dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
duždo to e tvoj pohlad chlapa, ja vobec nie je taká, ja nemusím nič organizovať nie som ani rýpava ani nič podobne.nemusím mať posledne slovo. prečo by ho mal mať on ?to je nelogické.
mala by vzniknuť nejaka dohoda.
a čím ho prosím ťa provokujem ??to by som staršne chcela vedieť..
normalny- ja sa snažím mať s ním sex vždy,ked to je možne, ked to ide. niekedy aj napríklad trikrat do tyzdna mame sex, niekedy ani raz za mesiac, podla toho,ako som na tom zdravotne. nie je to tým, že by som nechcela, to je kravina. ja chcem,len nemozem,lebo mam zdrav.potiaze.
on nemal ine vzťahy,som jedina prva baba,co ho pobozkala, on bol nepobozkany chlap, len mal sex predstavy, ako mi tvrdil, ze chce sex kazdy den alebo kazdy druhy den, ze je mlady a pod,ale ja mu to nemozem dať proste..vravela som mu, ze pochopím, ze ked sa rozídeme, nedrzim ho pri sebe nasilu, ale on nechce, ze miluje mna.
a stále verí v to, že sa to zlepší.
a netvrdím, že vždy ma altenratívy sexu, netvrd toto, to je hluposť, mame sex normálny,ako to len ide, podla obdobia a mojho stavu momentálneho, a ked ho nemozeme mať, tak aspon dobre alternativy sexu.nesprávam sa v žiadnom prípade odmietavo, práve naopak,snažím sa mu to vynahradzať ako viem.
ja sa liečim pravidelne, ale lekári su už zo mna zufalí, vkuse mam problémy zdravotné, cele dva roky som bola na ATB vselijakých, mala som skutočne vela zdravotných problémov a velmi vážnych pocas posledných rokoch, prejavilo sa mi to aj na psychike a zial aj na gyne. problémoch, teraz mam stále chronicku mykozu a zapaly, stále vkuse, už jem aj imunomodulačnú liecbu ,ale nezaberá mi. jem aj niečo ako wobenzym.a tak..snazim sa nastartovat imunitu, riešim to, nekašlem na to, že nemam sex a ha ha je mi jedno,to vobec neni tak, snažím sa to riešiť, aj pre iné dovody, chcem byť konečne zdravotne v pohode,ale ja uz nemozem ani poriadne vycestovat na 12 dni prec,lebo ma daco chytí, stále mam nejake zdravotné problémy, ked nie jedno, tak druhé.trpí mi tym stále len psychika,ale kedysi to bolo ešte horšie, teraz je uz lepšie, ako bolo kedysi.snažím sa to riešiť, ale na dieťa nie je ani pomyslenie zatiaľ, nemohla by som absolútne, pri mojich problémoch mať deti.a partner to vie, berie ma aj s tým
a inak nechápem, v čom som rýpavá povaha ?nerýpem.len sa slušne niekedy niečo ho opýtam, on začne zuriť.
ferihitka -
tvojmu chlapovi sa moc neni co divit. Podla toho co pises, si taka rypava povaha, co kazdemu nieco organizuje a stale nespokojna. Naviac tvoj chlap skoro nema sex a ak, tak iba nejake /i ked dobre/ alternativy sexu.
Poloz si otazku, je to taky blb, ked s tebou chodi po lekaroch a zalezi mu na tebe ?
Druhu - myslis, ze v inom vztahu by to bolo lepsie, ked ti ma robit animatora volneho casu, chodit s tebou po doktoroch a o normalnom sexe moze len snivat ?
Treba si poriesit sexualne problemy a mohlo by to zlepsit vas vztah. Hlavne si pories svoje zdravie, lebo mas asi slabu imunitu. Beries nejake lieky, antibiotika ? Ak hej, mozno ti za tie roky znicili imunitny system. Alebo je prenasacom tvoj partner a opatovne ta infikuje a u neho to nemusi mat nasledky. To nemozete sexovat ani s kondomom ? Pripadne nemas alergiu na latex obsiahnuty v kondomoch ?
Povedal by som, ze tvoj chlap je este kludas, ked mu stacia tie alternativy sexu. Vacsina chlapov /normalni slusni chlapi/, by uz penila na jeho mieste nemat sex 3 dni, ci tyzden.
Vies co je frustrujuce ? Ze ak mal minule vztahy, kde nemusel riesit sexualne problemy a sex mal dobry a teraz toto.
Este otazka - pre tie caste mykozy, ako chces otehotniet v buducnosti/porodit ?
ferihitka...jasne;) moj mail babylovka@gmail.com
stastnerozvedena v 18, 25, 30 takže väčšinou bola chyba v tebe keď toľko rozchodov
ferihitka teba by som nechcel ani keby si zo zlata, vždy je vina v tom druhom, všetko si ospravedlniš, musiš mať posledne slovo, rada ho provokuješ, sa nedivim, ze ta zacal mat plne zuby po rokoch
ja nemozem povedat, ze som uplne nestastna s nim, alebo ze by som iba plakavala cele dni, len ma proste stve,ako sa chová, ked sme napríklad spolu par dni vkuse napríklad unho v byte, a je OK v dobrej nalade a ked aj ja mam fajn naladu, nič nas netrapi, chodime sipo vyletikoch, po veceriach,alebo ideme na nejaky predlzeny vikend, tak mi je s nim super. je priatelsky mily, dobrý ku mne, citlivy, nezny, stále ma objíma, hladka, bozkáva ma, pekne ma oslovuje...nemozem povedat, ze iba trpím pri nom, to by bolo nespravodlivé.on sa naozaj snazi mi robiť,to co ja chcem, po voli. v strasne vela veciach, aj teraz pred dovolenkou, chodil so mnou po pohotovostiach kvoli zubom, co mal byt v práci, lebo ho tam potrebovali a on sa obetoval, minul si navyse dva dni dovolenky a chodil so mnou a hladal so mnou riešenia a alternativy,a stresoval sa. neviem,ci by to spravil každý chlap.
normálny- pre teba- tak neviem nie je extra spokojny v sex. oblasti so mnou, to je pravda..:/ moc si tam nerozumieme. to je fakt, ten sa nedá zvatiť. ja by som chcela sex stále, aj kazdy den trikrat, len nemozem, mam zdravotne problémy dost velke, pre ktoré to nemozem praktizovať,ako casto chcem. su obdobia, kedy aj mesiace nič spolu mat nemozeme,lebo som chorá, alebo naopak, ked sa pomilujeme,tak mam zdravotne problémy mesiac potom.hocikedy. trpím casto mykozami a zapalmi a mam aj problémy s obličkamia moč. cestami
on prirodzene,ako chlap, chce vždy sex a vsade...ale bere na mna ohľad. no viem, ze spokojny so mnou v posteli neni.
a prve tri roky nasho vztahu sme sex ani nemali.vobec.
intimnosti ale mame stále.orálny sex, a podobne veci,to ano,lenze nie sme spokojni ani jeden v tejto sex. oblasti.zialbohu, neda sa inak.
baby vy same si vytvarate svoj zivot a aj si same mozete zato ze este ste s takymi partnermi. Nehnevajte sa za moj nazor ale je to fakt. ferihitka ja keby mam takeho frajera tak uz ho davno kopnem do riti lebo byt sam a mat sancu spoznat dobreho partnera ktory si ta naozaj zasluzi a bude si ta vazit je ovela lepsie ako mat niekoho s kym sa len nervujes Nechapem preco je na slovensku tak vela nestastnych parov co su spolu a este si narobia deti a myslia si ze to zlepsi situaciu . Potom trpia vsetci deti su v nefunkcnych rodinach a to potom prenasaju do vlastneho zivota. Ja som sa nikdy nebala rozist sa ci som mala 18 ci 25 ci 30 rokov nikdy som to neriesila lebo viem ze partner sa da vzdy najst. jednoducho ked niesom stastna nebudem sa dusit dalej bez zlepsenia situacie
ferihitka
mohol by byt nervny este z jedneho dovodu. Ak ma nejaky sexualny problem, alebo je sexualne neuspokojeny. Napr. by si bola asexualna, alebo frigidna, tak je nastvany hadam kazdy chlap.
babylovka uff, to máme skvelých partnerov. takže prežívaš kvalitné peklo. to sme si teda vybrali mužov do života, len čo je pravda. ak chceš nechaj mi nejaky kontakt na seba ( neoficiálny mail,alebo daco) mozeme pokecať viac,a sukromne.myslím, ze by to bolo fajn.
adr1a všimla som si aj pozitivnu čast tvojho komentáru, ze mam zmeniť pristup k zivotu, ale to nejde pokial sa on správa tak ako sa správa. to je tak tazke pochopiť ?a netvrdím, ze zase všetko vnímam zle.niekedy od neho aj pozitivne vnímam- napríklad,ked mi napise peknu a milu sms na dobru noc, ked sa sráva milo( ako sa správal celé 4 roky),tak to vnímam. ziaľbohu, ked sa chová zle, vnímam to,
hysterka -viem čo som napísala v prvom komentári, ale napisala som tam aj ze niekedy sa chovám hystericky, ze kričím nanho a pod. ked ma moc vytočí,ale to asi robí každý clovek. no som občasne hystericka, ako každá žena. neni som flegma proste, co sa zabijem ?!
ale teraz je hystericky, a co hystericky, to je sprosté slovo- to nie je hysteria,co on ma, zle ste to tu všetci pomenovali- on je v prvom rade nervozny a podrazdeny a vkuse zurivy na mna, vsetko ho vytáča,a nadáva a správa sa blbo..to nie je hysteria. clovek sa s nim nedokáže a nemoze normalne pozhovárať o probléme. nedá sa jednoducho.hned začne byť neprijemny, a drzy a hned zacne nadávať....po mojich troch vetách mi povedal na dovolenke, ze "si jebnuta uz nacisto "? toto mi povedal...a potom by ste " neriešili"? potom by ste neboli hystericke vy ? po tomto, ktorá žena by neplakala, tak neviem. nepoznám takú.asi každá by plakala, ak je trošku citlivá.
ja som precitlivelá, a mne to naozaj vadí, čo rozpráva. a ako sa chová.nechápem tej náhlej zmene, ktorá ním prebehla, on sa tak predsa nechoval.4 roky mohol byt normalny, uplne uzasny chlap a zrazu dva roky je ako vymeneny, tak co sa to deje ?prestávam chápať.ja som sa NIJAKO nezmenila. nejde o to, ako to ja vnímam.že ja vnímam všetko zle, on sa mi zdá, že vníma všekto zle.uz aj cisty rozhovor, co mu poviem, ze ci by nemohol toto inakšie trošku robiť, alebo o mojich pocitoch mu poviem, ze co by mohol zmeniť,tak zacne mi nadávať alebo sa nebavi, ignoruje ma,a ide preč,alebo soptí.takto sa problémy neriešia predsa.
alebo povie ze " radšje budem ticho,leo by som timusel strasne nadať"..a toto je láskavy pristup partnera ???ja som k nemu lepšia,ako on ku mne.
a ked som začala plakať, teraz na dovolenke, tak si ma ani nevšimol,ani nič.a ani ma neobjal, neprišiel za mnou, nechal ma tak, a som mu povedala, ze je bezcitny a surovy chlap,a reagoval este ironickejšie a cynickejšie " aj ja teba lubim laska"..toto mi na to povedal. a otocil sa mi ritou a zaspal..a to bolo jeho cele citlivé chovanie ku mne.o čom to teda je ? ja by som nikdy v živote toto nespravila ! keby on plakal,kvoli mne, tak hned sa tulim k nemu a snazim sa byt dobra k n meu, pobozkat ho, nech neplace, a on sa ku mne chova bezcitne.alebo mi povie, co revem...a kedysi pred rokmi ma objal, polaskal, pritulil sa ku mne, a neviem čo..ospraveldnil sa. a teraz nič posledne roky...alebo si to musim "vypytat " od neho co sa mi vobec nepáči.
jeho vytáča uplne všetko,co poviem,co spravím, co urobím, ako sa zatvárim, on s týmto začal. ja som ho kedysi milvoala takeho aky bol, ale on nikdy a nebral taku aka som:((((((((((((((((((((((((((((((
ferifitka... citala som skoro vsetky prispevky a akoby som citala o mojom manzelovi.Chapem ako sa citis, my ale mame skoro rocne babo a tiez neviem ako dalej s nim..lebo je to katastrofa, nechapem ako moze byt clovek tak komplikovany ako moj muz!!! ja som tiez flegma a on cholerik a uz to nezvladam, myslou som uz ako sa z toho co najrychlejsie vyvliect, lebo ma to ubija :( ja som sa mu vyhrazala odchodom, rozvodom ale samozrejme mi povie chod kto ta drzi, ale vyhraza sa ze mi neda dieta a bla bla...u nas je to este horsie :( ja som skor zbabela ze som nemala doteraz odvahu zobrat dieta a ist kadelahsie...
Ferihitka. To ze si hysterka) si sa oznacila v uvodnom prispevku hned ty sama: "Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme..", ale badat to aj z tvojich dalsich konkretnych opisov situacii, co sa vasho vztahu tyka.
A dalej. Pises - preco ta nemoze prijat taku, aka si. Odpovedz mi uprimne. A TY si JEHO prijala takeho aky je?? Vsak tu vkuse nanho nadavas hromzis ai.
A este nieco. Pisala som v mojom prispevku aj pozitivne, isty navod na co by si sa mala vacsmi zameriavat a ako mozno zit. No ty si si vzala iba tu kritiku z toho a to dobre si prehliadla. Ak takto prehliadas aj to dobre na nom, na vasom vztahu, na zivote ako takom, tak skoda na teba plytvat casom energiou pismenkami)