Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala

Príspevok v téme: Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka

dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem

ferihitka

neviem ved práve toto ma najviac štve, že nanho NIČ neplatí, ani ignorácia, ani plač, vyhrážky,ani hnev, ani krik,ani po dobrom, nič, doslova nič.ked sa aj spamätá,tak musim predtým nanho poriadne naziapať,(proste inak to nejde,on si dovtedy myslí,ze všetko OKA,ja nechcem ziapat,ale uz pri nom viem,ze musim sa naozajstne osuť, nasrat,, vyziapat, dat ultimatum a az vtedy nieco pochopi.a aj to iba na dva tri tyzdne max mesiac. a aj to hundre na to,a aj to robi nasilu,on mi nikdy nepovie,co si ty naznacila,ze " dobre laska,uz sa zmenim,slubujem",to od neho som NIKDY nepocula,on nikdy nepovie nič,ani toto,ani nic, ani bu,on je ticho,ked kričim,potom je klud na par tyzdnov,potom znova,ako aj dnes. dva tyzdne bolo ticho, dnes opat zavrtal a spraval sa hnusne ku mne.vid nizsie koment.preto ja uz netusim,co este ine nanho moze platit, uz som vyskusala vsetky mozne sposoby.
cize uz nemam sil proste,
a ja len nechapem tomu,ako TOTO moze robit,ako sa moze chovat ku MNE takto bezcitne,ked viem dobre pritom,ze ma ma rad, citim to,ked ma objima,ze ma ma rad,tak do peklaaaaaaaaaaa :(:(:( preco takto to je ,preco si mysli,ze si toto zaslužim,aby sa takto správal,kde je chyba do slaka ?hladam tuto odpoved vsade,ale neviem na to prist,som ako chora detektivka,alebo co,dochadza mi trpezlviost a sily,dnes som mala,co robit,aby som mu jednu nesvihla,ked sa mi rehlil do oci,a hovoril mi,ze som namyslena pipka,co si o sebe mysli,ked jej ani nemoze poveda do oci,ze jej jebe..lebo sa oduje ako male decko..
tak toto uz je silne kafe na mna.

a preco dofrasa preco ,ked hovoris,ze nie sme kompatibilni--!!!! ok,mozno nie sme ..ale preco roky rokuce sme mohli vedla seba normalne relazivne fungovat ???fungovali sme 4 roky OK, v najlepsom poriadku.a teraz sa ideme pozabijat a sme k sebe zli,chceme sa bit, nadvame si,najma teda on mne...tak kde to je ?preco takto naraz ?co sa stalo bohača.
na to mi asi nedas odpoved :(ale ja ju potrebujem vediet

všetko som dala do toho vztahu,vsetucko...dokonca som ponizila samu seba a kam to dospelo ????naco to je dobre cele toto ?asi mi prepne

neviem111111

ferihitka, uz niekolko dni ti tu ludia radia ale kazdu jednu radu hned znegujes, preco sa to neda. uz som ani nechcela prispievat, ale teda neda mi to. este k tomu rozchodu - ja tiez nie som zastanca rozchodu pri prvom malom probleme, ale toto nie je maly problem, je to dlhodoba situacia, ktoru s tebou partner odmieta riesit. ked aj slubi napravu, vydrzi mu to ako pises 2 tyzdne a ste opat tam kde predtym - zacarovany kruh. zazila som si to iste, akurat pri inom probleme, robila som vsetko na svete co sa dalo aby som vztah zachranila, no nedalo sa to a nakoniec som z toho ja vysla jak uplny idiot - podvedena a oklamana. takze tieto rady zrejme vyplyvaju z podobnych skusenosti aj u ostatnych. taketo sluby skratka nemaju ziadnu hodnotu - teda aspon ja si to myslim na zaklade mojich skusenosti. ked chce niekto urobit nejaku zmenu sam na sebe, musi ju urobit kvoli sebe, musi sam chciet. a nie len kvoli placucej nestastnej frajerke povedat - dobre laska, budem na tom pracovat. a o dva tyzdne na to zabudne a sme tam kde sme boli. toto skratka nejde. ako ti pisal myslim tulak, musis pochopit jednu vec - on nie je jediny muz na svete. kedze si pisala ze je to tvoj prvy vazny vztah, ver mi ze rozumiem, preco to nevies pochopit. vyssie spominane bol tiez moj prvy vztah (7r) a tiez som to nechapala, odmietala, myslela som ze bez neho neviem zit. odplakala som si svoje a po par mesiacoch placu a dalsich klamstiev z jeho strany som pochopila, ze tak to skratka nie je. ze mam svoju hodnotu, ze takto sa ku mne nikto spravat nebude. odstrihla som ho a zo dna na den to vsetko bolo prec. proces je bolestivy ale stoji za to.
ty uz si vyskusala rozhovory, prosenie, plakanie, kricanie, vyhrazanie sa rozchodom, pauzu a nic nezabralo. ja osobne si teda myslim, ze tento vztah sa zachranit neda. nehovorim, ze na koho strane je vina, pretoze si skor myslim, ze je to o tom, ze vy dvaja skratka nie ste kompatibilni. neviete spolu fungovat. vytacate sa do nepricetnosti. ta zmena vo vasom vztahu uz nastala a prave zmena do tohto stadia. ked si myslis, ze si nic lepsie nezasluzis a ze si nezasluzis byt stastna, tak v tom vztahu ostan. ale sama pises ako chodis po dome bez zivota a nic ta nebavi len mysliet na neho. a kolko to uz trva? a vo vztahu ziadna zmena. si mlada baba a zasluzis si normalne zit zivot a nie 24/7 sa trapit nad nejakym chlapom.

ferihitka

a som mu povedala dnes,ze sa správa ako posledna spodina chlapska pred krčmou,a som s aho spytala,ci si mysli,ze som stastna a spokojna pri nom .ci mi je dobre..ci sa citim fit a zdrava a stastna a oka..a on, nic,ze to nesuvisi s tou situáciou, vy muzi,mate asi vazne nieco s mozgom ..ako sorry..ale je mi zle dnes z neho

ferihitka

tak-dnes napr.priklad uveiem.
boli sme vonku na prechádzke, trošku sme srandovali,a zacali ma vcely obletovať,som alergicka na ne,tak som sa zahanala, potom ked som sa zbavila vciel dival sa na pekne skaliska oproti nam a ja som ho trosku kusla do ruky,v ramci srandy a blbnutia a vobec,celkovo .sranda pre mna a on sa na mna otocil a povedal mi uplne zurivo,ze citujem" co ti uz jebe nacisto ?"?? uplne chladne,nasrato, vybuchol zase na mna..a ja nanho pozerám??:O:O:wtf ?o co ide ? a on ze zlakol sa, chudacik,ze ho vcelaalebo pes rafol..tak akoze ..sme tam iba dvaa a zrazu medved tam pride nie..jasne,ze mi to chcel povedat . tak hnusne. uz dva tyzdne bol slusny,tak zase muse nieco vyviest.tak som sa nebavila s nim,a on potom po pol hodine,ze sorry povedal,a bol nasraty,ze co som ja oduta,a aj mi povedal,co sa oduvam,ako keby som bola princeznicka nejaka,ze som namyslena a rozmarna, ze co sa takeho uz stalo,ked mi to povedal,a ja som nemohla proste na to ani reagovat,som revala, strasne..a taky sme mali den:( toto vravi bezne ,akoby sa nechumelilo,ja som mu tak skaredo nikdy nepovedala..

ferihitka

tulak
neviem,ci si cital vsetky moje litania komentáre,ale pisala som tam vela veci,v "com moze byt z jeho strany problém"voci mojej osobe,taky nevypovedany,ale to ZIAL bohu moze byt XY veci,ktoré proste ja nemam ziadnu sancu vybadat.nemozem,nie som vestica, pokial mi to nepovie,tak som v prdelke.
a prosila som ho,aby mi povedal,on vsak nič!nebudem sa ho uz viac pytat.nie som hlupaňa.
ale vlastne som a velka krava,lebo prvykrat ked sa ku mne takto zacal chovat (to bola ta ona prelomova dovolenka v zahranici),tak som mala mu strelit po papuli,aby vedel,ze sa tak nesmie chovat,ale kedze nie som zurivec tak som to nedokázala.
pokusim sa odpisat na tvoje slova

ja tak strašne nechcem,aby na mna vyskakoval:(ale neviem,co s tym robit, priserne s tym chcem nieco urobit,ale neviem čo,do slaka.ten chlad, ako mam dlho vydržať,ked ho lubim? ako mam byt chladna dlhodobo ?(inak,ale tym riskujem brutálne problémy s nim,on moj chlad nenavidi, a je podrazdeny z neho este viac, to by hrozilo uz uplne totálne prrusenie kontaktu,alebo by si nasiel inu,hrozilo by,ze sa tak odcudzime,ze nebude sanca vratit to spat,preto to iba u mna tiez vydrzi kratkodobo,ale okrem toho-najviac som to vyrzala aj tak iba 2-3 dni. ten chlad.on vydrzi "posluchat 2-3 tyzdne,nepomer.
ale ja nedokazem byt k nemiu taka chladna.a vlastne ja ani neviem ,ako sa take nieco robi
prosím vas ajte mi niekto nejake navody,uplne PRESNE postupy,ako to spraviť,ja sama neviem,som vzdy mily clovek ku kazdemu,tazko sa mi je chladnou,čo robiť,aby som ochladla k nemu ??!! a aby si to všimol ??neake rady by som potrebovala

ved on mi velkrat povedal,ze mu leziem na nervy,ale ze rozist sa nechcem (tak som sa ho teda spytala,co mu ide na mne na nervy,a zacal nieco vypravat),snazila som sa teda spravit podla neho,a iuz sa chovam podla neho, toto nerobim,hento nerobim,ale aj tak je zle, stále...
ja to už neviem identifikovat take pričiy vazne, neviem,kde je chyba.strasne na to chcem prist,ale cim viac patram,tym horšie.

ferihitka

dakujem vsetkym za rady,aj vam baby..katka tulák hovori správne,akoze nie som ten typ cloveka,co sa hned rozide,snazim sa udrzat to,i ked to asi nema vobec zmysel hlbsi.som asi sprosta,ale nakoniec aj tak asi ten rozchod bude,ci uz teraz,alebo o rok.(deti este neplanujem vobec najbliszie dva roky,ekd mam skolu,neboj sa a ani s takymto zurivcom by som do deti nesla). ja som si ho vybrala ,ja trpim,ja budem trpiet..neviem,ci je super,hned vsetko riešiť rozchodom,

lenze zase je pravda,ze to uz prilis dlho trva...uz vyse roka si ma nevazi a necti,prestal akoby ..:( a vobec..celé zle.a dáva mi to kvalitne najavo.

tulák

Kata osobne si myslim ze ty aj niektore dalsie jej davate unahlene rady pretoze jej problem vnimate zjednodusujuco a na zaklade vasich skusenosti ktore ale nemusia byt celkom totozne s jej. Ona by mala najprv porozumiet tomu problemu, identifikovat o co ide a potom sa rozhodnut. Zdaleka nie vsetko napisala o ich vztahu a o nom. To je take moderne radit hned rozchod ? Alebo sa to tak lahko radi od pocitaca ? Pochopenie problemu ma vacsi vyznam pretoze aj ked sa rozidu tak ona bude obohatena o poznatky o sebe, o tom co nefungovalo, o vztahoch.

katka155

ahoj citala som niektore prispevky a musim povedat za seba ze baby co ti radia rozchod ti radia dobre. Je vidno ze si take vztahy prezili alebo s nimi maju skusenost. Aj ja som mala partnera ako ty vybusneho,velmi konfliktny typ cloveka a poviem ti nezvladla som to. Pribrala som za ten vztah asi 10 kil co som stale nieco musela jest od nervov :D a stale som plakavala sama scena. Po rozchode som sa este dlho davala dokopy lebo som mala normalne porusenu psychiku z neho nechcela som uz ziadneho chlapa ani vidiet lebo som si myslela ze sa z neho vykluje toto iste. Ano na zaciatku bolo tiez vsetko super uzasne pozorny mily chalan a potom mi zacal ukazovat svoju pravu tvar kazdy den hadky,vybuchy ked nebolo po jeho bolo peklo ist niekam von s kamoskou takmer nemozne uz si splietal sceny... preboha len s tym tvojim nemaj deti lebo potom tu bude tema na fore ze si nestastna v manzelstve a deti tak isto... chapem ze sa clovek boji rozchodu toho co bude potom ale neskor pochopi ze pre seba urobil najlepsie rozhodnutie... pozri ja som si nasla frajera a to som uplne priemerna baba nijak pekna len uplne obycajna z davu :) vztah si najdes ani nevies ako....

tulák

Vies ten problem moze byt hlbsi. Mozno nechce uz byt s tebou, alebo je medzi vami nieco nedoriesene, ja neviem, to by si sa mala dovtipit ty. Mozno ho hryzie nieco co nepovedal, alebo si to sam pred sebou nepriznava. Pozri ty len zachovaj klud, nabadaj ho aby sa zamyslel co ho zerie, ci mu mozno aj ty nelezies na nervy, vaz si samu seba a bud nezavislejsia, nebud odkazana na neho. Ked budes nezavislejsia budes aj menej hystericit. Alebo mas nejake komplexy ? Tak sa zaoberaj tymi komplexami. Rozumies ty musis urobit nejaku zmenu vo svojich postojoch k vasmu vztahu, k nemu a hlavne k sebe samej.

tulák

Ano je to kratkodobe lebo aj tebe ten chlad vydrzi kratkodobo. Ale vidis ze to zabera aj ked kratkodobo. Pozri tu ide o to ze mu mas ukazat ze si samu seba vazis a nedovolis aby s tebou niekto jednal tak ako zvykne on. Ty mu nehovor uz ze ti to ublizuje, neplac, ty mu nabuduce len chladne odkaz ze takto s tebou jednat nebude alebo skoncite. A dodat mozes iba to nech sa zamysli co ho zere ze tak reaguje. A nic umele to nebude pokial si zacnes samu seba skutocne vazit. A ked si zacnes samu seba vazit uvedomis si ze nie si na neho odkazana ze mozes byt bez neho. Alebo sa mu budes podlizovat stale a nechas so sebou takto jednat ? Kde mas sebauctu aby na teba takto vyskakoval ?
Vies mam pocit ze nech ti napisem cokolvek stale oponujes. Chces s tym problem vobec nieco robit ? Ako si predstavujes ze sa to asi zmeni ? Len tak nejak volajak samo ?