dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
adr1a a neviem111
a v čom som akože hysterická? čo som napísala ? v čom je chyba ? ved som bola chorá, tak jasne, ze som stresovala. ok, možno niekedy prehánam,ale nie som hysterka. hysterky ziapu a trhaju si vlasy, to ja nerobím. okrem toho, nechápem, čo tym chces adr1a povedať - prečo by ta zo mna jeblo ? nechápem vôbec..kazdy sme nejaky, a on ma predsa pozná, uz 6 rokov, tak vie s kym žije..nechápem preco sa potom zrazu správa tak,ako sa správa, ze mi nadáva a ubližuje mi tym, a buzeruje ma...nedokáže ma prijať taku,aka som v skutočnosti. aj na dovolenke, mali sme jedlo zaplatene, tak som si nabrala z kazdeho na ochutnanie,a potom som trošku nechala na tanieri - buzerácia- z jeho strany - " naco si naberes tolko, co nezješ ",kurnik a to ja mam akoze vediet odhadnut,co zjem ?co ja viemako to chuti ?tak to chcem ochutnať. proste sprosta buzerácia..ale to by mi az tak nevadilo, to je jedno. serem na to,ale ine veci su horšie- ako mi zase nadával na dovolenke.a povedal, ze to je moja vina, ze mi nadáva.ze sa správam,ako sprostá.a čo je na tom sprosté ?že chcem,aby sa mi partner viac venoval na dovolenke a stále nespal,? a aby sme robili nejaku spoločnu aktivitu ? aaby prehodil so mnou pár slov ? to je sprosté ? pochybujem...
neviem111111, no ja som uplne zasla jak toto citam) ja mam svatu trpezlivost, ale ked sa neda, tak sa neda)
adria, uplne s tebou suhlasim, ved som to aj kdesi na zaciatku tejto temy pisala, ked napisala, ze nechape preco ju partner buzeruje, aby si po sprchovani utrela mokru zem v kupelni. tito dvaja ludia sa k sebe skratka VOBEC nehodia. a preto to proste nebude fungovat.
ferihitka. Citala som tvoj uvodny prispevok a teraz tento, ako dopadla vasa dovolenka. Mozno vsetci vidia chybu v nom, v tvojom priatelovi. No ver, ja mat taku ako ty, tak ma z teba uz je.....
A to doslovne. Ty si sama hysterka a vycitas toto iste jemu? Robis z blchy somara. Fnukas, stazujes sa, musis mat vzdy posledne slovo a pravdu, si teatralna, ai ai. Mon cher? Mon Dieu! :D
Ja by ani kamosku takuto nemohla mat. Mna by z teba totiz uz po 5min rozbolela hlava, mala by v nej z teba pretlak)) Pocuj. Zapamataj si nieco dolezite pre zivot. KED NEJDE O ZIVOT, IDE O H...
Sama si kazis vztah, dovolenku, mladost zivot ai. Zmen sa. Pre vlastne dobro. Zivot ma byt o pohode krase smiechu radosti. Sme tu po5ratych 5min "slavy" a zas budeme len prachom vo vecnosti a tak naco si to stazujes komplikujes? Ukludni sa, spomal, dychaj zhlboka, zacni si zivot pozvolna uzivat vychutnavat, pod do hlbky a nestracaj cas povrchnostou, miesto vecneho frflania fnukania hysterie sa usmej a smej sa, raduj sa zo zivota lasky partnera rodiny skolskych uspechov, z pekneho dna, zo spevu vtakov, krasy stromov voni kvetov ai, ries s prehladom v pohode problemy tazkosti. No nie zaoberat sa bezvyznamnymi xujovinami. Co robis sama pre seba? Ako rasties napredujes? Milujes sa? Bud najskor stastna vyrovnana sama so sebou. Nechci od partnera nieco, co mu/ci inym, sama nedavas neposkytujes
a co ti este mame poradit? vsetko sme ti uz poradili a aj tak si poradit nenechas. ak si si nevsimla, uz sem ani nikto neprispieva, lebo to vsetci pochopili, ze ten vztah nema buducnost, len ty este nie.
Howling pozri sa- ak sa ti NEPACI a otravuje ťa, nudí ťa , vytáča ťa moja diskusia,( alebo čo ešte všetko ostatné) tak ju proste NECITAJ a NEPRISPIEVAJ do nej- to je veľmi jednoduché :)
niekomu sa potrebujem vyrozprávať, keď to vás nezaujíma, čo tu prispievate uštipačné a urážlivé komentáre, tak jednoducho ju neotvárajte, je to pre tých ľudí, čo ich to zaujíma a čo prispievajú a čo chcú poradiť. je to jednoduché :))) prajem krásny večer.
8ginternet - to vystihol presne... keby som mal taký vzťah tak sa asi obesím... furt dookola píšeš to isté, stále dookola, tak sa s ním zober alebo rozíď alebo rob čo chceš, vážne myslím, že to nikoho nezaujma, my sme Ti názor povedali, asi tak
nerozumiem,preco by sme mali byt retardovani ? poprosim si vysvetlenie za taku urazku ...
ferihitka vy ste retardovana dvojica dajte sa liecit obaja :-D
dobre hejterske komentáre hned na uvod.musim uznať.ale diky aj za tie.
tak dovolenka nevysla ako mala, vela rpbolémov, tam bolo. nepáčilo sa nam tam vobec..prakticky sme tam z tej destinácie boli znechutení.tak sa to trošku odrazilo aj na nasom chovani, nemohli sme sa tam dobre vyspat a tak...predtým ešte tesne som chytila zapal nervu v zube, takze sme lietali po pohotovostiach, partner bol z toho uplne mimo, se si uz mysleli, ze pojde sam, takze to dopadlo tak, ze som opuchla isla na dovču, takze si viete predstaviť tie nervy..nič nebolo v pohode uz od zaciatku, dosli sme tam, nebolo to podla nasich predstav, v katalogu ine, na mieste ine, tak sme boli nervozni, no on viac z toho, a vobec celkovo bol nervozny z mojho stavu,ja som stále bola na liekoch, uplne opuchnutá, nevedelo sa, co tam bude so mnou robiť..tak bol nervozny na tretí den som vybuchla večer, a povadila som sa s ním, nedalo sa to zniesť, tak mne bolo zle a on mi ešte povedal, ked som mu doniesla na pitie malinovku, ze " kolkokrat ti mam povedat, ze nechcem a donesim si sam,co ja chcem ?" ziadne dakujem ani nic..tak som sa urazila a bola som ticho pol dna, a večer to vyvrcholilo hadkou....
a on zase ze co som oduta, ze sa chovam ako jebla keby som bola, že ci už mi nič nemoze doraznejšie povedať a kadečo....
potom sme boli po nejakých vyletoch, tak sa znormálnil, ale ja som v duchu uz bola nasrata, no celé dni prespal potom na plazi, v izbe , večer siel skorospat, ze je unavený z celeho roka v práci, ze si potrebuje oddychnuť a spať, oci zatvorene na plazi, chill a vobec sa so mnou nebavil, iba tak kde čo...a ked som sa ho spýtala,co sa nebavi ?a co stále spi ?najprv mi povedal, ze ci som sprosta,ked nechápem, ze je unaveny z práce počas celeho roka, ze on tazko maka, a ze ja kedze hovno robim ( to nazýva studovanie),tak je logicke, ze som neni ustatá,ale ze on je, a chce spať a ze ked chce spat,tak bude spat,aj keby som sa postavila a hlavu..
toto mi povedal..tak logicky takyto bezcitny a necitlivy ton a slova,tak som sa uplne zrutila a plakala som, to bolo večer, ani si ma nevšimol ani nič...a ked som znova začala, že co to ma byť na dalsi den, ked sa ledva so mnou bavil a stále spal,tak povedal, ze nech sa idem da ť liečiť, že on potrebuje klud pre svoj oddych, ze on si nepredstavuje aktívny oddych,ako ja (ze som napríklad chcela hrat ping pong ),ale chce spať ze nech to sakra konecne pochopím.( toto nebola nas apúrva dovolenka,ale uz xtá, a az takto sa nechoval inokedy)
cize chcel,aby som mu dala pokoj proste...
potom som mu ho teda dala,potom ho zase hlava bolela,ci co, tak zase vyspával a ležal...a že co by sa mal furt o com so mnou baviť ?to bola jeho veta ...ze o com sa furt mame baviť, ze on nema o čom sa furt baviť, ze vsak sme spolu dva tyzdne vksue,tak co ma furt co vymyslat temy na rozhovor, a ze ved sme spolu stále cely rok....tak hmmm,,,asi som ja nechápava...rozprával sa so mnou sporadicky, jedine,ked sme niekam šli,alebo ked sme sli na jedlo a tak.
a na dovazok hovorím, ze sa ku mne nesprával ani zalaskovane, ze objatie, mazlenia, bošteky, nič take..chytil ma za ruku,ked sme sa prechádzali, to bolo celé, v mori plávala som si a svoje, on svoje..nemame rovnaky styl plavania, na deke pospaval, ja som si citala knihu..kazdy sam robil všetko asi.
nemaznal sa so mnou, ja som starsne nezny a maznavy typ..ja by som sa vkuse muckala, bozkávala, objímala, hladkala, ja som rposte taký clovek, nezmením sa tak a on moc na to uz neni, lebo vraj "6 rokov co furt budeme toto robiť ak puboši"...tak ja neviem,ale mne sa to páči, jemu asi nie...a okrem toho, sex sme mali dvakrat počas tych dni tam...takže asi tak...raz bol unaveny, raz mu bolo zle,raz sa opil, raz nevládal, raz zaspal..a tak stále dokola..ani moc žiadne intimity..potom to zvalil na mna, ze kvoli mne, lebo nechcel aby som s anamáhala,ked som mala tie lieky a zapal a tak, a ze aj tak MNE nebolo dobre, a ze netuzi po tom,aby som potom po sexe sa tri dni neokupala,kedze mne to roi problém,lebo ked sexujem,tak ma to potom pali v morskej vode...takze to bolo asi nasa dovolenka...potom ked som mu posledny den ,uplne posledny den vytkla pred odchodom toto cele,co som mala na srdci, ze sa ma poriadne ani nedotkol,neobjímal, ani nevybozkaval ani nič, tak potom zaradil spiatočku a zrazu sa snažil byt mily a laskavy a zrazu bol citlivy jemny,zrazu sa chcel maznať, objímal ma a na posledny den mi povedal, ze asi si mala pravdu,ked si mi vycitala, ze som bol chladny, ale neviem,preco som bol taky,....ale dovtedy nie ,dovtedy ho to sameho nenapadlo...no co aky mate na toto nazor..