo to hrozne,a lubim ho,je mi priatelom,kamoškou, bratom,otcom, pomocníkom v jednom. je vlastne všetkym.je mi viac ako rodičia,rodina,,zialbohu je to tak.vsetko so mnou prežíva,všetko zle,vsetko dobre,nejde to len tak, zabudnuť..odstrihnuť sa.
ale uz necitim pri nom,take steklenie v brusku,ani motyle,ani nic.
6 rokov kazducky den sa budem s myslienkou na neho,a s myslienkou na neho zaspavam,mam ho v hlave rokov proste.na nikoho dovtedy som tak nemyslela,nebola som takto naviazana a upnuta.on si ma proste ziskal tym,aky bol ,nezny,pozorny,mily, uazsny ,romanticky, zodpovedny, priatelsky,slusny, zlaty chlap,neraz som mu hovorila, že je dokonaly.
BUM ,zlom nastal,tak pomalicky,potichu,ze som si to az nevšimla.a predsa to je tak, uz skoro dva roky je taky divny.
to ako ma vyniesol k nebesám,a teraz ma zhodil dole.nech sa topim sama v sebe.
ok,medzi tym casom dlhym a rokmi sa postavalo vela zlych veci medzi nami,aj v jeho rodine, u mna doma, so mnou, proste všetko na nas nejak posobi,ja chapem,ale :( nemoze sa takto chovat.
ideálny partner je pre mna taky,ako bol on kedysi.vypisala som vyssie. miloval ma,citila som to z kazdeho jeho gesta,pohladu,mimiky, pohladkania,..a teraz necitim uz moc nič.obcasne nieco,inak nič.
on tvrdí,ze je to blbost,
ideálny partner vsak-este na margo toho,aby som dopovedala- napríklad, posluchne ma,ked mu poviem,ze mi vadi,ze mi nadava,nech to nerobi,nech sa proste snazi,aby to nejak vyzeralo v nasom vztahu,nech ho budujeme spoločne,proste aby sasnazil ,robil mi radost malickymi pozornostami,aby ma zahrnal laskou, obetou, nehou,tak ako to robim ja,tiez to iste vyzadujem, som oddana uplne vztahu, nie aby ma kritizoval za švetko, nadaval vulgárne,pre prkotiny, aby nebol zurivy a podrazdeny vksue,aby bol kludny,a vyrovnany,aby bral na mna aj ohlad,nielen na seba,aby sa ma snazil robit stastnou.neviem,chcem privela ?ved taky bol...:(((((((((((
Cica chýba ti sebaúcta. Celé tvoje bytie sa točí len a len okolo frajera a strašne na ňom visíš . Presne ako moja sestra. Čo tak viacej riešiť seba svoje kamarátky,záľuby,prácu? Nerieš toľko ten vzťah lebo ti prepne.
my mame skor taliansky vztah,proste hadky,pomaly sa bijeme,a potom sa udobríme a je všetko ok,a hrkutame si ako dve hrdlicky. hrdlicky nam vydrzia tak 2-3 tyzdne a potom zase hádka ako svet.ignorácia, nervy,krik, nadavky,vulgarizmy,podrazdenost a tak.ale smola je ta,ze ja taky taliansky vztah nechcem.chcem byt pokojna a aj mat pokojny vztah.ked sa hádam,tak som hystericka,kricim,a strasne mi to skodi na hlasivky a dokonca citim aj bolesti krizov a obličiek, strasne mi tym trpia oblicky..
tak možno trošku zavislosti tam bude z mojej strany.ono on bol zo zaciatku na mne zvvisly,dokial studoval a tak,bol tak mily chlapcek, vzdy sme boli spolu, strasne som sa namotala nanho, neha co z neho sršala,proste waa super vzťah,on ma furt chcel vidiet,furt mi pisal,skutočne som sa citila milovana.ze dovidenia.
nastal zlom,zacal chodiť do roboty a po dvoch rokoch v robote sa to začalo totálne srať,tak ako to je teraz.ale stala som sa zavislou zase ja.ja chcem byt s nim,ja ho chcem vidiet,ja ho chccem pocut,ja chcem byt laskana,chcem byt rozmaznavana, on uz toto moc nechce.vlastne ked tak mozem zhrnut po 4 rokoch vztahu ku mne ochladol proste...
nie,ze ani ochladol,ale ako to nazvat,zacal mat taketo vypady, zacal mi hovoriť, do P, boha, hresiť a neviem čo,potom zacal byt agresivnejsi,potom začal sa ma pytat,ze ci mi jebe a tak, zacal byt ku mne surovejsi ( netusim preco),vraj preto lebo mu leziem na nervy.hmmmmmmmmmmm
tulak prezivam to proste starsne,lebo je to vztah, je to cast zo mna,6 rocna.nemozem sa nad tym zasmiat a povzniest,som z toho nestastna a necitim proste pohodu,pokoj,aj teraz mam prazdniny,som domka,nemusim do školy,a som znechutena,sklamana,vsetko ma bolí,nic ma nebavi.akoby som umierala.
keby ste nas videli,ako my dokážeme si hrkutat,ako sa dokazeme k sebe pekne chovat,ako sa dokazeme maznat,a tak...pekne si vraviet..ale potom zrazu STOP ! on nieco posere a ja sa naserem odujem a uz je to
kazda zena by to tak prezivala.